• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

500.000 satırlık excel sayfası oluşturma

Erdinç FIRTINA

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
Değerli üyeler,
500.000 satırlık excel sayfası olabilir mi ?

Office 2003 kullanıyorum ve excelde 500.000 satırlık bir sayfa oluşturmam gerekiyor. Forumu aradım ancak acses ile ilişkilendirilerek 1.000.000 sayfalık excel sayfası oluşturulabileceğine ilişkin bir konu buldum ancak başaramadım. Eğer 500.000 sayfalık bir excel sayfası oluşturmam konusunda yardımcı olursanız sorunumu çözebilirim. Herkese şimdiden çok teşekkürler !!!

Merhaba,

2003 versiyonda istediğiniz kadar satırlı tek bir sayfa oluşturamazsınız. 500.000/65.536 = (8 Sayfa) işlemi sonucu kadar verilerinizi sayfalara bölüp kullanabilirsiniz. Ya da direk Access kullanarak verilerinizi derleyebilirsiniz. Bahsettiğiniz satır sayısı excel dosyanızın boyutunu aşırı derecede şişirecektir. Bunuda bilmenizde fayda var. Bu sebeple ben Access kullanmanızı tavsiye ederim.

Değerli üyeler,
500.000 satırlık excel sayfası olabilir mi ?

Office 2003 kullanıyorum ve excelde 500.000 satırlık bir sayfa oluşturmam gerekiyor. Forumu aradım ancak acses ile ilişkilendirilerek 1.000.000 sayfalık excel sayfası oluşturulabileceğine ilişkin bir konu buldum ancak başaramadım. Eğer 500.000 sayfalık bir excel sayfası oluşturmam konusunda yardımcı olursanız sorunumu çözebilirim. Herkese şimdiden çok teşekkürler !!!

.

Excel 2007 veya Excel 2010'a terfi edin.

.

.

Excel 2007 veya Excel 2010'a terfi edin.

.

Sayın yurttaş,

ben bazen 150 - 180 bin kayıtlık bilgilerle çalşıyorum excel 2007 ya da 2010 sürümlerde, hesap kitap işi yapmamama rağmen kopyala yapıştırda bile çok sorunlarla karşılaşıyorum.

Büyük verilerde xl yi ben hiç önermiyorum. İnsanın başı beladan kurtulmuyor.

Sayın yurttaş,

ben bazen 150 - 180 bin kayıtlık bilgilerle çalşıyorum excel 2007 ya da 2010 sürümlerde, hesap kitap işi yapmamama rağmen kopyala yapıştırda bile çok sorunlarla karşılaşıyorum.

Büyük verilerde xl yi ben hiç önermiyorum. İnsanın başı beladan kurtulmuyor.

.

Necdet bey size katılıyorum.

Ancak illede Excel kullanılacaksa, bunları tavsiye ediyorum. Bununla birlikte, Power Pivot'un kullanılmasını da öneririm.

Ancak oldukça büyük veriler için elbette veri tabanı programları daha uygun olur.

.

Sayın Korhan AYHAN, Sayın YEŞERTENER, Sayın YURTTAŞ,
Bilgileriniz için çok teşekkür ederim .

yanıt

Büyük verileri saklamak ve kullanmak için, excel 2007 ve üstünün desteklediği xlsb(excel ikili çalışma kitabı) tercih edin. Excel uzantılarının en hızlı dosya açabilen ve kaydeden'i budur xlsb makrolarıda destekler. Ekli dosyada 20 sütun ve 500 binden fazla satır bulunmakta ve 10 saniye gibi kısa bir sürede dosya açılmaktadır.

Ekli dosyalar

Geri