Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba Arkadaşlar,
Bir sayfaya ait açılır liste yaptım. Tek sayfadan değilde bir kaç sayfadan veri alacak şekilde açılır liste yapılabilir mi?
Saygılarımla
Öncelikle teşekkür ediyorum. Eklediğiniz dosyadan veri doğrulamada, alan adı vermeden farklı çalışma sayfasından liste kaynağı göstermenin yolunu öğrenmiş oldum.
Açılır liste kaynağının tek bir satır ya da sütundan oluşması gerekliliğinden hareketle sorunuza olmaz diyeceğim ama alan adı vermeden kaynak gösterilebildiği için bu da belki yapılabilir diye düşünmeye başladım. Aklıma gelen yöntemler veri araçlarındaki birleştir komutunu kullanmak veya veri1!c8'e =veri2!C6 yazıp aşağı çektirerek diğer sayfadaki bilgileri liste kaynağına taşımak.
Birden fazla alanda tanımlama yapılmış alan adları INDIRECT (dolaylı) formülü ile , veri doğluma listesine formül olarak tanımlanırsa, Excel sizi "Bu olamaz" diye uyarmayacaktır ancak "hata döndürüyor" diye msaj verecektir.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.