Açılan Kutuyla seçim yapmak ve fiyat

Excel Vers. ve Dili
türkçe excel 2003
Selam Arkadaşlar içinden çıkamadığım bi konu var :yardim:

bir listemiz var ve bu listede ad-soyad ve aktiviteler var

gelen kişinin adını soyadını yazdıktan sonra açılan kutudada aktivitesini seçmek istiyorum, aktivite açılan kutuda seçildikten sonra ise fiyatlandırmayı otomatik olarak belirlediğim hücreye atmasını istiyorum
yani açılan kutuda seçtiğim ürünün fiyatını direkt olarak istediğim hücrede nasıl görürüm?

Yardım istiyorum :yardim: Saygılarımla

hazırladığım dosya ekte

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-05-2021
Sayın excelnir,
Dosyanızda, aktivite fiyatlarını nereden alıp nereye yapıştırmak istediğinizi belirtirseniz yardımcı olabilirim. iyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
türkçe excel 2003
Selam Sayın acolkesen1

özür dilerim, belirtmeyi unutmuşum :???:

şimdi tekrar ekledim dosyayı, orada sayfa 2 deki bilgileri, sayfa 1 deki açılır kutularda kullanmak istiyorum yine sayfa 2 deki fiyatları Q sutununda göstermek istiyorum, valla şimdiden çok Teşekkür ederim acolkesen1,:bravo: Çok sağol ilgilendiğin için SAYGILARIMLA..

yeni dosya ekte

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
08-05-2021
merhaba Sayın excelnir,
Dosyanızı inceledim, tereddüt ettiğim bir nokta oldu; D ve E sütunlarında aynı anda iki tanım olacak mı?. Örneğin D5 de "YOGA", E5 de "SPA" bilgileri aynı anda olacak mı, eğer olacaksa bunların karşılığı olan rakamlar ayrı ayrı mı gösterilecek, yoksa Q5 de toplamları mı alınacak? Bunları da yazarsanız daha kolay olacak. İyi akşamlar..

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
08-05-2021
İyi akşamlar ,
Yarın şehir dışına çıkacağım için anladığım kadarıyla size bir şeyler hazırlamaya çalıştım. Umarım işinize yarar. Bir inceleyin, yapmak istediğiniz değişiklik varsa tekrar yazarsınız. iyi çalışmalar..

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
türkçe excel 2003
evet Hocam aynen bunu istiyordum Valla :mutlu:

:dua:ALLAH ne muradın varsa versin

ben daha sonra tekrar yapmak istesem nasıl yaparım bunu?:rolleyes:

ve bir sorunum daha var aslında,:rolleyes: şimdi bizim üye listemiz var birde onların üye numaralarını girerek adı soyadı hanesine çağırabilirmiyim ? yani sayfa 3 te ki A sutununda bulunan üye numarasını Sayfa 1 de A sutununa girerek Adı ve soyadıyla beraber çağırabilirmiyim?

Tekrar yüklüyorum sayfa 3 te ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM SONSUZ SAYGILARIMLA :eek:k::

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
türkçe excel 2003
evet Hocam aynen bunu istiyordum Valla :mutlu:

:dua:ALLAH ne muradın varsa versin

ben daha sonra tekrar yapmak istesem nasıl yaparım bunu?:rolleyes:

ve bir sorunum daha var aslında,:rolleyes: şimdi bizim üye listemiz var birde onların üye numaralarını girerek adı soyadı hanesine çağırabilirmiyim ? yani sayfa 3 te ki A sutununda bulunan üye numarasını Sayfa 1 de A sutununa girerek Adı ve soyadıyla beraber çağırabilirmiyim?

Tekrar yüklüyorum sayfa 3 te ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM SONSUZ SAYGILARIMLA :eek:k::

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
08-05-2021
Merhaba,
Önce ilk sorunuza cevap vereyim; Dosyanın tümünü yeniden yapmak yerine kopyalayıp saklamanız daha doğru olur. Sormak istediğiniz nasıl yapılabileceği ise eğer, formüller ve veri doğrulama ile yapabilirsiniz. Sayfa1 in ekranda görünmeyen kısımlarında Sayfa2 den veri alan hücreler var. Bu sebeple herhangi bir satır veya sütun ekleme veya silme işlemi yapmayın.
Sayfa3 ten üye listesini alan çalışma da ektedir. Sayaf3 te a ve b sütunlarına dilediğiniz kadar kayıt yapabilirsiniz. Eğer Sayfa1 deki tabloyu aşağıya doğru uzatmak isterseniz, A32:S32 arasını seçip S32 hücresinin sol köşesinden aşağıya doğru çoğaltabilirsiniz. Farklı istekleriniz olursa tekrar yazabilirsiniz. Çünkü ben de bir çok şeyi bu sitede bu şekilde öğrendim. İyi çalışmalar.
Not: Çalışma sayfanızda veri gireceğiniz hücrelerin kitlerini açarak çalışam sayfasını korumaya alırsanız formüllü hücrelerin bozulmasını önlemiş olursunuz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
türkçe excel 2003
Çok Çoook Teşekkür Ederim Hocam

Çok Sağolun Emeğinize Sağlık.. :bravo:

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
08-05-2021
Merhaba Sayın excelnir,
Önemli değil, siz de sağolun. Ancak şu "hoca" j konusunda beni mahcup ediyorsunuz. Bu sitedeki gerçek hocaların yanında biz ancak çömez oluruz. Ben sadece onlardan öğrendiklerimi sizlere aktarıyorum. Emeği geçen bütün hocalara teşekkürler..

Excel Vers. ve Dili
türkçe excel 2003
Valla bana göre çömez değil Hocasınız Sayın Acolkesen :eek:k::

Excel Vers. ve Dili
türkçe excel 2003
Tekrar selam Hocam, hani bana hazırladığınız günlük giriş formu vardıya, şimdi ordan üye numarasını girdiğimizde karşılığı geliyodu, peki ben bi sutun daha nasıl ekleyebilirim ona?

örnek : üye no / adı soyadı / grubu

bu şekilde yani bi sütun daha ekleyebilirmiyiz oraya?

yazdığınız formül : =EĞER(EBOŞSA(A5);"";DÜŞEYARA(A5;liste;2;YANLIŞ))

YARDIMLARINIZ İÇİN ÇOK ÇOK TEŞEKKÜRLERİMİ SUNARIM SAYIN ACOLKESEN

SAYGILARIMLA