• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Açık excel dosyasına kapalı excel dosyasından veri çekme

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
Merhabalar

Benim elimde devamlı çalıştığım ve açık olan excel bir dosyam var.

Birde sürekli içerisindeki veri değişen kapalı bir excel dosyam var.

açık excel dosyama ben bu kapalı dosyadan veri çekiyorum.

Ama kapalı olan dosya içerisindeki veri sürekli değişebiliyor çünkü bi yerden o excel dosyasını indiriyorum. ve üstüne kaydetle dosyayı kaydediyorum.

Fakat kaydettikten sonra yeni verileri açık excel dosyamda güncellemesi gerekirken güncellemiyor.

İllaki o kapalı dosyayı açmam gerekiyor.

Kapalı dosyayı açmadan güncellenen bu kapalı dosyanın güncellendiği anda açık olan excel dosyaya yansımasını nasıl sağlayab iliriz.

Bu arada Kapalı Excel dosyasının ismi = (ViewExportExcel).xls
Açık olan dosyamın ismi = pga.xlsx

pga.xlsx dosyamda Başlangıç adlı sheette A sütununda A2-A3-A4....A25 e kadar olan verileri kapalı dosya olan (ViewExportExcel).xls dosyasında (ViewExportExcel) adlı sheetteki M sütununda bulunan verileri alıyor. M2-M3-M4...-M25 şeklinde giden.

Bilgi olması açısından yazdım eğer bir kod yazılacaksa buna göre yazılırsa sevinirim

Biraz karışık anlatmış olabilirim. Basitçe durumu izah edeyim.

Masaüstünde kapalı halde duran bir excel dosyam var. Bu excel dosyasını ben web sitesi üzerinden bir yerden sürekli aynı isimle indiriyorum. haliyle inen dosya güncel dosya oluyor ve bir önceki veriler yerine yeni veriler oluşuyor.

Birde açık halde çalıştığım excel dosyam var.

Ben indirdiğim kapalı dosyayı açmadan açık halde olan dosyama güncel haliyle işlenmesini istiyorum.

Geri