• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

4.Sınıf Kazanım Takibi

Hakan ERDOST

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe (Ev)
Excel 2013 Türkçe (Okul)
4.sınıflar için kazanım takibi yapmak istediğim bir uygulama tasarladım, kodlamaya ilişkin yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Kod:
Private Sub CheckBox1_Click()
Sheets("Mat_Tema_1").Select
If CheckBox1.Value = True Then Range("D2").Value = 1
End Sub
Kodu ile CehckBoxları aktarabiliyorum ama çok uzun oluyor ayrıca listboxdaki ad soyadı bölümünü de aktaramadım. Daha kısa ve basit bir yolu vardır herhalde .. Son hali ekte . Umarım yardımcı olan çıkar.

Ekli dosyalar

Konuyu tekrar özetleyeyim; Userform üzerinde bir adet listbox var çalışma sayfasından sınıf listesi alıyor ve bu userform üzerinde yine 16 kazanım cümlesi var ve bu kazanım cümlelerinin karşısında dört adet cehckbox var...
Buradan seçtiğim öğrencinin ad soyadı bilgisi ile birlikte işaretlenen checkbox verilerinin ilgili sayfaya alt alta aktarılmasını istiyorum.

Ceheckboxların toplu aktarımını kodlayamadım :(

Sanırım görüş ve öneri yok. Teşekkürler.

Dosya bulunamadı hatası veriyor.

www.dosya.web.tr 'ye upload ederek link verebilir misiniz.

Not : Naçizane tavsiyem,
- Dosya isimlerinde noktalama işaretleri (nokta, virgül vs.) kullanmayınız
- Eğer sıkıntı olmuyorsa, dosya isimlerinde türkçe karakterler (ç,ğ,İ,ı,ş) kullanmayınız
Zira dosya upload ettiğimiz siteler bu karakterler yüzünden dosyanın indirilmesi esnasında problem çıkartabiliyor.

Dosya bulunamadı hatası veriyor.

www.dosya.web.tr 'ye upload ederek link verebilir misiniz.

Not : Naçizane tavsiyem,
- Dosya isimlerinde noktalama işaretleri (nokta, virgül vs.) kullanmayınız
- Eğer sıkıntı olmuyorsa, dosya isimlerinde türkçe karakterler (ç,ğ,İ,ı,ş) kullanmayınız
Zira dosya upload ettiğimiz siteler bu karakterler yüzünden dosyanın indirilmesi esnasında problem çıkartabiliyor.
:) dosya silme linkini vermişim, dalgınlık.:)

Kod:
http://dosya.web.tr/OQWmGK

Merhaba Ömer Bey,

Aslında linki farkettiğim bir hatayı düzeltmek için sildim ve gerekli düzenlemeyi yaparak tekrar ekledim. Uyarı için teşekkür ederim. Hayırlı geceler...

Merhabalar,

Şöyle anlatayım. 17 soru ve 4 seçenek var. Seçeneklerden 1'i seçildiğinde diğer 3 tanesinin FALSE değerini döndürmesi gerekir. Checkboxların false değerini döndürebilmesi için her birine kod yazılması (veya Class Modül kullanılması) gerekirdi. Yani False değerini döndürüp döndürmediğinin kontrol edilmesi.

Optionbuttonlarda ise böyle bir dert yok. 1 tanesi seçildiğinde otomatikman diğerleri false değerini döndürür. Bunu da her soruda bulunan 4 şıkkı FRAME nesnesi içine alarak sağlayabilirsiniz. Böylece Frame içindeki optionbuttonlardan 1 tanesi True ise, diğer 3 tanesi False değerini döndürecektir.

Hayırlı Bayramlar...

Çok daha fonksiyonelmiş. Açıklama için teşekkürler.

Şu an işteyim ve cepten yazıyorum. Bir başka üye yanıtlamaz ise iş çıkışı müsait bir zaman bakmaya çalışırım.

Şu an işteyim ve cepten yazıyorum. Bir başka üye yanıtlamaz ise iş çıkışı müsait bir zaman bakmaya çalışırım.
Şaban Bey,
önemli bir kısmını kodda düzenleme ile halettim. Kodun son düzenlenmiş hali aşağıda, ancak bir sorun var 1 değerini döndürmüyor.
Kod:
Private Sub CommandButton2_Click()
On Error Resume Next
Sheets("Mat_Tema_2").Select
[A1].Select

son = Range("c65536").End(3).Row + 1

Columns(3).Find(ListBox1.Value).Select
If ActiveCell = ListBox1.Value Then
For a = 1 To 24
Cells(ActiveCell.Row, a + 3) = ""
If Controls("Optionbutton" & a) = True Then Cells(ActiveCell.Row, a + 3) = 1
If Controls("Optionbutton" & a + 92) = True Then Cells(ActiveCell.Row, a + 3) = 2
If Controls("Optionbutton" & a + 116) = True Then Cells(ActiveCell.Row, a + 3) = 3
If Controls("Optionbutton" & a + 140) = True Then Cells(ActiveCell.Row, a + 3) = 4
Next a
MsgBox "Notlar değiştirildi"
Exit Sub
End If

For i = 0 To ListBox1.ListCount - 1
If ListBox1.Selected(i) Then Cells(son, 3) = ListBox1.List(i, 0)
Next

For a = 1 To 24
If Controls("Optionbutton" & a) = True Then Cells(son, a + 3) = 1
If Controls("Optionbutton" & a + 92) = True Then Cells(son, a + 3) = 2
If Controls("Optionbutton" & a + 116) = True Then Cells(son, a + 3) = 3
If Controls("Optionbutton" & a + 140) = True Then Cells(son, a + 3) = 4
Next a
MsgBox "Yeni öğrenci ve notları eklendi"
End Sub

Sorun çözüldü teşekkürler.

Geri