• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

49708 Satırlık Veriyi Aktarma

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2016
Merhaba arkadaşlar daha önce forumda yardımlar sayesinde koyun küpe numaraları ile ilgili bir tespit cetveli hazırladık. Tekrardan teşekkürler. Şu konuda yardımınıza ihtiyacım var.

Tek excel dosyasında 49708 satırdan 13 sütundan oluşan veriler bulunmaktadır. Bu verileri hazırladığım şablona her biri ayrı excel dosyasına çevirmem gerekiyor. Tek tek yapmak 2 arkadaşla uğraşmama rağmen yavaş ilerlemekteyiz. Bu konuda bir şey yapılır mı?

Örnek elimdeki veri:
nja4ZN.jpg

Kişi kişi ayrı ayrı excele dönüştürülmesi gereken şablon:
vXl3rA.jpg

Şöyle yapılabilirse o da olabilir:
Akçaşar köyündeki kişileri tek excelde her kişiye şablondaki gibi sheet olacak şeklindede olabilir?

NOT: Şablona aktarılacak veriler:
*İşletme No:
*İşletme TC:
*İşletme Sahibi
*Köyü
*Küpe Numaraları Orta bölümde KKKBS diye belirtilen yere
*Başvuru kısmında ise kaç tane küpe numarası varsa şahsa ait sayı olarak yazılması.

DOSYA: http://www.dosyaupload.com/Ir3

Son düzenleme:
sn. veterinerhekim, Tokmacık köyünden mevlüt tepe yi inceledim, 153 kalem Mevlüt Tepe satırı bulunmasına rağmen siz 29 unu almışsınız, bu kriteri neye göre yaptınız anlayamadım, ayrıca neden her kişi için ayrı ayrı düzenlediğinize anlayamadım, bir şablon oluşturmuşsunuz ne güzel, bu şablonda kişiyi (tc numarası) seçtiğinizde o kişiye ait bilgileri bu şablondatoplayabilirsiniz, kimi görmek isterseniz o şahsa ait bilgiler getirilebilir.

Merhaba sn. tahsinanarat ilginize teşekkürler. Mevlüt tepe de hata yapmış olabilirim kontrol edeceğim. Şablonda dikkat ettiyseniz arka planda makro çalışmaktadır. Biz vatandaşın hayvanlarını yerinde tek tek küpelerini yazarak kontrol ediyoruz. Küpeleri tek tek yazıyoruz daha sonra excel e aktarıyoruz. Bundan sonra yapılacak işlem yazılan küpelerin şahsa ait listeden karşılaştırma yapılması hakeden hayvan sayısını tespit etmesi ve bunu yaptıktan sonra ayrıntılı olarak çıktı almamız gerekmekte. Bu yüzden her şahsa ait ayrı ayrı şablona göre verileri hazırlamamız gerekmekte. Ayrıca 18 personel var. 49000 hayvanı kontrol ettikten sonra 18 personel bu verileri kimler hangi şahısları kontrol ettiyse dağılım yapılacak ve verileri işleyecekler.

Tek tek şahıs şahıs ordan oraya kopyalamak uzun bir işlem almakta bununla ilgili bir makro benzeri bir çözüm yolu var mı sormak istedim.

Şöyle bir durumda var isimleri aynı olup tc leri farklı olan kişilerde bulunmaktadır. Onu da göz önünde tutuyorum.

Konunuz çok detaylı ve meşakat isteyen bir konu maddeleri tek tek ele almak lazım. Sabırlı olun ve gelecek cevapları bekleyin.

Bugün arkadaşlarla uğraştık ve sonunda bitirebildik. 2 gün sürdü ama bitti. Bu işin kolay yolu var mı diye sormak istemiştim. Sanırım kolay iş değil. Eğer pratik yöntem olursa yazan olursa sevinirim her yıl bu iş yapılacak en azından seneye için bir çare olmuş olur. Teşekkürler.

Bulduğunuz çözümü de ekleseydiniz sizin kimi pratik yoksa size yardımcı olacak kişilerin kimi bir fikir sahibi olabilirdik.

Çözüm tamamen uzun yöntem :) Şablonu açıp kişileri sıraylar bilgilerini kopyala yapıştır yapmak suretiyle 560 Tane farklı kaydet yaparak kişileri köy köy ayrı ayrı kayda aldık :)

Geri