• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

5 yıl sonraki paranın değeri ?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007, Türkçe
60 aylık bir tablo ile basit anlamda 5 yıl sonra her ay yatırılan 1000 liranın 5 yıl sonraki değeri ne olur ? ortalama yıllık artıs yuzde 8 ile 10 gibi bir rakam olabilir. bunu değiştirebilirsem sevinirim.

bir nevi birleşik fazi hesabı gibi bir sey istiyorum.

mesela 1. ay yatırılan 1000 lira beş yıl sonunda 1500 lira olurken
40. ayda yatırılan 1000 lira 60. ayda 1200 lira olur.

tum aylara 1000 lira girip 5 yıl sonunda toplam kaç lira edeceğini hesaplamaya calısıyorum.

Son düzenleme:
Merhaba.

Umarım yanlış anlamadım.

Yatırılan 1000 TL'nin A1 hücresine, yıllık faiz oranının da B1 hücresine yazıldığı varsayıldı.

-- 1'inci ay yatırılan 1000 TL 60 ay faiz getirecek => =A1*KUVVET((1+B1/12);60)
-- 2'nci ay yatırılan 1000 TL 59 ay faiz getirecek => =A1*KUVVET((1+B1/12);59)
.........
.........
-- 59'uncu ay yatırılan 1000 TL 2 ay faiz getirecek => =A1*KUVVET((1+B1/12);2)
-- 60'ıncı ay yatırılan 1000 TL 1 ay faiz getirecek => =A1*KUVVET((1+B1/12);1)

Bunların toplamını aşağıdaki dizi formülüyle bulabiliriz.
.
Kod:
=TOPLA([COLOR="blue"][B]A1[/B][/COLOR]*KUVVET((1+[B][COLOR="Red"]B1[/COLOR][/B]/12);SATIR($A$1:$A$60)))
[COLOR="Blue"]Dizi formülü olduğundan hücreye [B][COLOR="Red"]CTRL+SHIFT+ENTER[/COLOR][/B] ile girilmelidir.
İşlem doğru yapılmışsa formül [B]kendiliğinden [COLOR="red"]{[/COLOR]....[COLOR="red"]}[/COLOR][/B] şeklinde köşeli parantez içine alınır.[/COLOR]

Merhaba.

Umarım yanlış anlamadım.

Yatırılan 1000 TL'nin A1 hücresine, yıllık faiz oranının da B1 hücresine yazıldığı varsayıldı.

-- 1'inci ay yatırılan 1000 TL 60 ay faiz getirecek => =A1*KUVVET((1+B1/12);60)
-- 2'nci ay yatırılan 1000 TL 59 ay faiz getirecek => =A1*KUVVET((1+B1/12);59)
.........
.........
-- 59'uncu ay yatırılan 1000 TL 2 ay faiz getirecek => =A1*KUVVET((1+B1/12);2)
-- 60'ıncı ay yatırılan 1000 TL 1 ay faiz getirecek => =A1*KUVVET((1+B1/12);1)

Bunların toplamını aşağıdaki dizi formülüyle bulabiliriz.
.
Kod:
=TOPLA([COLOR="blue"][B]A1[/B][/COLOR]*KUVVET((1+[B][COLOR="Red"]B1[/COLOR][/B]/12);SATIR($A$1:$A$60)))
[COLOR="Blue"]Dizi formülü olduğundan hücreye [B][COLOR="Red"]CTRL+SHIFT+ENTER[/COLOR][/B] ile girilmelidir.
İşlem doğru yapılmışsa formül [B]kendiliğinden [COLOR="red"]{[/COLOR]....[COLOR="red"]}[/COLOR][/B] şeklinde köşeli parantez içine alınır.[/COLOR]

sağolun hocam basit sekilde hazırlama imkanınız var mı ?exceli bilmiyorum. birkaç ufak işi biliyorum toplama - çıkarma gibi.

merhabalar bu şekilde hazırlanan dosyalar pek gerçeği yansıtmaz. çünkü bankalar mevduat hesabınızdan kazandığınız faiz miktarından stopaj ücreti ve benzeri isimler altında vergi kesmektedir. dönem sonunda bankanızda biriken paranız, burada hesapladığınız paraya göre daha az olduğunda şaşırmayın diye söylüyorum :)

Vergi kaynaklı azalma, kazancın kutsal hale getirilmesinin bedelidir :) ve elde edilecek mevduat faizi geliri elbette vergiye tabi tutulacak.

Ama merak etmeyin, özel sektör veya kamuda görev yapan emekçi gibi artan oranlı değil, sabit oranlı bir vergi bu (GVK 94/8).

Yatırılan tutar örneğin emekli maaşı ise, 3 yıl sistemde kalmanız, birkaç otomatik ödeme talimatı vermeniz,
adınıza kredili mevduat hesabı açılmasını da kabul etmeniz koşuluyla 300-450 TL promosyon da alırsınız.
.

merhabalar bu şekilde hazırlanan dosyalar pek gerçeği yansıtmaz. çünkü bankalar mevduat hesabınızdan kazandığınız faiz miktarından stopaj ücreti ve benzeri isimler altında vergi kesmektedir. dönem sonunda bankanızda biriken paranız, burada hesapladığınız paraya göre daha az olduğunda şaşırmayın diye söylüyorum :)

hocam amacım faiz hesabı ( faize karsyım olabildigince içinde olmamaya calısıyorum ) veya bankadaki mevzuat hesabı tutmak değil. sadece bir yatırım yapacagım. parayı elde tutup bast sekilde dolar veya altın alsam yılda oratalama yuzde 10 kazansa 5 yıl sonunda her ay yatıracagım para ne olur diye fikir edinmek istemiştim.

ki zaten bu da riskli.kesin yuzde 10 kazandırır diyemem. amacım faiz olsa yıllık kazancı belli. vergiler vs de onceden bildirilip ona gore su kadar para net alacaksınız deniliyor.

Belge ekte.

Belgeye buradan da erişebilirsiniz.
.

çok sağolun hocam kafamda kabaca bir fikir olustu.

bir de şu konuya yardımcı olur musunuz
http://www.excel.web.tr/f48/makro-ile-yapylabilir-mi-t161961.html

forumdan mustafa bey yardımcı oldu ama biraz acil ihityacım var.

baska bir arkadasın yaptıgı kısım
http://dosya.co/fprx4jzwhn2h/Not_Kazanım.rar.html

cıktı alanı nasıl yapılabilir. cıktı alınca kağıtta sunların gorunmesini istiyorum

ogrenci adı soyadı
numarası
cıktı tarihi
ilgili ders ( her ders için ayrı ayrı cıktı verecegim )

istatik kısmı ( o dersteki ortalaması 4 uzerinden ve ayrıca 100 uzerinden ortalaması, sınıfın 4 ve 100 uzerinden ortalaması, ogrencinin kacıncı sırada oladugu sınıf içinde, ortalamanın altında mı ustunde mi )

ilgili derse ait kazanım listesi ve yanında ogrencinin aldıgı puan

ogretmen gorus ve oneri kısmı

Son düzenleme:
Geri