• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Açılır menü ile birden çok hücrenin bilgisini almak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
S.N. - ADI VE SOYADI - DOĞUM YERİ - DOĞUM TARİHİ - OKULU

türünde başlıkların altına birden çok veri girişi yapılmış olsun.

Ben çalışma sayfasının başka bir bölümünde sadece, Veri--->Doğrulama ile ADI VE SOYADI kısmını bir menü altına alayım.
................
Açılır menüden bir isim seçtiğimde, hemen sağındaki hücreye DOĞUM YERİ bilgisinin, onun sağındaki hücreye DOĞUM TARİHİ bilgisinin, onun da sağında ki hücreye OKULU bilgisinin, kişiye ait olarak otomatik çıkmasını istiyorum.
....................
bunun bir yolu varmıdır saygılarımla, yardımlarınızı bekliyorum.
..........................................
Konu ile ilgili örnek çalışma ekledim.

Son düzenleme:
Bu istediğiniz hem fonksiyonlarla hemde VBA ile yapılabilir, bir örnek dosya eklemenizde fayda var.

sELAMLAR,

İstediğiniz böyle birşey mi?

Aslında tam olarak öyle birşey ama, sizdem ricam vaktiniz varsa benim dosyam üzerinde yatay olarak (olduğu gibi) yapabilirmisiniz. oradan inceleyip uygulayacağım.

ilk mesajda verdiğim. dosya

bu arada bu saatte sorumu cevapladığınız için teşekkür ederim.

ilk mesajda verdiğim dosya üzerinde, bu arada bu saatte sorumu cevapladığınız için teşekkür ederim.

Selam,
Dosyanız ekte

bu işlemi nasıl yapıyorsunuz? yani ben her açılır pencere yaptım, isimler menüde çıkıyor fakat veriler gözükmüyor. sanırım siz "düşeyara" gibi bir fonksiyon kullanıyorsunuz veya "data"ları bir şekilde otomatik çağırıyorsunuz. bu işlem adımlarını takip edebileceğim ayrıntılı bir çalışma linki verirmisiniz?

Selamlar,
Daha yeni girdiğim için anca gördüm, Evet dediğiniz gibi DÜŞEYARA fonksiyonunu kullandım. Formumuzda Düşeyara yazıp aratın çok örneklerini bulabilirsiniz.

Kolay gelsin

Evet bende böyle birşey yapmak istiyorum nasıl yapıldığını tarif edebilirsen sevinirim

Selamlar,
Aramıza hoşgeldiniz
Buradaki dosyayı indirip detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.takıldığınız yerleri tekrar sorabilirsiniz?

Kolay gelsin

peki bu 3 adet isim ile ilgili işlem yapılıyor acaba sayı daha fazla olunca formül nasıl düzenlenir...

ekli dosyaları indiremiyorum, tekrar upload edebilir misiniz?

Geri