• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

A sütunda belirli kelimelerin haricindekileri saydırma

Excel Vers. ve Dili
2007
Merhaba, ben A sütunundaki "ayakkabı" "telefon" "tşört" harici ve boş hücre harici ne varsa harf sırasına göre sıralama makrosu yada formülü nasıl olabilir

Merhaba,

3-5 Kayıtlık bir veri ekleyin ve olması gerekeni de belirtin. Ne yapmak istediğiniz pek anlaşılmıyor.

forumda yeniyim. veri ekleme düğmesi göremedim .Aşagıdaki formülde ateş,heykel ve bulut harici olan tüm kelimeleri R ve S sutunlarından saydırıp A-Z ye listeleyecek . Mesela , "ali" adet varsa ali-3 veya ali
ali
ali
=COUNTIF(R1:S20;">""")-COUNTIF(R1:S20;"ateş")-COUNTIF(R1:S20;"heykel")-COUNTIF(R1:S20;"bulut")

Merhaba,
Şöyle bir şey yapılabilir.
Yardımcı sütun kullanılarak kriterlerinize karşı gelen değerleri belirleyip daha sonra bu sonuca göre kriterleriniz hariç verileriniz listeleyip, son olarak sayma işlemi yaparsınız.

Merhaba,

İlk sorunuzda sıralamadan söz ediyordunuz, sonra saymaya döndünüz? Gerçekten sorunuz ne?

Merhaba,

İlk sorunuzda sıralamadan söz ediyordunuz, sonra saymaya döndünüz? Gerçekten sorunuz ne?

Formül hariçlerin sayısını veriyor. Bu formüle, hariçleri sayısınca listeleme eklemek istiyorum. Yani ateş ,heykel,bulut harici ne varsa listeleyecek. mesela "kalem" hariç olan bir kelime. R ve S sütunlarda 5 kalem varsa listede 5 satır kalem olacak yada 1 satırda "kalem 5 adet" yazacak

=COUNTIF(R1:S20;">""")-COUNTIF(R1:S20;"ateş")-COUNTIF(R1:S20;"heykel")-COUNTIF(R1:S20;"bulut")

Merhaba,
B sütunu birinci listeniz,
D sütunu ikinci listeniz olsun.

A2 hücresine;
Kod:
=EĞER(YADA(B2="ayakkabı";B2="telefon";B2="tşört");"sıralama";"sırala")
Aynı formülü C sütununa da yapın D sütunu için
E2 hücresine yazıp, aşağı doğru sürükleyiniz. Dizi formülüdür.
Kod:
=EĞERHATA(İNDİS($B$2:$B$7;KÜÇÜK(EĞER(EBOŞSA($B$2:$B$7)+
  ($A$2:$A$7<>"sırala");"";SATIR($B$2:$B$7)-MİN(SATIR($B$2:$B$7))+1);
    SATIR(B1)));EĞERHATA(İNDİS($D$2:$D$7;KÜÇÜK(EĞER(EBOŞSA($D$2:$D$7)+
  ($C$2:$C$7<>"sırala");"";SATIR($D$2:$D$7)-MİN(SATIR($D$2:$D$7))+1);
SATIR(B1)-TOPLA.ÇARPIM(--DEĞİL((EBOŞSA($B$2:$B$7)+($A$2:$A$7<>"sırala"))))));""))

Son düzenleme:
Özet tabloyu deneyebilirsiniz. Çok pratiktir.

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Bzace arkadaşın önerisini denedim bir şey çıkaramadım. Diğer önerisinde de Konuyu toparlamak açısından sıfırdan başlamak en iyisi. Önceki mesajlarımı unutalım. Aşagıdaki formül R ve S sutunlarında belirtilenlerin haricindeki girişlerin sadece sayısını doğru veriyor. Buraya kadar sorun yok. Benim ayrıca hariçlerin listesine ihtiyacım var. Hariçler kaçar tane. Formül olmassa makro koduda olur.

Formül hariçlerin sayısını veriyor. Bu formüle, hariçleri sayısınca listeleme eklemek istiyorum. Yani ateş ,heykel,bulut harici ne varsa listeleyecek. Mesela "kalem" hariç olan bir kelime. R ve S sütunlarda 5 kalem varsa listede 5 satır kalem olacak yada 1 satırda "kalem 5 adet" yazacak

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Bzace arkadaşın önerisini denedim bir şey çıkaramadım. Diğer önerisinde de Konuyu toparlamak açısından sıfırdan başlamak en iyisi. Önceki mesajlarımı unutalım. Aşagıdaki formül R ve S sutunlarında belirtilenlerin haricindeki girişlerin sadece sayısını doğru veriyor. Buraya kadar sorun yok. Benim ayrıca hariçlerin listesine ihtiyacım var. Hariçler kaçar tane. Formül olmassa makro koduda olur.

