• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

a ve b sütününda yazdılanlar aynı ise uyar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan xcoll
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2007
benim elimde bir tablo var a sutununa 100den fazla liste seklınde rakamlar var a100e kadar

ben bsutununada rakam yazacagım aynı olanları kırmızıya boyyasın yada baska bı renge boyle bişey vrmı

benim elimde bir tablo var a sutununa 100den fazla liste seklınde rakamlar var a100e kadar

ben bsutununada rakam yazacagım aynı olanları kırmızıya boyyasın yada baska bı renge boyle bişey vrmı

koşullu biçimlendirme ile yapabilirsiniz..

B1 den B100 e kadar seçin sonra

Giriş Sekmesi / Koşullu biçimlendirme / Yeni Kural / Biçimlendirilecek hücreyi Belirlemek için Formul Kullan kısımını seçerek formul alanına aşağıdaki formulu yazın ve biçimlendir sekmesinden hücrenin veya yazının rengini ayarlamanız yeterli olacaktır.

=EĞERSAY($A$1:$A$100;B1)>0

ekli dosyadakı gıbı mesela a sutununa yadzıgım rakamları b sutununa yazarsak b sutuna yazdıklarım kırmızı olsun yada bı fark olsun çift oldukları bellı olsun bunu örnek dosyada yapabılırmısınız .

Ekli dosyalar

ekli dosyadakı gıbı mesela a sutununa yadzıgım rakamları b sutununa yazarsak b sutuna yazdıklarım kırmızı olsun yada bı fark olsun çift oldukları bellı olsun bunu örnek dosyada yapabılırmısınız .

Arkadaş çok güzel anlatmış, elinizi korkak alıştırmayın, deneyin yapabilirsiniz.

kork alıştırmak degıl soylenenlerı yaptım ...

b sutununa a sutunundakı rakamı yazıyorum hiç bi uyar felan yok aynısını yazıyorum

benım ıstedıgım b sutununa yazınca a sutunu ıle aynı ise farkl olsun kırmızıya boyansın kalın olsun ne bıleyın bışey olsun aynıysa

cvp için yınede tşk. ederım

kork alıştırmak degıl soylenenlerı yaptım ...

b sutununa a sutunundakı rakamı yazıyorum hiç bi uyar felan yok aynısını yazıyorum

benım ıstedıgım b sutununa yazınca a sutunu ıle aynı ise farkl olsun kırmızıya boyansın kalın olsun ne bıleyın bışey olsun aynıysa

cvp için yınede tşk. ederım

Ekli dosyayı incelermisiniz. dosyada b sutununa işlem kopyalamayın sadece yazın kopyalama yaparsanız koşullu biçimlendirme yok olur. kopyalama yapıcaksanızda sadece değerleri yapıştırın..

Ekli dosyalar

Ekli dosyayı incelermisiniz. dosyada b sutununa işlem kopyalamayın sadece yazın kopyalama yaparsanız koşullu biçimlendirme yok olur. kopyalama yapıcaksanızda sadece değerleri yapıştırın..

tmm. tam istediğim gibi çok çok tşk. ederim... ellerıne sağlık hocam

kusura bakmyın hocam ben uygulamaya kullanmaya basladım ama ...

butun a sutunu içinde gecen bır sey b sutununa yazınca eşit olanları mavıye boyamıyor ...

illa karsı karıyamı gelmelı yada a sutunun tamamında gecerlı degılmı bu formul...

mesela a160.satırda aynısı olan bişeyı b3 yzdım mavıye boyamadı

kusura bakmyın hocam ben uygulamaya kullanmaya basladım ama ...

butun a sutunu içinde gecen bır sey b sutununa yazınca eşit olanları mavıye boyamıyor ...

illa karsı karıyamı gelmelı yada a sutunun tamamında gecerlı degılmı bu formul...

mesela a160.satırda aynısı olan bişeyı b3 yzdım mavıye boyamadı

Merhaba
Hüseyin Bey 100.satıra kadar yapmıış
Siz 160. satırda deneme yaptığınız için boyamıyor
=EĞERSAY($A$1:$A$100;B1)>0

Ekli dosyada 1000 satıra kadar düzenlendi
=EĞERSAY($A$1:$A$10000;B1)>0
Ekli dosyayı incelermisiniz

Ekli dosyalar

Teşekkürler sayın HuseyinKis ve sayın numan şamil... Sağ olun var olun..

Sevgi ve saygılar.

tmm. çokçok sağolun ıkınızde yardımlarınız için tşk. ederim

Merhaba iyi akşamlar,
Sayın Hüseyin Bey ve Numan Bey, sizlerden bu konu hakkında küçük bir yardım rica etmek istiyorum.
Bu koşulu Office 2010 yinelen değer ile yapıyorum. Ancak sizinki biraz daha farklı ve benim isteğime daha uygun.
#9 ve #6 numaralı eki incelediğim de küçük bir eklenti daha olması lazım çalışmam için. A sütunda olan, B sütunda da renkleniyor. Ben her ikisinde renklensin istiyorum. Ancak sadece A sütunda ya da B sütunda aynı değerden olduğunda renklenme olmasın istiyorum. yaklaşık 2 gündür bunun peşindeyim. Bir yol yordam gösterebilirseniz sevinirim. Eki incelediğinizde daha açıklayıcı olacağına inanıyorum.

İyi akşamlar

Saygılarımla.

Geri