• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

A sütunündaki dolu satırları başka sayfaya aktarma.

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2016
Sevgili arkadaşlar.

Ekteki excel dosyasında "uyeler" ve "dokum" olmak üzere iki sayfa var.

Bu sayafalardan "uyeler" sayfasına userformdan yatay şekilde veri aktarımı yaparak bu sayfayı data olarak kullanıyorum.

"dokum" isimli sayfaya ise "uyeler" sayfasından ozet dökümler çekiyorum.

Şimdi ihtiyacım şu şekilde:

"uyeler" sayfasında ki SARI İLE boyadığım E sütunundaki süzgeçten örnek olarak "İSTABUL" u süzerek "dokum sayfasına değerleriyle aktarmak istiyorum.

Yani "uyeler" sayfası "İSTANBUL" olarak süzüldükten sonra süzülen verileri "A1" hücresinden başlayarak son dolu hücreye kadar (son dolu hücre dahil) tüm satırı "dokum" sayfasına aktarmak ve "dokum" sayfasında "A1" hücresinden itibaren son boş hücreye "toplam ..... kadar personel aktarılmıştır/kayıtlıdır" yazısını ekletmek istiyorum.

Bu yukarıdaki şekilde beceremediğim için. Yani kayıtların sonlandığı satıra kadar olan alanı işaretlemediğimden dolayı. Süzme işleminden sonra her ihtimale karşı A1'den DE:2000 e kadar toplam 2000 satırı kopyalayarak dokum sayfasına aktartıyorum ve 2001'inci satıra toplam şu kadar personel vardır yazdırıp daha sonra A sütununda süzme işlemi yaptırıp boş olan satırları gösterme deyip daha sonra çıktı almaya hazır hale gelmesini sağlıyorum. Çok uzun bir makro oluyor. Program işlemi geç gerçekleştiriyor.

Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

not : Açıklamayı okumak bile Sıkıcı niye sadece sorununuzu yazmıyorsunuz?

"uyeler" sayfasında ki SARI İLE boyadığım E sütunundaki süzgeçten örnek olarak "İSTABUL" u süzerek "dokum sayfasına değerleriyle aktarmak istiyorum.

Son düzenleme:
Deneyiniz;
Kod:
Sub FiltreyiKopyala()
    Sheets("uyeler").Range("A2:DF" & Range("A65536").End(3).Row).SpecialCells(12).Copy _
    Destination:=Sheets("dokum").Range("a65536").End(3)(2, 1)
End Sub

Murat beyin kodlarını biraz değiştirdim ;
Kod:
Sub FiltreyiKopyala()
Dim iSon As Integer, ws As Worksheet
Set ws = Worksheets("dokum")

Sheets("uyeler").Range("A2:DF" & Range("A65536").End(3).Row).SpecialCells(12).Copy _
    Destination:=Sheets("dokum").Range("a65536").End(3)(2, 1)
iSon = ws.Cells(ws.Rows.Count, 1).End(xlUp).Row + 1
    ws.Select
        ws.Range("a" & iSon).Select
    ActiveCell.Formula = "=COUNTA(a2:a" & iSon - 1 & ")"
End Sub

not : Açıklamayı okumak bile Sıkıcı niye sadece sorununuzu yazmıyorsunuz?

Vallahi nasıl yazacağımı bende bilemedim. Kısa açıklıyorum fırça yiyorum. Uzun yazıyorum fırça yiyorum. :) Hemen deniyorum. Emeklerinize sağlık çok teşekkür ederim.

Denedim çok güzel çok hızlı olmuş, yalnız kodları editlemek diğer sütunlar içinde tekrar kullanmak istedim fakat. İstanbul Denizli ayırımını nereden yapacağım. Kodlarda direk aynısını kopyalayıp gider sayfaya atıyor. Diğer sütünlarda Bay-Bayan, Kan grubuna göre, departman ve göreve göre nasıl yapacağım. Ben siz değerli üstadlardan cevap gelince sormayacağımı düşündüğüm için mesajımı yazarken belirtmedim ama kodları çözemedim.

Son düzenleme:
Önce filtreden filtre edeceksiniz ; görünen kısım dokum sayfasına kopyalanacak kısım oluyor.
Sonra makroyu çalıştıracaksınız.

Anladım. Şuan üzerinde uğraşıyorum. Çok teşekkür ederim. Yalnız kopyalattığım yeri tekrar aynı şekilde komple seçebilir miyim. Hücrelere makro ile şekil boyut ve biçim vermek istiyorum.

Hazır hücre sitilleri kullanabilirisniz ; sayfa biçimlenince biçim aynı şekilde kalmıyorsa ....

Son düzenleme:
Geri