• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Açılan sayfaların silinmesi

1903emre34@gmail.com

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2013 Türkçe
Merhaba,

Ayrı sayfalarda yer alan (85 sayılan ile başlayan) sayfaları silmek istiyorum, (212 sayfa bulunmaktadır.) forumda kodları buldum ama çalıştırdığım zaman kiliitlenme oluyor, başka istediğim her bir sayfa girip sütün genişilik yapmak zorunda kalıyorum. Örneğin, 8500010240 E2,L9:L12 hücreleri, 850010241 B2,G9:G12 hücreleri düzgün şekle konulması nasıl kod oluşturabiliriz.

Kod:
Sub sayfaları_sil()
Application.ScreenUpdating = False
On Error Resume Next
Application.DisplayAlerts = False
döngü:
For i = 1 To Worksheets.Count
    If Worksheets(i).Name = "şablon" Then GoTo pass 'yazılan sayfa pas geçiliyor
     If Worksheets(i).Name = "genel" Then GoTo pass 'yazılan sayfa pas geçiliyor
    Worksheets(i).Delete
    GoTo döngü:
pass:
Next i
Application.DisplayAlerts = True
End Sub

Ekli dosyalar

Merhaba,
Aşağıdaki kodu sayfanın değil, bir modülün kod penceresine yapıştırıp çalıştırınız.
Dikkat: 85 ile başlayan tüm sayfaları siler.
Kod:
Sub belirlenen_sayfalari_sil()
Application.DisplayAlerts = False
For i = Sheets.Count To 1 Step -1
   [COLOR="Red"][B] silinecek = Left(Sheets(i).Name, 2)[/B][/COLOR]
    [COLOR="Red"][B]If silinecek = 85 Or silinecek = 86 Or silinecek = 87 Then[/B][/COLOR]
        Sheets(i).Delete
    End If
Next i
Application.DisplayAlerts = True
MsgBox "İşlem tamamlandı.", vbInformation, "antonio"
End Sub

Son düzenleme:
Sn.antonio, teşekkürler kodlar çalışıyor, sayfa numaraları 85-86-87-88 silinmesi için nasıl değişiklik yapabilir miyiz?

Sn.antonio, teşekkürler kodlar çalışıyor, sayfa numaraları 85-86-87-88 silinmesi için nasıl değişiklik yapabilir miyiz?
Kodları isteğinize göre değiştirdim. Kırmızı ile işaretlediğim kısımdaki şekilde gereken düzeltmeyi kendiniz devam ettirebilirsiniz.

Geri