• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

açılır liste otomatik güncellme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013
Merhaba,

Excel çalışma kitabında iki sayfa oluşturdum. 2. sayfada oluşturduğum açılır listedeki verileri 1. sayfadan çekerek bilgileri oluşturdum. Ancak 1. sayfadaki verileri güncellemem gerekiyor, dolayısıyla 2. sayfadaki açılır menüden güncel bilgiyi tekrar manuel olarak seçmem gerekecek. Bunun daha kolay bir yolu var mı acaba? 1. sayfada bilgi değişikliği yapınca 2. sayfada da otomatik değişmesi gibi?

Bir dosya hazırlayarak www.dosya.tc gibi bir siteye yükler ve linkini burada paylaşır mısınız?

Bu şekilde tarifler yüzde 99 "ben öyle istememiştim" ile sonuçlanıyor.

Merhaba, Listeniz ne kadar uzun olduğunu bilemediğimizden örneğinizdekine göre pratik olarak şu şekilde yapılabilir.

1.sayfada veri olan hücreye isim verip "elma" "armut" "kalem" ..
kullanmak istediğiniz yerde ise direk elma yerine =elma, = armut gibi yazarsanız. 1.sayfada değiştirdiğiniz hücre otomatik değişir.

örnek dosyanızda yapılan değişikliği 1.sayfada hücreyi tıkladığınızda "ad kutusu" na bakarak takip ediniz.

kolay gelsin.

http://www.dosya.tc/server9/c27iz0/ornek-dosya2.xlsx.html

Ekli dosyalar

• veridoğrulama.jpg
    veridoğrulama.jpg
    233 KB · Görüntüleme: 8
Son düzenleme:
Merhaba, Listeniz ne kadar uzun olduğunu bilemediğimizden örneğinizdekine göre pratik olarak şu şekilde yapılabilir.

1.sayfada veri olan hücreye isim verip "elma" "armut" "kalem" ..
kullanmak istediğiniz yerde ise direk elma yerine =elma, = armut gibi yazarsanız. 1.sayfada değiştirdiğiniz hücre otomatik değişir.

örnek dosyanızda yapılan değişikliği 1.sayfada hücreyi tıkladığınızda "ad kutusu" na bakarak takip ediniz.

kolay gelsin.

http://www.dosya.tc/server9/c27iz0/ornek-dosya2.xlsx.html

Teşekkürler.
Ancak ad tanımlama yaparken boşluk vb izin verilmiyor. Yani "elma" kelimesini "elma değeri değişti, yerine elma-2 oldu!" şeklinde yapabilir miyiz?

Dosyanızda şu an ufak bir farkla istediğiniz özellik var.

Resimdeki adımları izleyin ve tamam ile çıkıp sayfa1 de değişiklik yapıp sayfa2 deki
kutuları açarak deneyin

Resim dosyasını başka bir yere yükleyebilmeniz mümkün mü acaba? Altın üye olmadığımdan dolayı göremiyorum.

Merhaba.

VERİ DOĞRULAMA listesinden seçim yapıldığında;
-- veri kaynağının kaçıncı sırasındaki verinin seçildiğinin bir kaydı yoktur,
-- yapılan şeyin listeden seçilen metnin elle hücreye yazılması işleminden farkı yoktur
-- sadece istenilen verinin yazılmasını sağlamak, hatalı veri girişinin önlenmesi amacını taşır.

VERİ DOĞRULAMA işlemi yerine ilgili hücreler için,
Excel'in GELİŞTİRİCİ =>EKLE => FORM DENETİMLERİ bölümündeki BİRLEŞİK GİRİŞ KUTUSU (açılır liste) eklemek bir çözüm olabilir.

Bu yöntemde ise diğerinden farklı olarak listenin kaçıncı elemanının seçildiğinin kaydı tutulur ve
dolayısıyla da veri kaynağındaki değişiklik sonucu ilgili hücrelere yansıtılabilir.
Bunun için sadece bir adet formül oluşturmak yeterlidir.

Ekli Excel belgesinde küçük bir örnek yaptım.
İnceleyiniz, veri kaynağında değişiklik yaparak sonucu gözlemleyin.
Eklediğim belgeye buradan da erişebilirsiniz.
.

Ekli dosyalar

Çok teşekkürler Ömer Bey

Geri