• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

açılışta makro güvenliğinin otomatik etkinleştirilmes

serdenm' Alıntı:
ACİL
Arkadaşlar, yine makro güvenlik ayarlarında,
"visual basic project erişime güven" kutusunu kodla aktive edebilir miyiz?
bazı object library leri otomatik eklemek icin bu gerekli. kullanicinin yapmasina gerek kalmadan dedigim yapilabilirmi? tesekkurler.

arkadaslar bu sorumun cozumunu bilen var mi? yoksa kod ile bunu yapmak imkansiz mi? :?

Sayın Haluk bey, Starter.vbs deki kodları Word belgesi için (Bel1.doc)nasıl bir düzenleme yapmamız gerekir. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. :dua:

Saygılarımla

Sayın Haluk Bey, yukarıdaki kodlara dosyaya koyacağımız açılış şifresini yazabilir miyiz? Başlangıç açılış şifresini otomatik alsın. Birde VBS içindekileri saklayabilir miyiz? veya VBS içeriğinin görünmemesi için şifre koaybilir miyiz?

Merhabalar. Sorduğum soru acaba mümkün değil mi? :yardim: :yardim:

alipinar' Alıntı:
Merhabalar. Sorduğum soru acaba mümkün değil mi? :yardim: :yardim:

Mümkündür.

Şifreli bir MS Word belgesini VBS ile açmak için eki inceleyiniz.

Diğer taraftan, VBS kodlarını şifreleme veya gizleme gibi bir şansınız yok. (Belki bir şekilde exe veya com olarak derlenebilirse, olabilir ama hiç fikrim yok ....)

VBS (VBscript) de tıpkı JavaScript gibi açık kod kaynaklı bir yazılım çeşididir.

JavaScript, işletim sisteminden bağımsız çalışır ama VBS mutlaka Windows altında çalışmak zorundadır.

Üstad çok çok teşekkür ederim. Sağolasın. :dua:

Sayın Haluk Bey, çok teşekkür ederim. Sizlerden çok şey öğreniyoruz. Sitemize ve değerli üyelerine verdiğiniz destekten ötürü size minnettarız. :dua:

Emeğinize yüreğinize sağlık.

Saygılarımla :mutlu:

HAluk bey benim sorumun tam yanitini biliyormusunuz? veya bununla ilgili bir web sitesi onerebilirmisiniz? :?

baha_x' Alıntı:
leventm' Alıntı:
Bunun için açılan excel dosyasındaki userforma; kapanınca excelide kapatan bir kod ilave edilebilir. Aşağıdaki kodu useforma kopyalayın.

Teşekker ederim işimi çözdü. Çok sağolun
Ancak çıkarken excel dosyasında yaptığınız değişiklikler kayıt edilsin mi sorusunu aşamadım bu seferde

SaveChanges:=true bunu denememe rağmen yanıt alamadım.

biraz daha uğraşacağım herhalde çözülecek ....
Kod:
Private Sub UserForm_QueryClose(Cancel As Integer, CloseMode As Integer)
Application.DisplayAlerts = False
Application.Quit
End Sub

Yukarıdaki kodu bu şekilde değiştirirseniz sanırım sorun çözülür.

Haluk' Alıntı:
Merhaba;

Böyle bir durumda şöyle birşeyler yapılabilir;

2) Diğer bir alternatif ise aşağıdaki gibidir. Bunun için;

2.1) Sözkonusu Excel dosyasını açmak için başka bir script hazırlanır ve kullanıcıya Excel dosyası ile birlikte verilir. Excel dosyası yerine, bu verilen script dosyasını tıklayarak çalıştırması söylenir.

2.2) Bununla ilgili örnek olarak, ekli zip dosyasını indirin. İçindeki Test.xls dosyasını bilgisayarda C:\Test.xls olarak yerleştirin. Daha sonra, zip dosyasının içindeki Starter.vbs dosyasını çift tıklayın. .... Excel dosyanız açılacaktır.

2.3) Makro güvenlik seviyesi ne olursa olsun, bu şekilde bir Excel dosyasını açabilir ve içindeki herhangibir prosedürü çalıştırabilirsiniz.

Hocam gerçekten bumudur.? =>>> Budur.?

Canı gönülden alkışlıyorum sizi.

Haluk bey çok yararlı bir çalışma .dosyayı tekrar yükleyebilirseniz çok sevinirim.

Haluk bey merhaba.
Defalarca söylenmiş ama ben bir kez daha söylemekten imtina etmeyeceğim.
Gerçekten güzel ve ihtiyaca cevap veren bir çalışma.
Dosyayı tekrar yükleyebilirseniz veya elinde olan bir arkadaş yükleyebilirse, çok memnun olacağız.
Teşekkürler, iyi çalışmalar.

Merhaba Test.XL dosyasını indiremiyorum, dosyayı tekrar yüklemeniz mümkün mü?

Sayın Yetkililer,

Elinizde varsa test dosyasını sisteme tekar yuklemek mumkun mudur?

Tesekurler.

Haluk bey, TextXL.zıp dosyanızı indiremiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Silinen dosya, 3 nolu mesaja eklenmiştir.

Geri