• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

A-z Sıralama

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ofis Profesyonel 2019 x64 TR
Merhaba arkadaşlar;

veritabanında deneme isimli alandan verileri masaüstüne kayıt ediyorum. txt formatında.. Command buton ile..

bu kayıtı A-Z şeklinde sıralatıp nasıl kayıt edebilir.?

İlgili kodlarınızı ya da dosyanız paylaşırsanız daha hızlı cevap alablirisiniz.

Merhaba.
Alanı sıralama yaptıktan sonra kopyalasanız olmuyor mu?

@ÖmerFaruk

Kod:
Set mydata = OpenDatabase(App.Path & "\Arsiv.mdb")
Set myrecord = mydata.OpenRecordset(txtdat.Text)

Open Environ("userprofile") & "\desktop\" & txtdat.Text & "_ListesiF.txt" For Output As #1
For i = 0 To myrecord.RecordCount - 1
            Print #1, myrecord("lispdosya")
           myrecord.MoveNext
        Next
    Close #1

kodlar bu şekilde hocam

MyRecord nesnenizi A-Z ye sıralayamıyor musunuz?

Dosyanızı paylaşırsanız sıralamaya çalışayım. Daha önceden böyle bir sıralama ben de yapmadım.

Dosyanızı paylaşırsanız sıralamaya çalışayım. Daha önceden böyle bir sıralama ben de yapmadım.

Hocam dosyayı paylaşamam. Arşivdir. Bunu kodla halletmeye çalışıyorum.., araştırıyorum..

Teşekkür ederim.

Konu ilginç geldiği için, üzerinde biraz uğraşmak istedim....

Excel VBA ile ADO/SQL kullanarak MDB dosyasındaki REHBER tablosundaki tüm alanlar, Excel dosyasıyla ayni dizinde oluşturulan testFile.txt dosyasına, "Soyad" alanındaki veriler Z-A olacak şekilde (azalan) sıralama yaptırılarak, text dosyasına yazdırılmasına ilişkin ekte bir örnek hazırladım.

Ekli "rar" dosyasını bilgisayarda bir yere açın, içindeki Excel dosyası, Schema.ini ve TelefonDefteri.mdb dosyaları hepsi aynı yerdeyken, Excel dosyasında sayfadaki butona tıklayın.... işlem yapılacaktır.

.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Konu ilginç geldiği için, üzerinde biraz uğraşmak istedim....

Excel VBA ile ADO/SQL kullanarak MDB dosyasındaki REHBER tablosundaki tüm alanlar, Excel dosyasıyla ayni dizinde oluşturulan testFile.txt dosyasına, "Soyad" alanındaki veriler Z-A olacak şekilde (azalan) sıralama yaptırılarak, text dosyasına yazdırılmasına ilişkin ekte bir örnek hazırladım.

Ekli "rar" dosyasını bilgisayarda bir yere açın, içindeki Excel dosyası, Schema.ini ve TelefonDefteri.mdb dosyaları hepsi aynı yerdeyken, Excel dosyasında sayfadaki butona tıklayın.... işlem yapılacaktır.

.

başka bir paylaşım sitesine dosyayı ekleyebilirmisiniz. Test edeyim

Son düzenleme:
Haluk Bey, harika olmuş tebrikler.
Ardından gelecek soru > Alanlara tırnak eklenmiş nasıl kaldırabiliriz.
Cevap > 229739

Veysel Bey, "Schema.ini" dosyasına aşağıdaki satırı ilave edip dener misiniz?

C++:
TextDelimiter=None

.

Yukarıdaki mesajımı denedikten sonra atmıştım. Bu arada 10000 mesajı dolu dolu geçirmişsiniz takip ediyordum, tebrik ederim diye gözümden kaçmış, şimdi tebrik ederim, nice 10000. mesajlara..

İsterseniz, Schema.ini dosyasında aşağıdaki satırı kullanıp, verileri TAB ile ayrıştırılmış biçimde Text dosyasına yazdırabilirsiniz....

C++:
Format=TabDelimited

.

Yukarıdaki mesajımı denedikten sonra atmıştım. Bu arada 10000 mesajı dolu dolu geçirmişsiniz takip ediyordum, tebrik ederim diye gözümden kaçmış, şimdi tebrik ederim, nice 10000. mesajlara..

Teşekkürler dostum, hep birlikte nice 10.000'lere inşallah.....

.

13 No'lu mesajdaki linki yeniledim.... bu arada; neden "Altın Üyelik" almıyor sunuz? En azından bize de 2. bir iş olmazdı.

.

Geri