Formül hariçlerin sayısını veriyor. Bu formüle, hariçleri sayısınca listeleme eklemek istiyorum. Yani ateş ,heykel,bulut harici ne varsa listeleyecek. Mesela "kalem" hariç olan bir kelime. R ve S sütunlarda 5 kalem varsa listede 5 satır kalem olacak yada 1 satırda "kalem 5 adet" yazacak

664bl9.jpg

Yardım çabalarınıza teşekkür ederim. Kodlar çalışmadı. Özet tablo kolay olur ama sütunlardan hariç verileri almam lazım önce.
Daha iyi anlaşılmak için dosyayı upload ediyorum

Özet tablo için verileriniz alt alta olmalıdır. Sizin eklediğiniz örnekte 2 sütunda veri var. Bunun için size makro öneriyorum.

A-B sütunlarına istediğiniz verileri listeler.

Kod içinde geçen "Liste" tanımlamasında kullanılan veriler dışındakiler listelenir.

Siz kendi tablonuza göre listeyi düzenlersiniz.

Kod:
Sub Ozet_Rapor()
    Dim Veri As Range, Alan As Range
    Dim Satir As Long, Son As Long
    Dim Liste() As Variant, Say As Integer

Application.ScreenUpdating = False

Range("A2:B" & Rows.Count).ClearContents
    Satir = 2

Son = Cells.Find("*", SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlPrevious).Row

Liste = Array("ateş", "heykel", "bulut")
    Set Alan = Range("R2:S" & Son)

For Each Veri In Alan
        Say = 0
        If Veri.Value <> "" Then
            On Error Resume Next
            Say = WorksheetFunction.Match(Veri.Value, Liste, 0)
            On Error GoTo 0
            If Say > 0 Then GoTo 10

If WorksheetFunction.CountIf(Range("A:A"), Veri.Value) = 0 Then
                Cells(Satir, 1) = Veri.Value
                Cells(Satir, 2) = WorksheetFunction.CountIf(Alan, Veri.Value)
                Satir = Satir + 1
            End If
        End If
10  Next

Application.ScreenUpdating = True

MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub

"Hesaptablosu" forumda, sağolsun , Ziynettin Bey ' in kodu sorunumu çözdü

Sub yaz()
Dim Son As Long, Satir As Long
Dim Alan As Range, Veri As Variant
Application.ScreenUpdating = False
With Worksheets("Sayfa1")
.Range("U2:V" & Rows.Count).ClearContents
Son = .Cells(Rows.Count, "R").End(3).Row

For Each Alan In .Range("R2:S" & Son)
Veri = Trim(Alan)
If Veri <> "ateş" And Veri <> "bulut" And Veri <> "heykel" Then
If WorksheetFunction.CountIf(.Range("V:V"), Veri) = 0 Then
Satir = .Cells(Rows.Count, "V").End(3).Row + 1
.Cells(Satir, "V") = Alan
End If
Alan = Trim(Alan)
For i = 2 To .Cells(Rows.Count, "V").End(3).Row
.Cells(i, "U") = .Cells(i, "U") + WorksheetFunction.CountIf(Alan, .Cells(i, "V"))
Next i
End If
Next Alan
End With
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox " İşlem Bitti.", vbInformation
End Sub

Korhan Bey 'in çözümüde çalışıyor . Teşekkürler 3 koldan destek yağmış , sorunumla ilgili 3 farklı kod oluştu.Ben bu kodları bir güzel incelersem ,biraz öğrenirim diye düşünüyorum .

sutunları değiştiremiyorum

Korhan Bey , kendi sayfama uygulama konusunda sorun yaşıyorum. Sütun harflerini değiştirsemde yine de listelemeyi A ve B sutunda yapıyor. Bu komutu nerden alıyor anlamadım. A ve B harflerini ne kadar değiştirsemde neden yinede A ve B ye listeliyor. Başlangıç satır sayısını değiştirebiliyorum. Mesela ben AK46 ve AL sutunlara listelemesini istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Geri