• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Açılır liste ve eğer hücre dolusa 1 sayısı ver komutu

Excel Vers. ve Dili
xp
İyi akşamlar açılır liste ve

eğer hücre doluysa 1 rakamını ver komutu hakkında yardım istiyorum çok teşekkürler

Ekli dosyalar

Merhaba,

Sorunuzu biraz daha açar mısınız? Hangi hücre dolu ise hangi hücreye 1 rakamı yazılacak?

aslında eklediğim dosyada şekillerle anlatmaya çalıştım bir bakabilirseniz sevinirim

Merhaba,

Sayfa2 de

A1 Hücresinde sanırım açılır liste istiyorsunuz, bunu anladım.
C4 Hücresinde "birde burada olan eğer hücre doluysa 1 değerini ver olayını vb de nasıl yapabiliriz" diyorsunuz Hangi hücre dolu ise olacak bu?

İnanın anlamadım.

Belki bir arkadaşım anlar ve soruyu çözer.

esra hanım açılır liste oluşturmak için ; ilk önce açılır listede görünmesini istediğiniz isileri farklı bir hücreye koyalıyın hepsini öğreneğin bu hücre M sütunu olsun. liste oluşturmak istediğiniz hücreyi mause ile bir kere tıklatın. üsteki menülerden veri ardından doğrulamayı seçin. Çıkan ekranda ayarlar menüsünde iken izin verilen kısmına "Liste" var onu seçin kanak yazan kısmada isimleri kopyaladığınız M sütununu seçin ( mause sağ tuşuna basılı tutarak aşağı doğru sürüklüyerek" TAMAM 'a tıklayın açılır listeniz hazır.
Diğer sorununuz formül göükmesin diyemi VBA kod istiyorsunuz.

Nejdet hocam Formül olan hücreyi VBA kod yardımı ile yapmak istiyor Esra hanım sanırım

teşekkürler listelemeyi dediğiniz gibi yaptım ama bütün isimler alt alta görünüyor sadece bir tane görünmesini sağlaya bilirmiyiz yoksa benmi yanlış yapıyorum rica etsem 1 nolu mesaj daki dosyaya dediğiniz işlemi uygulayabilirmisiniz

Merhabalar dediğiniz işlemi liste kutusu, combobox ilede yapılabilir yalnız formül bağlantısı olduğundan formül kullanılamaz, yada nasıl kullanılır bilmiyorum ama tarif ettiğim gibi yapılırsa isimlerden istediğinizi seçebilirsiniz.

Bir diğer yol eğer idimler sayfada kayıtlı ise bir isimin 2-3 harfini yadığınızda excel size otomatik ismi çıkarır bunun için araçlar menüsünden şeçenekleri ardından düzenden en altta bulunan hücre değerleri için otomatik etkinleştirmeyi aktif yapın yani yanında bulunan kutucuğa tıklayın.

Formüller kitlenebilir kimse silimemez işinize yararsa bunu nasıl yapacağınızıda anlatıyım?
İyi çalışmalar

Merhaba,

Anlamadan birşeyler yapmaya çalıştım.

Anlamadım çünkü :

İsimler hangi sütundan alınacak belli değil, Sayfa1 de Esra hem A sütununda hem B sütununda var, dolayısıyla insanın kafası karışıyor.

Ben isimleri B sütunundan alınacağını varsaydım, siz değiştirirsiniz artık.

Aşağıdaki kodlar Sayfa2 nin kod bölümünde olmalı.

Kod:
Private Sub ComboBox1_Change()
Dim c As Range
Dim s1 As Worksheet
Set s1 = Sheets("Sayfa1")
If ComboBox1.Value = "" Then Exit Sub
[A1] = ComboBox1.Value
Set c = s1.Range("B:B").Find([A1], LookIn:=xlValues, LookAt:=xlWhole)
If Not c Is Nothing Then
    [C4] = 1
    [D4] = [A1]
    [E4] = s1.Cells(c.Row, "C")
    [F4] = s1.Cells(c.Row, "D")
End If
End Sub

Kod:
Private Sub Worksheet_Activate()
Dim d, i
Dim s1 As Worksheet
Set s1 = Sheets("Sayfa1")
ComboBox1.Clear
Set d = CreateObject("Scripting.Dictionary")
For i = 2 To s1.[b65536].End(3).Row
    If d.Exists(s1.Cells(i, "B")) = False Then
        ComboBox1.AddItem s1.Cells(i, "B")
        d.Add s1.Cells(i, "A"), vbNull
    End If
Next i
d.RemoveAll
End Sub

Ekli dosyalar

Merhabalar ve çok teşekkürler evet pek açıklayıcı olamamışım.ama bu konularda çok bilgisizim arkadaşımın internet bağlantısı olmadığından benim buraya gelip yardım istememi istemişti bu gün sordum ve ekte ki excell dosyasına nedemek istediğimi olabildiğince açıklamaya çalıştım umarım derdimi anlata bilmişimdir bir incelerseniz sevinirim

Ekli dosyalar

Geri