• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Açılış Sayfası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan manly
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Açılış sayfamın, ekte göndermiş olduğum dosyada menü butonunu tıkladığımda çıkan menü ile başlasın istiyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba,

ThisWorbook kod sayfasına kopyalayınız.

Kod:
Private Sub Workbook_Open()
    Anamenu.Show 0
End Sub
.

Teşekkür ederim..Ellerinize sağlık...Excel sayfasının görünmemesi ne yapmalıyız..

Tavsiye etmediğim bir özellik.

Anamenu.Show 0

satırından önce aşağıdaki satırı ilave edin.

Application.Visible = False

.

Tavsiyenize uymak zorunda kaldım...Sizden bir ricam daha olacak.menü butonuna tıkladığımda Yeni kayıt user formunun arama user formu içinde olmasını istiyorum.

Tavsiyenize uymak zorunda kaldım...Sizden bir ricam daha olacak.menü butonuna tıkladığımda Yeni kayıt user formunun arama user formu içinde olmasını istiyorum.

Arama formuna yeni bir buton koyun ve koyduğunuz bu butonun Click olayına aşağıdaki kodları yapıştırın.

Kod:
    Dim Bos_Satir As Long

If TextBox1.Text = "" Then TextBox1.Text = Date

With Sheets("VERİ")
        Bos_Satir = .Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row + 1
        .Range("A" & Bos_Satir).Value = Format(TextBox1.Text, "dd.mm.yyyy")
        .Range("B" & Bos_Satir).Value = Bos_Satir - 2
        .Range("C" & Bos_Satir).Value = TextBox3.Text
        .Range("D" & Bos_Satir).Value = TextBox4.Text
    End With

UserForm_Initialize

TextBox1.Text = "": TextBox2.Text = ""
    TextBox3.Text = "": TextBox4.Text = ""

MsgBox "Başarı İle kayıt Yapıldı.", , "Sezer ÇAY"
.

Çok teşekkür ederim..Ellerinize sağlık...

Ömer hocam, göndermiş olduğum dosyada ilk ekranda tarih hanesi var...oraya o günün tarihini otomatik atayabilirmiyiz...

Ekli dosyalar

Kodları yazarken o şekilde yazmıştım. Yani yeni kayıt yaparken, eğer tarih textbox unu boş bırakırsanız hücreye günün tarihini yazacaktır.

Sizin amacınız bu mu yoksa farklı bir yaklaşım mı? Kısaca hangi durumda günün tarihinin textbox da yazmasını istiyorsunuz.

.

Kodları yazarken o şekilde yazmıştım. Yani yeni kayıt yaparken, eğer tarih textbox unu boş bırakırsanız hücreye günün tarihini yazacaktır.

Sizin amacınız bu mu yoksa farklı bir yaklaşım mı? Kısaca hangi durumda günün tarihinin textbox da yazmasını istiyorsunuz.

.

Hocam zaten siz istediğim gibi yapmışsınız :)) teşekkür ederim...Boş denememiştim...

Rica ederim.

Yeni kayıt yaparken "Müşteri numarası" textbox'unu da boş bırakabilirsiniz. Bu textbox da sıra ile kayıt yapmaktadır.

İyi çalışmalar.

Hocam bir sorunla daha karşılaştım...İlgili kayıta gelip düzeltmeye tıkladığımda, D sütununa toplaması gereken tutarı F sütununa yapıyor...

Kodlarınızın diğer bölümlerini incelememiştim.

Ayrıca sorunuzu tam olarak anlayamadım. Eklediğiniz dosyada böyle bir durum mevcut mu? Hangi veride bu şekilde bi durumla karşılaştınız.

.

Hocam ekte gönderdiğim dosyayı çalıştırdığınızda,Listboxta kayıtların üzerine geldiğinizde toplam tutar hanesinde toplam fiyatı göreceksiniz...Fakat Listboxta tutar hanesinde bu gelmiyor..Excel tablosunda F sütununa toplama yapıyor, normalde D sütununda olması lazım..

Ekli dosyalar

Doğru anlamışımdır umarım.

Veri sayfası kod bölümündeki

Cells(Target.Row, "F") = WorksheetFunction.SumIf(Range("G1:BZ1"), "*TOPLAMI*", Range("G" & Target.Row & ":BZ" & Target.Row))

satırda F yerine D yazmalısınız. Bu şekilde change yaparsanız toplamlar D sütuna yazar ve listbox da gözükür.

.

Teşekkürler hocam ellerinize sağlık, istediğim gibi oldu..

Geri