• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

A sütunundaki verilerin aynı olanların en sonuncusunu sayfa1 e kopyalama

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
merhabalar..
Ekte gönderdiğim dosyada yapmak istediklerimi belirttim..
A sütunundaki verilerde aynı olanların en sonuncusunu aynı çalışma kitabında başka bir sayfaya sayfa1 in
son boş satırına yazması ve G sütunundaki beden verilerini sayfa1 de yine G sütununa birleştirerek yazması.
Örnek olarak,
A sütunundaki 4 satır aynı değerde.Excell deki 4. üncü satırı komple sayfa1 e yazması ve G beden sütununa bedenleri birleştirerek yazması.
Office 2007 kullanmaktayım.Dosyayı 2003 olarak kaydetip gönderdim.Bu konuda yardım edebilirmisiniz? Şimdiden teşekkur ederim.dosyada açıklama ekledim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
dosyaya açıklama ve örnek eklenmiş hali ile düzeltmesini yaparak tekrar upload ettim.

ilginiz için çok teşekkür ederim sayfa1 e kopyalama olmuş ama örnek dosyadada sayfa1 de sarı ile gösterdiğim beden sütununa diğer sayfadaki bedenleri birleştirme yapmamış.örnek olarak beden sütununa 1/2/3/4 gibi birleştirmeyide yaptırabilirmiyiz.

ilginiz için çok teşekkür ederim sayfa1 e kopyalama olmuş ama örnek dosyadada sayfa1 de sarı ile gösterdiğim beden sütununa diğer sayfadaki bedenleri birleştirme yapmamış.örnek olarak beden sütununa 1/2/3/4 gibi birleştirmeyide yaptırabilirmiyiz.

Buton daki kodlara aşağıdaki kırmızı bölümü ekleyerek/değiştirerek denermisiniz.
(Yukarıda ki dosyayı değiştirdim.)

Kod:
For a = Sheets(1).Cells(65000, 1).End(xlUp).Row To 2 Step -1
If WorksheetFunction.CountIf(Sheets(2).Range("A1:A65000"), Sheets(1).Cells(a, "A").Value) = 0 Then
b = Sheets(2).Cells(65000, 1).End(xlUp).Row + 1
[COLOR="Red"]Sheets(1).Range("a" & a & ":" & "e" & a).Copy Range("a" & b & ":" & "e" & b)
Sheets(1).Range("g" & a & ":" & "p" & a).Copy Range("g" & b & ":" & "p" & b)
[/COLOR]End If
[COLOR="#ff0000"]Range("f" & b) = Sheets(1).Range("f" & a) & "/" & Range("f" & b)
[/COLOR]Next

Son düzenleme:
kodları çalıştırınca bedenler 1/2/3/4 şeklinde ise son kısmı 1/2/3/04.04.2011 veya 1/2/3/4/1/2/03.03.2011 şeklinde neden alıyor acaba? yani sonuna tarih ekliyor.

kodları çalıştırınca bedenler 1/2/3/4 şeklinde ise son kısmı 1/2/3/04.04.2011 veya 1/2/3/4/1/2/03.03.2011 şeklinde neden alıyor acaba? yani sonuna tarih ekliyor.

Kodları kendi dosyanızda deniyorsanız; dosyanızın "F" sütununu "Genel" olarak biçimlendirin,
veya "/" yerine "+" gibi değişik bir işaret kullanın.

çok teşekkür ederim.kodlar çalıştı.bir ricam daha olabilirmi? kodları çalıştırınca bir şeyi fark ettim.dosyada ben stok no kısmı aynı demiştim ama hem stok hemde renk adı kontrolunu aynı anda yaptırabilirmiyiz.çünkü şimdi dikkatimi çekti, stok numarası aynı ama renk farklı.dolayısıyla sayfa 1 de beden kısmına örneğin 1/2/3/4/1/2/3 gibi 2 veya daha fazla renk bedenlerinide alıyor.aslında gri renginden 1/2/3/4 bedenler ve kahve renginden 1/2/3 bedenleri var.bu benim hatam.özür diliyorum ama dediğim gibi stok no ve renk adını beraber kontrol ettirebilirmiyiz?

Geri