• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

8 BÜYÜKSE G, 8 küçükse E Farklar yazılsın..!

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba,
Normalde C Sütuna 8 rakam yerleştirmem gerekiyor, bazen bu rakam yükselebiliyor, bazense düşebiliyor.
Örneğin C3 hücresine 9 yazdığımda G3 hücresinde 1 yazmalı.
C3 hücresine 6 yazıldığında ise E3 hücresinde 2 yazmalı, yani 8 yazıldığında G ve E hücresinde herhangi bir şey yazmamalı. C3 hücresine yazılan rakam 8 den büyükse fark G3 hücresine, 8 den Düşük ise E3 hücresine yazmalı. Bunun için E ve G hücrelerine nasıl bir formül uyarlamamız gerekiyor. Yardımcı olabilir misiniz?

e3 hücresine
=EĞER(VE(C3=8;C3="");"";EĞER(C3<8;8-C3;""))

g3 hücresine
=EĞER(VE(C3=8;C3="");"";EĞER(C3>8;C3-8;""))
kopyalayın..

Merhaba

Bunun gibi mi?
Kod:
=EĞER(C3<8;MUTLAK(8-C3);0)
Kod:
=EĞER(C3>8;MUTLAK(8-C3);0)

Merhaba,
Sayın apocalyt hocam sizin formülleri denedim ama E3 uygulanan formülde, sıkıntı var, daha doğrusu ben belirtmedim. c3 8 yoksa e3 8 oluyor olmaması lazım bunun yani, 8 den küçük olduğunda farkı yazmalı. Bu şekilde uyarlayabilir miyiz? G sütuna uygulanan formülde sıkıntı yok. Elinize sağlık çok güzel olmuş.

e3 hücresine
=EĞER(VE(C3=8;C3="");"";EĞER(C3<8;8-C3;""))

g3 hücresine
=EĞER(VE(C3=8;C3="");"";EĞER(C3>8;C3-8;""))
kopyalayın..

Sayın apocalypt; formüllerinizde teknik bir hata var. VE(C3=8;C3="") kısmında C3'ün hem 8'3 eşit hem de boş olmasına bağlamışsınız anca VEformülü her iki şartın da aynı anda geçerli olması durumunda çalışır. C3 hücresi aynı anda hem 8 hem de boş olamayacağına göre formülün bu şekilde kurulması hatalı olmuştur. eğer boşken ya da 8'ken E3'ün boş olmasını istiyorsak VE değil YADA kullanılmalıdır.

Arkadaşlar B3:B (06 Ocak 2013 Pazar) şeklinde tarih yazmakta. Pazar yazan hücrelerin karşısına D sütunda HT yazmam gerekli. Formüle bunu nasıl yazabiliriz.

Kod:
=EĞER(HAFTANINGÜNÜ(B3;2)=7;"HT";"")

eğer doğru sonucu vermezse formüldeki 2'yi 0 ya da 1 olarak değiştirip deneyin.

yusuf44 hocam; çok haklısınız..teş düzeltme için..

Geri