• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Access' de ondalık sayı sorunu ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Sntrm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar access' de örnek: veriyi sayı olarak kayıt ediyorum ondalık basamak hanesini 2 olarak seçiyorum 1,80 yazdıgım zaman rakamı otomatik olrak 2' ye yuvarlıyo bunu engelemenin yolu varmı aceba yardımcı olursanız sevinirim !...

Biçim =Standart
Ondalık Basamaklar= 2
olmalı

Kolay gelsin.

Aynı şekilde yapıyorum fakat 1,80 yazdıgım zaman onu 2,00 a yuvarlıyo bunu engellemenin bi yolu yok mu

#.##0,00;(#.##0,00) usta biçim hanesine bunu yaz ondalık basamağı otomatik seç sorun çözülür

yokmudur çaresi

#.##0,00;(#.##0,00) usta biçim hanesine bunu yaz ondalık basamağı otomatik seç sorun çözülür

bu da sadra şifa olmadı.

biçim hanesinde kutu içindeki değerleri seçiyorum ama hiçbiri durumu değiştirmiyor.

istediğim kısaca şu alanı sayı olarak tanımlayabileyim ve ondalık haneler 2 li olsun.
Yani 44,44 yazdığım zaman 44,00 şeklinde yuvarlama yapmasın.

Acaba accessten kaynaklanan bir sorun mu var daha önce böyle bir sorunla
hiç karşılaşmamıştım.

Accesi bırakırsam bu yüzden bırakacağım.

Sn ersen;
Alanın biçimini tablo tasarımını yaparken;
AlanBoyutu:Ondalık
Biçim:Standart
Duyarlık:18
Ölçek:2
OndalıkBasamaklar:2
olarak ayarlamalısınız.
Saygılar, iyi çalışmalar.

Sn ersen;
Alanın biçimini tablo tasarımını yaparken;
AlanBoyutu:Ondalık
Biçim:Standart
Duyarlık:18
Ölçek:2
OndalıkBasamaklar:2
olarak ayarlamalısınız.
Saygılar, iyi çalışmalar.

Çok teşekkür ederim.. İletin 2008'den ama benim az önce içinden çıkamadığım sorunumu çözdün.

Bu konunun hala çözüldüğünü düşünmüyorum, çünkü sorununuzun çözüldüğünü sanıyorsunuz oysa çözümde önerilen yöntem;

6,21590345511655 sayısını 6,21 olarak kaydediyor. Oysa doğrusu 6,22 olmalıdır. Bu ayrıntıyı kaçırdıysanız bir çok hesaplamayı yanlış yapmışsınız demektir. Çözüm dediniz şey dikkat edilmezse aslında büyük bir çıkmaza sebep olabilir. Umarım çözümü bulan birisi çıkar, benimde bu çözüme ihtiyacım var.

Geri