• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

%90 dan Büyükse formülü

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office ev ve iş 2019
Merhaba arkadaşlar ;
ekli tabloma uygun formülde yardımcı olurmusunuz?

soruyu örnek anlatımla güncelledim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Örnek belgenizde nasıl bir sonuç olması gerektiğini de gösterip güncellerseniz daha iyi olur. Şu haliyle ne istediğiniz tam olarak anlaşılmıyor.

Örnek belgenizde nasıl bir sonuç olması gerektiğini de gösterip güncellerseniz daha iyi olur. Şu haliyle ne istediğiniz tam olarak anlaşılmıyor.

Örnek anlatım ile sorumu güncelledim.

personel baremleri %100 yaparsa bir maaş ikramiye alacak eğer baremler
%90 ile %99 arasında kalırsa baremlerdeki çarpan oranlarının yarısı kadar ikramiye alacak eksik şekilde sorduysam düzeltilmesini rica ederim.

Merhaba.

Aşağıdaki dizi formülüH7 hücresine uygulayıp aşağı doğru kopyalayın.
Hücrelerdeki % değerleri tam göründüğü gibi değil;
örneğin 99,6593338475817% değeri hücrede %100 olarak görünüyor, bu nedenle YUVARLA işlevi eklenerek
bu durumdakiler, hesaplama sırasında hücrede göründüğü gibi %100 olarak dikkate alındı..
Kod:
[FONT="Trebuchet MS"][SIZE="2"]=TOPLA(EĞER(YUVARLA($C7:$G7;2)=1;$C$5:$G$5;EĞER(YUVARLA($C7:$G7;2)>=0,9;$C$5:$G$5/2))*$A7)[/SIZE][/FONT]
[SIZE="2"][COLOR="Blue"]Dizi formülü hücreye [COLOR="Red"]CTRL+SHIFT+ENTER[/COLOR] ile girilmelidir.
Doğru yapmışsanız formül (kendiliğinden)  [COLOR="red"]{..formül..}[/COLOR]  gibi farklı parantez arasına alınır.[/COLOR][/SIZE]

Merhaba.

Aşağıdaki dizi formülüH7 hücresine uygulayıp aşağı doğru kopyalayın.
Hücrelerdeki % değerleri tam göründüğü gibi değil;
örneğin 99,6593338475817% değeri hücrede %100 olarak görünüyor, bu nedenle YUVARLA işlevi eklenerek
bu durumdakiler, hesaplama sırasında hücrede göründüğü gibi %100 olarak dikkate alındı..
Kod:
[FONT="Trebuchet MS"][SIZE="2"]=TOPLA(EĞER(YUVARLA($C7:$G7;2)=1;$C$5:$G$5;EĞER(YUVARLA($C7:$G7;2)>=0,9;$C$5:$G$5/2))*$A7)[/SIZE][/FONT]
[SIZE="2"][COLOR="Blue"]Dizi formülü hücreye [COLOR="Red"]CTRL+SHIFT+ENTER[/COLOR] ile girilmelidir.
Doğru yapmışsanız formül (kendiliğinden)  [COLOR="red"]{..formül..}[/COLOR]  gibi farklı parantez arasına alınır.[/COLOR][/SIZE]

Günaydın;
elinize emeğinize sağlık....

Geri