• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Açılır kutu yardım

Açılır kutu tıklandığında ingilizce terimler yanında türkçe yardım penceresi açılması. Örnek sayfada L8.... L100 arasında açılır kutu tıklandığında listedeki ingilizce kelimelerin yanında türkçe olarak gözükmesini kullanıcıya çok faydalı olacaktır.

Ekli dosyalar

• box.jpg
    box.jpg
    74.9 KB · Görüntüleme: 15
  • ornek.xlsx
    ornek.xlsx
    235.2 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:
Merhaba.

Sanırım ekli belgedeki uygulama, isteğinizi karşılıyor.
.

Ekli dosyalar

Öncelikle yardım için teşekkür ediyorum.
1-örnek resimden de görüleceği gibi , açılır kutuya tıkladığımda yanında türkçe liste gelmeli , listeden yapılacak seçim sonrasında liste ile birlikte kapanması.
2-L8---L1000 arasında türkçe yardım listesini
3- N8 - N1000 arasında türkçe yardım listesini yazılan kod üzerinde bunu ben başaramadım , yardım rica ediyorum.

Son düzenleme:
Tekrar merhaba.

Ekran görüntüsünü verdiğiniz belgede sanırım ActiveX denetimi bölümündeki Birleşik Giriş Kutusu kullanılmış ve bu nesne de bir tane.
Oysa siz bir sütun boyunca ve veri doğrulama uygulanmış hücre için aynı uygulamayı istiyorsunuz.
Bildiğim kadarıyla; veri doğrulama uygulanmış hücredeki OK düğmesine tıklanması olayı bir makroyu tetikleyemiyor.

Ekran görüntüsünü verdiğiniz belgenin bir örneğine (gerçek veri içermesi gerekmiyor elbette)
ulaşılmasını sağlarsanız, ben veya başka bir üye sorunuzu cevapsız bırakmayacaktır diye düşünüyorum.
.

Tekrar merhaba.

Ekran görüntüsünü verdiğiniz belgede sanırım ActiveX denetimi bölümündeki Birleşik Giriş Kutusu kullanılmış ve bu nesne de bir tane.
Oysa siz bir sütun boyunca ve veri doğrulama uygulanmış hücre için aynı uygulamayı istiyorsunuz.
Bildiğim kadarıyla; veri doğrulama uygulanmış hücredeki OK düğmesine tıklanması olayı bir makroyu tetikleyemiyor.

Ekran görüntüsünü verdiğiniz belgenin bir örneğine (gerçek veri içermesi gerekmiyor elbette)
ulaşılmasını sağlarsanız, ben veya başka bir üye sorunuzu cevapsız bırakmayacaktır diye düşünüyorum.
.

Hocam , tam olarak istediğim ekli dosyada var.
İnflexible dosyasında ; " L8.L24 arasında türkçe pencere açılıyor , L25 ten sonra açılmıyor.bunu uzatmak mümkün mü?"

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
aynı sayfaya 1 den fazla pivot tabloyu nasıl yapabilirim

Göndediğiniz belgenin VBA bölümü şifreli. Bu tür şifreli belge üzerinde çalışmamız mümkün değil malesef.

İnflexible dosyasında kod'un çalışma hücre aralığını belirleyen şey
(hem Worksheet_Change ve hem de Worksheet_SelectionChange kodunda)
[L65536].End(3).Row kısmı.

Bunun anlamı L65536 hücresinden yukarı doğru ilk dolu
(başka bir anlatımla üstten aşağı doğru son dolu)
hücrenin satır numarası oluyor.

Bunun yerine doğrudan bir sayı yazabilirsiniz veya L harfi yerine başka bir harf yazarak
başka sütundaki son dolu hücrenin satırını kriter olarak kulllanabilirsiniz.

İhtiyaç görüldüyse mesele yok.

Tekli kullanım için lazım olursa ekli belgedeki uygulama alternatif olsun.
Belgeye buradan erişebilirsiniz.

Kolay gelsin.
.
Hocam ,bir yere kadar geldim , tıkandım :( L serisi için yapılanı N kolonuna uygulamak stedim , başaramadım , Metin kutusu ," türkce1" olarak görüntülemeyi başaramadım. resim ektedir.

ActiveSheet.Shapes("turkce").Visible = True
With ActiveSheet.Shapes("turkce")
.Left = Cells(ActiveCell.Row, ActiveCell.Column + 1).Left + 15
.Top = Cells(ActiveCell.Row, ActiveCell.Column + 1).Top
End With
Else
ActiveSheet.Shapes("turkce").Visible = False

Ekli dosyalar

• ornek2.jpg
    ornek2.jpg
    76.3 KB · Görüntüleme: 2
Belge düzenleme tarzınız bana biraz karışık geldi doğrusu.
Tavsiyem; belgenizin işleyişi ile ilgili konuları tamamladıktan sonra,
belgeyi sıfırdan ele alıp, ad tanımlamaları/sayfa yapıları gibi hususları biraz dermeyip toparlamanız yönünde olacak.

-- L sütunu için karar verdiğiniz uygulamanın dahil edildiği ve
-- son cevabınızda belirttiğiniz N sütunuyla ilgili durum için İngilizceleri ile Türkçe karşılıklarına ilişkin oluşturacağınız bir listenin eklendiği
yeni bir örnek belge eklerseniz son isteğinize de bakayım.
.

Belge düzenleme tarzınız bana biraz karışık geldi doğrusu.
Tavsiyem; belgenizin işleyişi ile ilgili konuları tamamladıktan sonra,
belgeyi sıfırdan ele alıp, ad tanımlamaları/sayfa yapıları gibi hususları biraz dermeyip toparlamanız yönünde olacak.

-- L sütunu için karar verdiğiniz uygulamanın dahil edildiği ve
-- son cevabınızda belirttiğiniz N sütunuyla ilgili durum için İngilizceleri ile Türkçe karşılıklarına ilişkin oluşturacağınız bir listenin eklendiği
yeni bir örnek belge eklerseniz son isteğinize de bakayım.
.
Ömer hocam , N sütunuyla ilgili durum için İngilizceleri ile Türkçe liste hazırlandı "_ddRE (2)"L3:M216" N sutunu "EM HSSE Report"sayfasındaki M8:.. değişkenine göre farklı _RE1-25 uygun olaan tabloyu getiriyor. örnek elge ektedir.

Ekli dosyalar

Geri