• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

açılır listeden aşağıya farklı hücreler yazdırma,

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Mozagan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Merhabalar,
Sayfa 2 de A2 sutünundan başlamak üzere aşağıya doğru plakalarım yazılı her hücrede farklı bir plaka var. B2 sutünundan başlayan müşteri isimlerim var. mesela AAA firmasının A2 ile A7 arasında 6 farklı arabası var, hemen altında BBB firmasının A8 ile A11 arasında yazan 4 arabası var.
Sayfa 1'de ise bu müşterileri A2 hücresinde müşteri seç diyerek aşağı açılır liste yaptık. amacımız AAA yada BBB müşterisini seçtiğimiz zaman bu müşterilerin araba plakalarını kaç tane var ise A4 den aşağıya doğru sıralaması
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba,

Örnek dosya ekleyebilir misiniz?

--

Merhaba,
Ben şu şekilde çözüme ulaştım.Eğer dosyanızı yüklerseniz farklı cevaplar alabilirsiniz.
Ben bu işlemi sayfadan sayfaya değil tek sayfa üzerinden yaptım siz, revize edersiniz.
Formül mantığını anlamak için adımları uygulayınız.

Verilerinizin olduğu sayfada D1 hücresine aranacak kriteri yazalım.(AAA yada BBB)

E1 hücresine;
Kod:
=EĞERSAY(A1:A10;D1)
formül bize kriterimizin kaç kere yinelendiğini verecektir.(sonuca ulaşmak adına lazım)

En son adım olarak Kriterimize göre karşılık gelen değerlerin listsini almak için G1 hücresine;
Kod:
=EĞER(SATIRSAY($G$1:G1)>$E$1;"";İNDİS($B$1:$B$10;KÜÇÜK(EĞER($A$1:$A$10=$D$1;SATIR($B$1:$B$10)-SATIR($B$1)+1);SATIRSAY($G$1:G1))))
[COLOR="Blue"]Formül Dizi formülüdür. CTRL + SHİFT + ENTER ile tamamlayınız.[/COLOR]
yazıp aşşağı doğru dilediğiniz kadar sürükleyiniz.
D1 hücresinden arayacağınız kriteri değiştirdiğinizde veriler de değişecektir.

Açıklamalara göre uygulamada sıkıntı yaşarsanız belirttiğiniz taktirde müsait bir zamanda örnek dosyanızı yüklerim.

Not: Formül 10 satır için yapılmıştır.Siz veri aralığına göre değiştirmeyi unutmayınız.

Son düzenleme:
Paylaşım sitelerini kullanabilirsiniz.

--

sayfa 2 görüntüm aşağıdaki
şekilde. sayfa 1'de A1 hücresinde müşteri seç başlığım var, A2 hücresinde ise aşağı açılır listem var buradan müşteri seçebiliyorum A3 yada A4'de bu müşterilere ait plakaları buldurtmak istiyorum.
Sayfa 2 görüntüm
S.N PLAKA KIRALAYAN MARKA TİP
1 34 ABC 3832 MÜŞTERİ 1 RENAULT FLUENCE
2 34 ABC 3833 MÜŞTERİ 1 RENAULT FLUENCE
3 34 ABC 3834 MÜŞTERİ 1 RENAULT FLUENCE
4 34 ABC 3835 MÜŞTERİ 1 RENAULT SYMBOL
5 34 ABC 3836 MÜŞTERİ 1 RENAULT SYMBOL
6 34 ABC 3837 MÜŞTERİ 1 RENAULT SYMBOL
7 34 ABC 3838 MÜŞTERİ 1 RENAULT SYMBOL
8 34 CA 9022 MÜŞTERİ 2 RENAULT SYMBOL
9 34 CA 0271 MÜŞTERİ 2 RENAULT SYMBOL
10 34 CA 3073 MÜŞTERİ 2 RENAULT SYMBOL

Merhaba,
Sayfa 1 A3 hücresine,

Kod:
=EĞER(SATIRSAY($A$2:A2)>EĞERSAY(Sayfa2!$C$2:$C$100;$A$2);"";
İNDİS(Sayfa2!$B$2:$B$100;KÜÇÜK(EĞER(Sayfa2!$C$2:$C$100=$A$2;
SATIR(Sayfa2!$C$2:$C$100)-SATIR(Sayfa2!$C$2)+1);SATIRSAY($A$2:A2))))
DİZİ formülüdür.
Dizi formülü: Formül hücreye girildikten sonra enter tuşuna basmadan Ctrl+Shift+Enter tuş kombinasyonu ile aktif olmaktadır.
Formülün başında ve sonunda { } bu işaretler çıkar.

--

Geri