• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

a1 hücresindeki isimle resim çağırma

Excel Vers. ve Dili
2013 TR
merhabalar resim çağırma ile ilgili bir sorum olucak. öncelikle nerdeyse tüm resim çağırma kodlarını indirip baktığımı söyleyebilirim fakat tam istediğim gibi bulamadım. sizlerin yardımlarrını bekliyorum. ekteki dosyada ayrıntılı belirttim olmasını istediğim şu:

1)resimler excel dosyası ile aynı klasördeki /resimler klasöründe olcak.

2)O5 hücresinde resimyok.jpeg olacak.

3)O5 hücresinde otomatik çıkacak resmin yolu ise A1 hücresindeki isim & .jpeg olcak.

4)eğer resim varsa otomatik çıkacak yoksa resimyok.jpeg aynen kalcak.

5)resim hangi boyutta olursa olsun O5 hücresine sığacak şekilde (3,36x2,7) olucak.

6) resmin çerçevesinin sitili "yuvarlanmış çapraz köşe beyaz" olacak.

Ekli dosyalar

Hücreye resim ekleme ile ilgili sitede arama yapabilirsiniz.
Çokça örnek işlendi.

hocam belirttiğim gibi hemen hemen tüm örnekleri indirdim ama bunun gibi bulamadım. yardımcı olursanız sevinirim

Ekli dosyalar

.

Nasıl baktıysanız, bilmiyorum.

Dosyanız ekte.

Burada da örneği var.

http://www.excel.web.tr/f136/resim-caoyrma-ornekleri-t127079.html

.

hocam teşekkürler ama maalesef belirtmiş olduğun sayfadaki tüm örnekleri zaten incelemiştim. ama istediğim bu değil. dosya yollarını hücrelerde tek tek yazmak istemiyorum. resim için dosya yolunu a1 hücresinden alacak. ve sonuna .jepg ekleyecek. zaten tüm resimlerde excel ile aynı klasördeki /resimler klasöründe olucağı için otamatik hücreye sığcak şekilde o5 hücresine gelcek. eğer resmi bulamdıysada resmiyok.jpeg gelcek. örnek için teşekkürler. ama maalesef işime yaramadı. ilgilenen arkadaşlara tekrar teşekkürler

hocam teşekkürler ama maalesef belirtmiş olduğun sayfadaki tüm örnekleri zaten incelemiştim. ama istediğim bu değil. dosya yollarını hücrelerde tek tek yazmak istemiyorum. resim için dosya yolunu a1 hücresinden alacak. ve sonuna .jepg ekleyecek. zaten tüm resimlerde excel ile aynı klasördeki /resimler klasöründe olucağı için otamatik hücreye sığcak şekilde o5 hücresine gelcek. eğer resmi bulamdıysada resmiyok.jpeg gelcek. örnek için teşekkürler. ama maalesef işime yaramadı. ilgilenen arkadaşlara tekrar teşekkürler

.

Bir de buna bakın.

.

Ekli dosyalar

cengiz hocam linkteki çalışmanı inceledim. "FORM" çalışma sayfasındaki istediğime çok benziyor. kodlarla oynayarak aynısını kendime uygulamaya çalıştım. fakat senin çalışman biraz farklı olduğundan tam istediğimi yapamadım. seni yormak istemem hocam ama sanırım en iyi sen yardımcı olabilirsin bana. ekte son halini ekledim. bi bakabilirsen çok sevinirim

Ekli dosyalar

.

6 No'lu mesajımdaki dosya olmamış mı? İstediklerinizden neyi yapmıyor?

.

.

yurttaş hocam senin verdiğin örnek üzerinden oynama yaparak tam istediğim gibi yapmaya çalıştım ama istediğim gibi olmadı. son halini eke koydum. senin yaptığın örnekten dosya yolunu değiştirdim. excel nerde olursa çalışıyor. yapamadıklarım ise;
1) A1 hücresine koyduğum formülle A1 hücresinde dosya ismi çıkıyor. dosya adı değiştikçe A1'de değişiyor. dosya adını değiştirip açıyorum. değişiklik olmuyor. ancak herhangi bir yere tıklayınca değişiyor. sanırım oda workheet_selectionchange kodundan dolayı oluyor. ben açılınca otomatik resmin değişmesini istiyorum. auto_open gibi kodlar denemedim olmadı.

2)birde resim bulamadığında hata veriyor. resim klasörde varsa sıkıntı yok. ama bulamazsa hata veriyor. benim istediğim şu. excel açılınca a1'deki isim & .jpeg resim dosyasını /resimler klasöründe arasın bulursa resmi getirsin. eğer bulamazsa image nesnesini görünmez yapsın. arka planda ne varsa o gözüksün.

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)

Image1.Picture = LoadPicture(ThisWorkbook.Path & "\Resimler\" & Range("A1") & ".jpg")

End Sub

Ekli dosyalar

hocam sanırım anlaşamadık. senin 6 nolu mesajdaki örneğinden yola çıkarak bişeyler yapmaya çalıştım. tekrar tekrar seni rahatsız etmek istemedim. yapamadıklarımı da 10 nolu mesajda yazdım ve ektede dosyayı koydum. günlerdir bunla uğraşıyorum. 6 nolu mesajdaki dosyaya bakıp yardımcı olabilirsen çok sevinicem.

hocam sanırım anlaşamadık. senin 6 nolu mesajdaki örneğinden yola çıkarak bişeyler yapmaya çalıştım. tekrar tekrar seni rahatsız etmek istemedim. yapamadıklarımı da 10 nolu mesajda yazdım ve ektede dosyayı koydum. günlerdir bunla uğraşıyorum. 6 nolu mesajdaki dosyaya bakıp yardımcı olabilirsen çok sevinicem.

.

Benden bu kadar.

.

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
On Error Resume Next
ActiveSheet.Shapes("resim").Delete
[h14].Select
ActiveSheet.Pictures.Insert("\Resimler\" & [f27] & ".jpg").Select
Selection.Name = "resim"
Selection.ShapeRange.Height = 194.5
Selection.ShapeRange.Width = 116.25
[f13].Select
End Sub

Buradaki makro ile F27 de yazılan değere göre resim sayfaya yükleniyor fakat... istenilen örneğin P10 hücresine resim nasıl gelir bunu da ben beceremedim. İstenilen hücreye veya birleştirilmiş hücreye nasıl gelir ? yardım dostlar..

Merhaba Sayın 5353 iyi çalışmalar
Ekli dosyayı denermisiniz.

Ekli dosyalar

Zorbey çok teşekkür ederim.

Fakat olmadı bu formül açılır liste değil de bir hücreye yazıyordum. Bu rada resim sayfaya yükleniyor onda sorun yok..fakat resim istenilen bölgeye gelmiyor... sayfanın soluna değilde sağında bir yere veya her hangi bir hücre yanına gelmesini istiyorum.

On Error Resume Next
[h14].Select
Selection.Name = "resim"
Selection.ShapeRange.Width = 116.25
[f13].Select
End Sub

Örnek Dosyanızı Eklerseniz.

[h14].Select olanı

[P10].Select yapın veya istediğiniz
bir hücre adresini yazın.

Nihayet :) benzer çalışmalara baktım ve çözdük..
On Error Resume Next
[h15].Select
Selection.Name = "resim"
Selection.Top = ActiveCell.Top
Selection.Left = ActiveCell.Left
Selection.ShapeRange.LockAspectRatio = msoFalse
Selection.ShapeRange.Width = 150.25
[h15].Select
End Sub