• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

açılan kaleme göre işlem

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gedavet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Mustaf bey çok teşekkür ederim ellerineze sağlık

Mustafa Bey,
Örnek dosyadaki veri doğrulamaları iptal etmemişim, dosyayı yeniden ekledim.

Teş. Ederim yukarıdaki kodlarda bir değişiklik yaptınızmı sadece en alttkai kodmu yeni kod

Teş. Ederim yukarıdaki kodlarda bir değişiklik yaptınızmı sadece en alttkai kodmu yeni kod
SelectionChange olayındaki kodların başına şu satırları ekledim:
Kod:
[COLOR="darkred"]Dim veri As Variant[/COLOR]
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
[COLOR="DarkRed"]If Not Intersect(Target, [C4:C34,S3:S35]) Is Nothing Then
veri = Target[/COLOR]
[COLOR="DarkRed"]End If[/COLOR]

şimdi solda dötr bölüm var sağda da iki c4:c34 gibi olan yerleri c4:c65536 gibi yapınca işlem tamam olurmu çünkü bir taplu değil aşağıya doğru bir çok taplo var

Mustaf bey en sonki eklediğiniz dosyayı indirdim açtım ve işle yazmışsını zyukarı onu sildim ve kalem yazılı satırın bire mart ayın adendim sildirmediği kodun uyarısını veriyor yazdırmıyor yani

Mustaf bey en sonki eklediğiniz dosyayı indirdim açtım ve işle yazmışsını zyukarı onu sildim ve kalem yazılı satırın bire mart ayın adendim sildirmediği kodun uyarısını veriyor yazdırmıyor yani
Bahsettiğinizden bir şey anlamadım. Daha net açıklar mısınız?

C sütununda solda ki kalem yazanların önündeki aylara veri yazdırmıyor onu demekistiyorum
NORMALDE 2 MANTIK ÜZERİNE ÇALIŞIYORUZ KALEM YAZILI İSE AYLARA VERİ YAZILA BİLECEK VE YAZILDI İSE O KALEMİ SİLMEYE ÇALIŞINCA SİLDİRMEYECEK DİĞERİ İSE KALEM YAZILMAMIŞ İSE AYLARA VERİ YAZDIRMAYA ÇAK HESAP DÜZENLİ OLSUN DİYE ÇÜNKÜ KALEM YAZILMADAN AYLARA VERİ YAZILIRSA O SAYIYI NEREYE KATACAK BİR HATA OLUR KALEMİ SİLERSEKDE AYNI BU HATALARI ÖNLEMEM LAZIM

20 nolu mesajdaki dosyayı güncelledim.

YUKARIDAKİNİ BU ŞEKİLDE C4:C65536,S3:S65536 AŞAĞIDAKİLERİDE d4:o65536,t3:ae65536 - c4:c65536,s3:s65536 BU ŞEKİLDE DÜZELTİNCE AŞAĞIYA DOĞRU HEPSİNDİ GEÇERLİ OLUMU TAPLU AYNI ŞEKİLDE İLGİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM ÇOK YARDIMCI OLDUNUZ

YUKARIDAKİNİ BU ŞEKİLDE C4:C65536,S3:S65536 AŞAĞIDAKİLERİDE d4:o65536,t3:ae65536 - c4:c65536,s3:s65536 BU ŞEKİLDE DÜZELTİNCE AŞAĞIYA DOĞRU HEPSİNDİ GEÇERLİ OLUMU TAPLU AYNI ŞEKİLDE İLGİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM ÇOK YARDIMCI OLDUNUZ
Evet, geçerli olur.

Yardım

iyi günler dilerim herkese sizlerin yardımlarınız sayesinde bir çok işlemimizi daha güvenli ve güzel bir şekilde yapıyoruz teşekkür ederiz

ekdeki dosyada kalemler sayfasındaki kalemleri giirş sayfasında kullandım ise giriş sayfasında o kaleme deleteye basınca silmese yani bir kalem açılmış kalem sayfasına giriş sayfasındada o kaleme veri yazılmış o kalemi silersek hesaplar bozulur bu önlemek maksadım

Ekli dosyalar

Iyi günler mustafa bey bana yardımcı olabilirmisiniz

Iyi günler mustafa bey bana yardımcı olabilirmisiniz
Merhaba,
Aşağıdaki kodu KALEM sayfasının kod bölümüne kopyalayın.
Kod:
Dim klm As Variant
Dim Say As Boolean
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("d4:d65536,f4:f65536")) Is Nothing Then Exit Sub
Set gr = Sheets("GİRİŞ")
Say = False
klm = Target
Set Aralik = gr.Range("c4:c" & gr.[c65536].End(3).Row)
If Target.Column = 6 Then Set Aralik = gr.Range("s3:s" & gr.[s65536].End(3).Row)
If klm <> "" Then
If WorksheetFunction.CountIf(Aralik, klm) > 0 Then Say = True
End If
End Sub
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
On Error Resume Next
If Intersect(Target, Range("d4:d65536,f4:f65536")) Is Nothing Then Exit Sub
If Say = True Then
MsgBox "Kalem girişi var. Bu kalemi silemezsiniz.", vbCritical, "UYARI"
Application.EnableEvents = False
Target.Select: Target = klm
klm = ""
Application.EnableEvents = True
End If
End Sub

mustafa bey ilginiz için çok teşekkür ederim bu kodu kalem sayfasının kod bölümüne yapıştırdım örnek gelir2 ve gider2 kalemlerinde hiç sayı yok bunlarıda sildirmiyor mantığı şu şekildemi eğer kalem gelir veya gider bölümündeki kalem bölümün eyazıldı ise her ne kadar aylara veri yazılmasa bile o kalemi sildirmiyormu

Son düzenleme:
mustafa bey ilginiz için çok teşekkür ederim bu kodu kalem sayfasının kod bölümüne yapıştırdım örnek gelir2 ve gider2 kalemlerinde hiç sayı yok bunlarıda sildirmiyor mantığı şu şekildemi eğer kalem gelir veya gider bölümündeki kalem bölümün eyazıldı ise her ne kadar aylara veri yazılmasa bile o kalemi sildirmiyormu
Evet, aynen belirttiğiniz gibi.

Mustafa bey aratoplam ile ilgili konuma yardımcı olabilirmisniz

Geri