• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

acil seç aktar lazım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan musty98
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
hadi arkadaşlar uzmanlardan kimse yokmu çok kısa zamanım kaldı

http://www.dosya.tc/server22/HGsUuu/inc2.xls.html

arkadaşlar dosyanın son hali bu ben formülleri yerleştirdim küçük bir yeri gözden kaçırıyorum yarısı çalışıyor yarısı çalışmıyor tablonun şu düşeyaralarla arası iyi olan Allah rızası için bir el atıversin 30 dakikam kaldı daha çıktılar almam lazım tablodan lütfen anlayan yardımcı olsun

dosyayı paylaşamıyorum çünkü şirket tarihine ait bütün yılların tüketim değerleri var
ancak otel işi ile uğraşan özellikle cost yada satınalma işi yapan muhasebede tüketim incelemeleri yapanlar varsa bana özelden mesaj atarlarsa bu konularda oldukça bilgi sahibi oldum diyebilirim kurcalaya kurcalaya küçük çapta bir döküman arşivim oldu sayılır.

ben izlediğim yolu ve birkaç formulü yazayım burdan tabloyu kolayca kendilerine göre ayarlayabilirler.

tesisin 2008-2009-2010-2011-2012 yıllık tüketim değerlerini tablo olarak liste aldım. tek excel kitabına sayfalar halinde kopyaladım.

açtığım birbaşka sayfada son yıla 2012 ye ait stok kodu adı listesini yapıştırdım ve yanına 2008-2009-2010-2011-2012 diye sütunlar açtım

ben stok kodundan düşeyara yaptırdım stok adını yıllar içinde değiştirebiliyorlar veya ingilizce karakter yazılmayabiliyor bazen listelerde formülü şu

=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA($B3,'2008'!$A$2:$K$1500,11,0)),0,DÜŞEYARA($B3,'2008'!$A$2:$K$1500,11,0))

burda b3 stok kodu 2008 isimli sayfada a2 sütununda ara diyorum çünkü 2008 sayfamda kod numaraları o sütunda başlıyor. sizinki nerdeyse formülü ona göre yönlendirirsiniz. bak burdaki püf nokta şu dünkü benim düştüğüm yanlış . k dan sonra gelen 1500 varya işte o a sütununu kaçıncı satıra kadar tarayayım anlamına geliyor. ordaki 11 değeride a2 ile b 3 ü eşleştirince şu an içinde bulunduğum hücreye a2 nin karşısındaki kaçıncı hücreyi yazaım diyor . yani a2 yi 1 kabul et b2 2 olur c2 3 olur öyle aldığınız listenin hangi satırından hangi veriyi çekecekseniz ona göre adresini veriyorsunuz.

aralardaki yüzde geçiş için şu formülü kullandım
=EĞER(YADA(D3=0,E3=0),MUTLAK(E3),(E3-D3)/D3)

gene bir seç aktar tablosu hazırlarken kendi konumdan yardım alacağım hiç aklıma gelmezdi :) teşekkürler excelwebtr

Geri