• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

a1=20 olmadan sayfa2 deki formuller çalışmasın.

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
sayfa1 deki değer 20 olmadan sayfa2 deki formullerin çalışmasını istemiyorum.böyle birşey mümkün mü?

Selamlar,

Şu şekilde yapabilirsiniz. Sayfa2 deki formüllerinizin başına aşağıdaki eklemeyi yaparsanız formülleriniz A1 hücresi 20 değerine ulaşana kadar sıfır sonucunu üretir. 20 değerine geldiği anda ise formülünüzün sonucunu üretir.

Kod:
=EĞER(Sayfa1!A1<20;0;FORMÜLÜNÜZ)

ama sayfanın heryerinde formuller var.makro çözüm yok mu?

Sub ellehesapla()
'
' ellehesapla Makro
' Makro . tarafından 03.04.2010 tarihinde kaydedildi.
'

'
With Application
.Calculation = xlManual
.MaxChange = 0.001
End With
ActiveWorkbook.PrecisionAsDisplayed = False
End Sub

Sub otomatik()
'
' otomatik Makro
' Makro . tarafından 03.04.2010 tarihinde kaydedildi.
'

'
With Application
.Calculation = xlAutomatic
.MaxChange = 0.001
End With
ActiveWorkbook.PrecisionAsDisplayed = False
End Sub

bu iki makroyu alt+f11 ile yeni makro olarak kayıtla korhan ayhan arkadasımızın verdigi su formulu =EĞER(Sayfa1!A1<20;makro1;makro2) yaparak calıstırabilirsiniz
=EĞER(Sayfa1!A1<20;ellehesapla;otomatik)

hocam ilginize teşekkür ederim.ama dosyada o kadar çok formül var ki.bunun hepsine tek tek uygulamam imkansız.bu yüzden makroda böyle bir çözüm var mı diye sordum.yani ben formullere dokunmak istemiyorum.sayfa2 deki formuller sayyfa1 deki a1=20 olunca çalışacak.formuller çalışınca dosyayı kasıyor.

dostum sen bu formulu =EĞER(Sayfa1!A1<20;ellehesapla;otomatik) b1 hucresine bir kere gireceksiniz sayfa1deki a1 değeri 20 yi gectiginde butun formuller otomatik hesaplanacak zaten
iyi çalısmalar arkadasım birde makro guvenlik seviyesini guvenlik seviyesini ortaya getirinki makrolarınız calıssın bu kodları yazın sonra kaydedin ayni sayfayı tekrar acın acarken makrolari onaylayın calıstırın yani işleminiz otomatik olacaktir deneyin farkı kendiniz goreceksiniz zaten

Geri