• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

access birden fazla tabloya seçmeli kayıt

Excel Vers. ve Dili
offis 2003
arkadaşlar elimde kücük bir uygulama var . Access A vbt.mdb veritabanın ismi içerisinde tablo1,tablo2,tablo3,tablo4 4 adet tablom var bunların içerisindede ad ve soyad alan adları mevcut diyelim. userformda textbox1 = ad , textbox2 = soyad varsayacak olursak bir adet combobox yerleştirip (tablo1,tablo2,tablo3,tablo4) secmeli kayıt nasıl yapabilirim umarım anlatabilmişimdir. ad ve soyadı istediğim bir tabloya kaydedicem kısacası.

Sayın dreamymost,

Aynı özellikli dört tablo niçin kullanıyorsunuz? Gerek yok sanırım. Tam olarak uygulamada ne yapmak istediğinizi ve örneğinizi eklerseniz hem üstünde yapar hem de daha geniş bir şekilde yardımcı olmaya çalışırım.

İyi çalışmalar

arka kayıt sistemi yapıcam iş yerinde kullanmak için . bakım ve işletmeler var . işletmeler arzaları yazıcak bakımcılarda girip kendi (Elektrik Bakım) tıklayıp girilen arzayı görüp müdahele edicek. yukardaki ad soyad örnek bu sekilde geliştircem . örnek ekte buraya bir adet combobox eklenip orada (tablo1,2,3,4) secenekleri olucak hangisini secersem oraya kayıt edicek ben düzeltmeesini kendim yapıcam yani istediğim şekle cevircem

Ekli dosyalar

Access daha esnek olmasına rağmen form kullanmak için neden Excel kullanıyorsunuz anlayamıyorum.

Daha doğrusu son günlerde bir çok şeyi anlyamıyorum ya...

Accesi unuttum uzun zamandır kullanmıyorum excel de başladım birde üstat ben bunu 15 pc ye kurucam yani excel dosyalarını pclere koyucam aynı agdayız ana makinadada access dosyası olucak kayıt o sekilde olucak servisler ayrı ayrı yerlerde biri kayıt giricek öteki kaydı görücek.

Son düzenleme:
Geri