• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

A Sütununun X Değeri İçerdiği Satırda Düşeyara Fonksiyonu

Excel Vers. ve Dili
2016 - Türkçe
Merhaba arkadaşlar,

A sütununun "X" değeri içerdiği satırlarda düşeyara fonksiyonu kullanmak için ne yapmam gerekiyor? Yapmak istediğim şey a sütununun "x" değeri içerdiği satırlarda b sütununda "y" değeri varsa c sütunundaki "z" değerini çekmek.

Yanlış anlamadı isem DÜŞEYARA olmayan şöyle bir formül D1 hücresine uygulanıp aşağı doğru istenilen satıra kadar çekilince verilen kriterleri karşılandığında ilgili satırın karşısında sonucu Z olarak verir.
Verilerin birinci satırdan başladığı düşünüldü.

=EĞER(VE($A1="X";$B1="Y";$C1="Z");$C1;"")

Yanlış anlamadı isem DÜŞEYARA olmayan şöyle bir formül D1 hücresine uygulanıp aşağı doğru istenilen satıra kadar çekilince verilen kriterleri karşılandığında ilgili satırın karşısında sonucu Z olarak verir.
Verilerin birinci satırdan başladığı düşünüldü.

=EĞER(VE($A1="X";$B1="Y";$C1="Z");$C1;"")

Aslında ben tam olarak anlatamamışım sanırım. Örneğin 400 satırlık bir A sütunu var. A sütunundaki hücrelerin 15'i "Ağustos" kelimesini içeriyor. A sütununda "Ağustos" kelimesini içeren 15 satırın yalnızca biri B sütununda "İSKİ" kelimesini içeriyor. "İSKİ" kelimesini içeren satırın yanındaki C sütununda da "12315" gibi bir sayısal değer var. Benim yapmak istediğim de tam olarak "Ağustos" kelimesini içeren sütunların yanındaki satırlarda eğer "İSKİ" kelimesini içeren satır varsa "İSKİ" kelimesinin yanındaki sayısal değeri çekmek.

Veriler A1:C400 aralığında ise B sütununda sadece bir yerde İSKİ kelimesi varsa:

=DÜŞEYARA("İSKİ";A1:C400;3)

Aslında ben tam olarak anlatamamışım sanırım. Örneğin 400 satırlık bir A sütunu var. A sütunundaki hücrelerin 15'i "Ağustos" kelimesini içeriyor. A sütununda "Ağustos" kelimesini içeren 15 satırın yalnızca biri B sütununda "İSKİ" kelimesini içeriyor. "İSKİ" kelimesini içeren satırın yanındaki C sütununda da "12315" gibi bir sayısal değer var. Benim yapmak istediğim de tam olarak "Ağustos" kelimesini içeren sütunların yanındaki satırlarda eğer "İSKİ" kelimesini içeren satır varsa "İSKİ" kelimesinin yanındaki sayısal değeri çekmek.

Merhaba,

Örnek Excel'i ekler misiniz? Daha sağlıklı yardımcı olmuş oluruz.

Merhaba,

Mesajınızda "İÇERİR" diye belirtmişsiniz. Bu ifade biraz kafa karıştırıyor. "A" sütununda hücrede direkt olarak AĞUSTOS yazıyorsa, "B" sütununda ise "İSKİ" yazıyorsa aşağıdaki formül işinize yarayacaktır.

Kod:
=İNDİS($C$1:$C$1000;TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI("AĞUSTOS#İSKİ";$A$1:$A$1000&"#"&$B$1:$B$1000;0)))

Eğer gerçek anlamda "İÇERİR" ifadesini kullandıysanız aşağıdaki formülü deneyiniz.

Kod:
=İNDİS($C$1:$C$1000;TOPLA.ÇARPIM(ESAYIYSA(MBUL("AĞUSTOS";$A$1:$A$1000))*ESAYIYSA(MBUL("İSKİ";$B$1:$B$1000))*SATIR($C$1:$C$1000)))

Alternatif olarak
Kod:
=İNDİS($C$1:$C$1000;TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI(1;($A$1:$A$1000="X")*($B$1:$B$1000="İSKİ");0)))

Geri