• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Açılır listede harflerle başlayanlar listelensin

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan reci08
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
ecxel 2007
Merhaba Arkadaşlar,
Açılır listemde çok fazla veri var(yaklaşık 300 kadar). Şimdi ben bu listeden aradığımı bulurken çok fazla zaman kaybı yaşıyorum. Bunun için; örneğin açılır listenin bulunduğu hücreye "a" yazdığımda "a" ile başlayan veriler, "al" yazdığımda "al" ile başlayan veriler, "alk" yazdığımda "alk" ile başlayan veriler listelensin istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

Merhaba,
Varsayımlar üzerine açıklamalar yapılmıştır.
2 adet sayfanız olsun bunlardan birinin ismi Sayfa1 diğeri liste şeklinde açınız.
Liste sayfası A1 hücresine yazınız.(açılır listede görmek istediğiniz veriler olacak) Bu aralığı başdan sona kadar seçerek Formüller / Ad yöneticis sekmesinden yeni Ad tanımlayınız.Tanımladığınız ad ismi liste olsun.(isteğe göre değiştirebilirsiniz)
En son adım olarak verilerinizin gösterilmesini istediğini hücreye (bu hücrede Sayfa1 A1 hücresi olsun) Veri / Veri doğrulama / Liste özelliğini seçerek formül çubuğuna
Kod:
=DOLAYLI("'liste'!A"&KAÇINCI(A1&"*";liste;0)&":A"&EĞERSAY(liste;A1&"*")+KAÇINCI(A1&"*";liste;0)-1)
yazınız.
Bu adımları boş bir yeni bir çalışma sayfasında yapınız işinize yarar ise kendinize göre ayarlayınız.
Umarım açıklayıcı olmuştur.

Not : Ömer beyin mesajı görülmeden yazılmış yazıdır.

Teşekkürler arkadaşlar maksat hasıl oldu, emeğinize sağlık

Geri