• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

50 bilinmeyenli denklem takımlarının matrisle çözümü

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
excelde 50 bilinmeyenli bir denklemin matrisler yardımıyla çözümü yapılarbilir mi ?

yurttas verdiğin dökümana baktım ama fonksiyonları nereye yazacağımı bulamadım şimdi 5 bilinmeyenli bir denklemle uğrasıyoruma ama neyi nereye yazıcam anlayamadım daha basitten başlayan bir döküman verebilir misn ?

yurttas verdiğin dökümana baktım ama fonksiyonları nereye yazacağımı bulamadım şimdi 5 bilinmeyenli bir denklemle uğrasıyoruma ama neyi nereye yazıcam anlayamadım daha basitten başlayan bir döküman verebilir misn ?

.

5 bilinmeyenli en az beş tane denklem takımını bir dosyaya yazarak, dosyayı ekleyin.

Bakalım.

Kaldı ki; verdiğim linkteki dosyanın son sayfasında 5 bilinmeyenli için çözüm örneği var.

.

aslında benim ihtiyacım olan 50 bilinmeyenli ama 5 ini öğrenirsem 50 yide yaparım , senin yapmanı istemiyorum o yüzden benim ögrenmem gerek bir kaynak gösterebilir misin

aslında benim ihtiyacım olan 50 bilinmeyenli ama 5 ini öğrenirsem 50 yide yaparım , senin yapmanı istemiyorum o yüzden benim ögrenmem gerek bir kaynak gösterebilir misin

.

Neden senli benli yazıyorsunuz?

Yazdıklarımı okumuyor musunuz?

5'li için linkini verdiğim dosyanın son sayfasına bakın. Orada Örnek var. Bunu yukarıda da belirttim.

Eğitim düzeyiniz ne? Bir de yaşınzı (Doğum Günü January 1, 2010 (1)) olarak beyan etmişsiniz. Dalga mı geçiyorsunuz? Ne?

.

tamam sakin olunuz , siz diye hitap etmesini biliriz
yazdıklarınızı okudum , dökümanınıza baktım fakat anlayamadım
eğitim düzeyim üniversite yaşım 21 ingilizce ve fransızca biliyorum dalga geçmiyorum ihtiyacım olduğu için bu forumdayım eğitim düzeyimin sizi tatmin etmesi mi gerekiyor ? sizin eğitim düzeyiniz ne bilmiyorum merakta etmiyorum sadece excel bilginizle ilgileniyorum ...

tamam sakin olunuz , siz diye hitap etmesini biliriz
yazdıklarınızı okudum , dökümanınıza baktım fakat anlayamadım
eğitim düzeyim üniversite yaşım 21 ingilizce ve fransızca biliyorum dalga geçmiyorum ihtiyacım olduğu için bu forumdayım eğitim düzeyimin sizi tatmin etmesi mi gerekiyor ? sizin eğitim düzeyiniz ne bilmiyorum merakta etmiyorum sadece excel bilginizle ilgileniyorum ...

.

Bu yazı ve anlatım biçiminzle nasıl Üniversiteye girdiniz anlayamıyorum.

Neden düzgün yazmıyorsunuz? O zaman.. Hem kel hem fodul...

Bu yazdıklarınıza bakıldığında üniversite öğrencisi olduğunuzu gösterecek hiç bir emare yok.

Sizli konuşmasını biliyormuşsunuz? O zaman neden o şekilde tanımadığınız insanlara hitap etmiyorsunuz? Tanımadığınız insanlara senli, benli hitap etme hakkını kendinizde nasıl buluyorsunuz?

İngilizce, Fransızca biliyormuşsunuz... Çok güzel. Şu Türkçe'yi de bir öğrenseniz iyi olacak...

.

üniversiteye optik formu doldurarak girdim , sizinle laf yarışına girmek istiymorum galatasaray üniversitesinde öğrenciyim ve 50 bilinmeyenli bir denklemi excelde matris kullanarak çözmem gerek eğer yardım edecekseniz , denklerimri excelde a1 a2 a3 a4 a5 hücrelerine yazdım 2 hücre altınada verdiğiniz dökümanda olduğu gibi matrisin değerlerini girdim sonra işlev ekleden dizey_ters'i seçtim sonra dizi eklemem gereken kısım geldi oraya ne ekleyeceğimi bulamadım şimdi lütfen konumuza dönelim

.

Yukarıda ekldiğim linkte açıklamalı örnek dosyam var. Ve yardım istiyorsanız ne yapmanız gerektiğini yazdım.

Bunun dışında benim yapabileceğim bir şey yok.

.

Konu ilgili olarak, geniş ölçekli matris işlemlerinde iteratif çözüm tekniklerini bilmenizde fayda var.

Geri