• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

a1 hücresine 1 yazınca b1 hücresinde "alper" yazsın ve silinemesin

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Merhabalar

a1 hücresine 1 yazdığım zaman b1 hücresinde alper yazmasını ve bu alper yazısının kimse tararafında silinememesini istiyorum. nasıl yapabilirim?

silinememesini istediğim şey tüm excel sayfası değil sadece ve sadece b1 hücresinin silinememesini istiyorum

yardımlarınız için teşekkür ederim

Merhabalar

a1 hücresine 1 yazdığım zaman b1 hücresinde alper yazmasını ve bu alper yazısının kimse tararafında silinememesini istiyorum. nasıl yapabilirim?

silinememesini istediğim şey tüm excel sayfası değil sadece ve sadece b1 hücresinin silinememesini istiyorum

yardımlarınız için teşekkür ederim

eki inceler misiniz

Ekli dosyalar

İhsan Bey Teşekkürler. benim istediğim if ile değil. Çünkü if ile yapılınca silinebiliyor. ben silinememesini istiyorum

b1 hücresini mause ile tıklayarak denediniz mi_?
silme işlemi olmuyor
yoksa siz farklı bir işlem mi istiyorsunuz

Siz formülü b1'e yazmışsınız zaten. yani b1 e mouse ile tıklayınca formül siliniyor. dolayısıyla alper yazısıda siliniyor.

benim tam olarak yapmak istediğim şu.

a1 e 1 yazacağım ve b1 e alper yazacak. fakar b1 e mouse ile tıklayınca orada herhangi formül gözükmeyecek ve a1 hücresi ile ilintili olup olmadığıda anlaşılamayacak. ve b1 hücresindeki alper yazısı silinemeyecek

Siz formülü b1'e yazmışsınız zaten. yani b1 e mouse ile tıklayınca formül siliniyor. dolayısıyla alper yazısıda siliniyor.

a1 e 1 yazacağım ve b1 e alper yazacak. fakar b1 e mouse ile tıklayınca orada herhangi formül gözükmeyecek ve a1 hücresi ile ilintili olup olmadığıda anlaşılamayacak. ve b1 hücresindeki alper yazısı silinemeyecek

merhaba
şunu yapabilirsiniz
F5 - özel - formüller - ardından seçtiğiniz yere sağ tuş hücre biçimlendir - koruma - gizli tik'ini işaretleyin ardından sayfa üzerine sağ tuş tıklayın sayfa koruması deyin şifre girin tamam deyin tekrar şifreyi girin ve tamam deyin.
bakalım istediğiniz oluyor mu_?

Syn. green sight;
Ekteki dosyayı inceleyin, İstediğiniz bumu.

Ekli dosyalar

evet ama kısmen. bu seferde diğer hücrelerede koruma koymuş olmuyor muyuz?

ben sadece ama sadece b1 hücresi korunsun diğer hücrelerde işlem yapılabilsin istiyorum.

bu arada ilginiz için teşekkürler

Sayın ynmcany istediğim sizin örnek olarak gönderdiğiniz dosyanın ta kendisidir.
nasıl yaptığınızıda açıklayabilirseniz çok sevinirim.

teşekkürler

Sayın ynmcany istediğim sizin örnek olarak gönderdiğiniz dosyanın ta kendisidir.
nasıl yaptığınızıda açıklayabilirseniz çok sevinirim.

teşekkürler
Syn. green sight ;
Sayfanın kod modülüne aşağıdaki kodu yazdım.

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If [A1] = 1 Then [B1] = "Alper"
End Sub

Geri