• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

A1 hücresine girilen ismi, ikinci sheette bul ve ilk sheette b1 hücresine yaz.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan press_ok
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003
Merhaba;

araçların yakıt aldığı tarihleri plaka,litre ve tutar bazında ikinci sayfaya web sorgusuyla alıyorum.

sayfa1'e plakayı, gidiş tarihini ve dönüş tarihini yazdığımda, o plakanın gidiş ve dönüş tarihleri arasında aldığı yakıtın litresini ve kur fiyatını Sayfa2 içinde bulup Sayfa1 de ilgili yerlere nasıl yazdırabilirim.

Örnek dosya ekte

Ekli dosyalar

1 - A ve B hücreleri boş
2 - sayfa2 tamamen boş naısl olacak

Başlıktaki A1, A2, B2 örnek olarak yazmıştım. Sayfa 2 nasıl boş anlamadım.

Yeniden ekledim.

Ekli dosyalar

Selamlar,

Aşağıdaki formülleri denermisiniz.

Litre bilgisi için;
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((Sayfa2!$C$6:$C$1000>=AX11)*(Sayfa2!$C$6:$C$1000<=BN11)*(Sayfa2!$G$6:$G$1000=AA7)*(Sayfa2!$I$6:$I$1000))

Kur bilgisi için;
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((Sayfa2!$C$6:$C$1000>=AX11)*(Sayfa2!$C$6:$C$1000<=BN11)*(Sayfa2!$G$6:$G$1000=AA7)*(Sayfa2!$K$6:$K$1000))

Selamlar,

Aşağıdaki formülleri denermisiniz.

Litre bilgisi için;
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((Sayfa2!$C$6:$C$1000>=AX11)*(Sayfa2!$C$6:$C$1000<=BN11)*(Sayfa2!$G$6:$G$1000=AA7)*(Sayfa2!$I$6:$I$1000))

Kur bilgisi için;
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((Sayfa2!$C$6:$C$1000>=AX11)*(Sayfa2!$C$6:$C$1000<=BN11)*(Sayfa2!$G$6:$G$1000=AA7)*(Sayfa2!$K$6:$K$1000))

Korhan hocam her defasında son noktayı siz koyuyorsunuz. ne kadar teşekkür etsem azdır. Acaba bu formüller bir sihirbaz yardımı ile yapılabilirmi.

Cevap yazan diğer arkadaşlara da teşekkür ederim.

Selamlar,

EKLE-İŞLEV menüsünü kullanarak formülü yazabilirsiniz. Fakat genel kullanımına hakim olursanız direk hücre içine formülü yazabilirsiniz.

Bir konuda daha yardıma ihtiyacım var.

Sayfa2 H sütununda, yalnızca Diesel yazan ve Sayfa2 B sütununda yalnızca ZENICA3 yazan satırlara göre nasıl getirebilirim acaba.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Bir konuda daha yardıma ihtiyacım var.

Sayfa2 H sütununda, yalnızca Diesel yazan satırların Litre ve kur bilgisini nasıl getirebilirim acaba.
Merhaba
Diesel yazanları nereye getirmek istiyorsunuz.
Sayfa2 Hangi dilde yazılı acaba. Ltre ve kur hangi sütunlarda?

Merhaba

Ekteki excel dosyasının Sayfa1 inde ilgili hücrelere plaka, gidiş ve dönüş tarihi girdiğimde, yazdığım plaka, yazdığım tarihler arasında hangi kurdan ne kadar yakıt almışsa, onları Sayfa2 den alıp Sayfa1 deki bc17 ve bh17 hücrelerine yazan bir fonksiyon var.

Ancak ekte gördüğünüz gibi Sayfa2 H sütununda yakıt (diesel) dışında harcamalarda var (ticket) ve bu fonksiyon toplama onlarıda dahil ediyor. Sayfa2 H hücresinde yalnızca diesel olanları alsın istiyorum. Umarım anlatabilmişimdir.

Merhaba

Ekteki excel dosyasının Sayfa1 inde ilgili hücrelere plaka, gidiş ve dönüş tarihi girdiğimde, yazdığım plaka, yazdığım tarihler arasında hangi kurdan ne kadar yakıt almışsa, onları Sayfa2 den alıp Sayfa1 deki bc17 ve bh17 hücrelerine yazan bir fonksiyon var.

Ancak ekte gördüğünüz gibi Sayfa2 H sütununda yakıt (diesel) dışında harcamalarda var (ticket) ve bu fonksiyon toplama onlarıda dahil ediyor. Sayfa2 H hücresinde yalnızca diesel olanları alsın istiyorum. Umarım anlatabilmişimdir.
oraya kadar tamam
Sayfa2 de
Diesel in karşısında
böyle başlıklar alınmasını istediğiniz hücreler hangisi
Nositelj Naziv artikla Koli─Źina Mjera Cijena Ukupno

Bahsettiğiniz formüllere göre
Litre için
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((Sayfa2!H6:H1000="Diesel")*(Sayfa2!I6:I1000))
Kur için
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((Sayfa2!H6:H1000="Diesel")*(Sayfa2!K6:K1000))
deneyin

yardımınız için teşekkürler fakat verdiğiniz formülle sayfadaki tüm diesel litre ve kurlarını veriyor. Oysaki benim Sayfa1 deki gidiş ve dönüş tarih aralıklarındakileri almam gerekiyor. Sayfa1 de BC17 ve BH17 hücrelerindeki fonksiyonlar üzerinde birşey yapabilirsiniz belki.
Tekrar teşekkürler.

yardımınız için teşekkürler fakat verdiğiniz formülle sayfadaki tüm diesel litre ve kurlarını veriyor. Oysaki benim Sayfa1 deki gidiş ve dönüş tarih aralıklarındakileri almam gerekiyor. Sayfa1 de BC17 ve BH17 hücrelerindeki fonksiyonlar üzerinde birşey yapabilirsiniz belki.
Tekrar teşekkürler.
Sorularınızda tarihler aralığı ibaresi göremedim.

Merhaba
Litre için
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((Sayfa2!$C$6:$C$1000>=AX11)*
(Sayfa2!$C$6:$C$1000<=BN11)*(Sayfa2!$G$6:$G$1000=AA7)*
(Sayfa2!H6:H1000="diesel")*(Sayfa2!$I$6:$I$1000))

Kur için
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((Sayfa2!$C$6:$C$1000>=AX11)*
(Sayfa2!$C$6:$C$1000<=BN11)*(Sayfa2!$G$6:$G$1000=AA7)*
(Sayfa2!H6:H1000="diesel")*(Sayfa2!$K$6:$K$1000))
deneyin

Bir ricam daha olabilirmi? Bu yazdığınız formül, örneğin litre için olan. Bu formül nasıl yorumlanıyor. Gerçekten merak ettim ve bana çok yardımı olacak

Geri