• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

A Sütununda Kayıtlı Veri İsimleri ile Sayfa Açma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2000
Arkadaşlar merhaba.
Forumda benzer şeyler var, inceledim ama işin içinden çıkamadım. Yapmak istediğim Sayfa1 de A Sütununda kayıtlı veri isimleri ile eğer daha önce açılmamışsa Otomatik Sayfa Açmak istiyorum. şimdiden teşekkür ederim

Merhaba,
Aşağıdaki gibi deneyiniz.
Kod:
Sub SayfaEkle()
Set s1 = Sheets("Sayfa1")
If s1.[a1] = "" Then Exit Sub
Application.ScreenUpdating = False
For x = 1 To s1.[a65536].End(3).Row
    For y = 1 To Sheets.Count
        If Sheets(y).Name = s1.Cells(x, "a") Then
            GoTo Atla
        End If
    Next
        Sheets.Add After:=Sheets(Worksheets.Count)
        ActiveSheet.Name = s1.Cells(x, "a")
Atla:
Next
s1.Select
Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Ekli dosyalar

Sayın leumruk, ellerine sağlık tam istediğim kodları yazmışsın. Ben bu kodları userform üzerinde bir butona atadım. İlk tıkladığımda sorunsuz. Sayfa1 A sütunundaki verileri kontrol edip açılması gereken sayfaları açıyor. Fakat ikinci kez tıklayınca runtime error 1004 hatası mesajı veriyor ve gelen mesaj formunda End'e tıkladığımda bir sayfa ekleniyor. Sizin eklediğiniz dosyada bu sorun yok neden benim dosyamda bu sorunu yaşıyorum. Bir anlam veremedim. Teşekkür ederim ellerinize sağlık. Çözmeye çalışacağım.

Muhtemelen kodları uyarlamada bir hata yapmışsınızdır. Örnek dosyayı görmem lazım. Eğer dosya özelse en azından kodları eklemeniz gerekiyor. Tahmini bir şey söylemek zor.

Sayın leumruk memnuniyetle eklerim dosyamı. Dosyamı göndersem bir bakabilirmisiniz diyecektim ama bu kadarıda yüzsüzlük olur diye yazmadım. Size zahmet olacak.

Ekli dosyalar

Merhaba,
İlginç bir şekilde adı sayı olan sayfaları kod görmüyor, sayfayı yok gibi kabul edip yeni sayfa oluşturuyor ve önceki sayfayla isimleri çakıştığından hata veriyor.
Küçük bir hileyle sayıları metin gibi algılamasını sağladım ve sorun düzeldi. Örnek ekte:

Ekli dosyalar

Sayın leumruk teşekkür ederim. Aynı kodlar yazılı olduğu halde sizin dosyanızda sorunsuz çalışıyor, benim dosyada sorun çıkarıyordu. Siz olmasanız bu sorunu benim çözmem mümkün değildi. Elinize sağlık.

Sayın leumruk teşekkür ederim. Aynı kodlar yazılı olduğu halde sizin dosyanızda sorunsuz çalışıyor, benim dosyada sorun çıkarıyordu. Siz olmasanız bu sorunu benim çözmem mümkün değildi. Elinize sağlık.
Rica ederim. İyi çalışmalar...

otomatik sayfa açma

Merhaba,
Aşağıdaki gibi deneyiniz.
Kod:
Sub SayfaEkle()
Set s1 = Sheets("Sayfa1")
If s1.[a1] = "" Then Exit Sub
Application.ScreenUpdating = False
For x = 1 To s1.[a65536].End(3).Row
    For y = 1 To Sheets.Count
        If Sheets(y).Name = s1.Cells(x, "a") Then
            GoTo Atla
        End If
    Next
        Sheets.Add After:=Sheets(Worksheets.Count)
        ActiveSheet.Name = s1.Cells(x, "a")
Atla:
Next
s1.Select
Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Herkeze merhaba;
Formda aradığımı buldum aslında, Uygulama çok başarılı. Yardımları için arkadaşlara teşekkür ederim. Fakat bunu buton ile yapmak istiyorum. Herhangibir bilgim bulunmuyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler

Merhaba,
İlginç bir şekilde adı sayı olan sayfaları kod görmüyor, sayfayı yok gibi kabul edip yeni sayfa oluşturuyor ve önceki sayfayla isimleri çakıştığından hata veriyor.
Küçük bir hileyle sayıları metin gibi algılamasını sağladım ve sorun düzeldi. Örnek ekte:
VBA sayıları sayfa adı olarak kullanmıyor.Sayfa indexi olarak kullanıyor.
Mesela sheets(1) ile sheets("1") farklı sayfalar.Eğer sheets("1") ilk sayfasa ayni olur.
Sheets(1) ilk sayafadır,indexi bir olan sayfadır,sheets("1") ise ismi "1" olan string olan sayfadır.
Aşağıdaki kodları kullanarak her sayfanın adını ve indexini görebilirsiniz.:cool:
Kod:
Sub sayfa_indexi()
Dim syf As Worksheet
For Each syf In Worksheets
    MsgBox "Sayfa Adı : " & syf.Name & vbLf & "Sayfa İndexi : " & syf.Index
Next
End Sub

Herkeze merhaba;
Formda aradığımı buldum aslında, Uygulama çok başarılı. Yardımları için arkadaşlara teşekkür ederim. Fakat bunu buton ile yapmak istiyorum. Herhangibir bilgim bulunmuyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler
Merhaba,
Verdiğim örneği inceleyiniz. A sütununda yazan veri isminde sayfa yoksa sayfa açar.

Ekli dosyalar

güzel çalışma çıkartmışşınız aynı konudan bende faydalandım bende teşekkür ederim sizlere.
bende kendi projeme göre uyarladım,kod sorunsuz çalışıyor,
bende bu konuyla ilgili şöyle bişey yapmak mümkün mü ?
eklenecek olan sayfalara otomatik olarak önceden belirlediğimiz sabit baslıklarıda sayfa eklerken eklenebilir mi örneğin tüm sayfalarda
(sayfa ismi)

SIRA NO TARİH STOK KODU MALZEME CİNSİ MİKTARI BİRİMİ MÜŞTERİ ADI SOYADI AÇIKLAMA

gibi...

evet çalısmanızı inceledim güzel çalısma teşekkür ederim işime yarayacak bu

Herkeze merhaba;
Şimdiden teşekkürler

Hocam şu uygulamayı d4 hüvresi için nasıl değiştiricez. bir türlü yapamadım. Yardım lütfen

Leumruk, yazdığın kodu d4 hücresi için de yazabilirsen çok sevinirim. Bi türlü kodları değiştiremedim. Yardım lütfen

Geri