• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Açık dosyadan arama yolu ile satırın iki yerinden veri çekmek

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Türkçe
Herkese Merhaba,

Ekteki dosyada gerekli basit açıklama var. Açık olan bilanço dosyasından A ile C sütunundaki istediğim hücrelerin verilerini çekebiliyorum ama;

Açık olan Bilanço dosyasından aynı satırda 2. arama ile D7 ve F7 sutünundaki veriyi, buradaki D22 ve W22 hücrelerine aktaramadım.

Bir örnek olursa diğer kalan aktarımları ben yapabilirim.

Şimdiden teşekkür eder herkese saygılar sunarım.

Ekli dosyalar

Herkese Merhaba,

Yardımcı olabilecek arkadaş varsa çok makbule geçecek. Aslında dosyada çalışan kısa ve sade bir makro var.

Sadece aynı satırın başka hücresinde arama yaparak veriyi almak. Ben bunu yapamadım. Satırda 1. arama ile istediğim hücreyi aldım ama aynı satırda 2. aramayı beceremedim.

Saygıyla kalın

D22'deki düşeyara formülünde aranan verileriniz D sütununda olduğu halde siz A sütununda aratıyorsunuz.

.Range("D22") = WorksheetFunction.VLookup("I- KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR", K2.Sheets(1).Range("A:F"), 4, 0)
.Range("W22") = WorksheetFunction.VLookup("I- KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR", K2.Sheets(1).Range("A:F"), 5, 0)

yerine

Kod:
        .Range("D22") = WorksheetFunction.VLookup("I- KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR", K2.Sheets(1).Range("[B][COLOR="Red"]D[/COLOR][/B]:F"), [COLOR="red"][B]1[/B][/COLOR], 0)
        .Range("W22") = WorksheetFunction.VLookup("I- KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR", K2.Sheets(1).Range("[B][COLOR="red"]D[/COLOR][/B]:F"), [COLOR="red"][B]3[/B][/COLOR], 0)

kullanınız.

Yusuf Bey Merhaba,

Ben (D:F) 'yi aranacak alan diye düşünmüştüm. Bu yüzden anlayamadım.

Emeğinize teşekkür eder saygılar sunarım.

İyi çalışmalar dilerim.

Geri