• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

a sutünunda liste gelmesi

Excel Vers. ve Dili
office 2007
vb ortamında bir makro lazım konu şu bir bir kitap için de sayfa 2 de bir listem var. bu listede yazanlar alfabetik sıraya göre benim amacım ise sayfa 1 de a sütunundaki herhangi bir hücreye tıkladığımda 2. sayfadaki listeden alfabetik sıraya göre veri gelsin bunun için bir vb kodu varmıdır acaba?:)

Arkadaşlar kod arşivine baktım ama bulamadım veri doğrulama ile bir noktaya kadar oluyor ama istediğim a sütununda her hangi bir hücreye mesela b yazdığımda b ile başlayan kişilerin gelmesi bu liste başka bir sayfada kayıtlı olabilir. Yardım edebilecek yokmu

vb ortamında bir makro lazım konu şu bir bir kitap için de sayfa 2 de bir listem var. bu listede yazanlar alfabetik sıraya göre benim amacım ise sayfa 1 de a sütunundaki herhangi bir hücreye tıkladığımda 2. sayfadaki listeden alfabetik sıraya göre veri gelsin bunun için bir vb kodu varmıdır acaba?:)

Merhaba,
Sorunuzu örnek dosya ile destekleyiniz.
Ne yapmak istediğiniz tam olarak anlaşılmıyor.

sayın hocam örnek dosya ektedir

amaç a sütunundaki hücreler tıklandığında ve bir karakter girildiğinde o karakterle başlayan verilerin gelmesi

Ekli dosyalar

Belge içerisine yazdığın açıklamayı tam anlamadım. Aşağıdaki kod a2 hücresine giriş yaptığında yaptığın giriş ile başlayan kayıtları listeliyor.

Sayfa1' in kod kısmına yapıştırman gerekli

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Target.Address <> "$A$2" Then Exit Sub
    'Veriler
    Giris = Range("A2")
    YazSatNo = 2 '3. satirdan itibaren yaz
    OkuInd = 0 '1. satırdan itibaren oku
    SatNo = YazSatNo
    'Temizle
    Range(Range("A" & SatNo + 1), Range("A" & SatNo + 1).End(xlDown)).ClearContents
    'Yukle
    Do
        OkuInd = OkuInd + 1
        Oku = Sheets("liste").Range("A" & OkuInd)
        If Oku = "" Then Exit Do

If Len(Giris) <= Len(Oku) Then
            If LCase(Giris) = Left(LCase(Oku), Len(Giris)) Then
                SatNo = SatNo + 1
                Range("A" & SatNo) = Oku
            End If
        End If
    Loop
    'Kayıt Yok ?
    If SatNo = YazSatNo Then
        Range("A" & SatNo + 1) = "[Kayıt Bulunamadı]"
    End If
End Sub

hocam merhaba. benim de benze bir problemim var, biraz farklı..
benim belli bi aralıkta verilerim var, 400 kadar farklı veri. ben hücreye, örneğin "s" yazdığım anda bana "s" ile başlayan yazabileceğim tüm seçeneklerin listelenmesini istiyorum. veri doğrulama işimi tam olarak görmüyor. alt+aşağı ok ile de istediğim harfe hızlıca gidemiyorm. yardımcı olabilir misin?

hocam biraz yaklaştın

olay şu a sütununda hangi hücreye yazarsam yazayım mesela a5 de yazssam sayfa 2 deki tüm liste içersinden mesela a yazınca aile başlayanları sıralasın ve ben içinden seçeyim b yazınca b ile başlayanlar gelsin ve ben içinden seçeyim.

evet hocam aynen öyle. bunu herhangi bir combobox kullanmadan yapmamız lazım ama.

amaç a sütunundaki hücreler tıklandığında ve bir karakter girildiğinde o karakterle başlayan verilerin gelmesi

eki inceler misiniz
veri - doğrulama - liste ile yapılmıştır.
A2:A10 arasına uygulanmıştır siz değiştiriniz.
örneğin
b yazın ve yan taraftaki Ok'a tıklayın sonuçları gözlemleyin.
Not: A yazdığınız takdirde üst taraftaki ad soyadı getirdiği için öncelikle delete tuşuna tıklayın sonra ok'a tıklayın.

Ekli dosyalar

sayın ihsan tank bunu veri doğrulama olmadan ( makro ile ) a sütunundaki tüm hücereler için yapamazmıyız.
kod arşivine baktım hiç böyle bir soruyla karşılaşılmamış. genelde veri doğrula yöntemiyle yapılmış

neden bunu makro ile yapmaya çalışıyorsunuz onu anlamadım zaten istediğiniz olmuyor mu_?
yada siz ne istiyorsunuz ben anlayamadım

benim merakımı mazur görün ama sadece makro ile yapılsa nasıl olur yoksa veri doğrulama tabiki oluyor.
tekrardan teşekkürler

son bi soru bu listenin başında numaralar varsa mesela 123,124,125 sonra isimler geldiğinde olmuyor ya da ben tam yapamadım

dosyanızda rakam falan görmedim ben

Geri