• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

4 farklı durum/koşul formülünü tek bir formül ile yyazmak

Excel Vers. ve Dili
7
Merhaba arkadaşlar, ekteki çalışma sayfasında tanımlamaya çalıştığım 4 farklı koşul var, bu koşullar B ve C sütunlarındaki hücre içi değerlerin evet , hayır ve dolu yada boş olma durumuna göre karar belirtiyor.

BEKLEMEDE,GÖNDERİLDİ,NAKLEDİLECEK,RET EDİLDİ .
Bu değerlere bağlı olarak farklı koşulu döndürecek tek bir formül yazmaya çalıştım ama olmuyor. acaba yardımcı olabilirmisiniz. şimdiden teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

F2 hücresine:
Kod:
=IF(AND(B2<>"";C2="Evet");"Gönderildi";IF(AND(B2<>"";C2="Hayır");"Nakledilecek";IF(AND(B2="";C2="evet");"Ret edildi";IF(AND(B2="";C2="Hayır");"Beklemede"))))

yazıp aşağıya doğru kopyalayıp yapıştırınız.

Türkçe excel için:
Kod:
=EĞER(VE(B2<>"";C2="Evet");"Gönderildi";EĞER(VE(B2<>"";C2="Hayır");"Nakledilecek";EĞER(VE(B2="";C2="evet");"Ret edildi";EĞER(VE(B2="";C2="Hayır");"Beklemede"))))

Çok teşekkür ediyorum ilginizden dolayı, beni büyük bir iş yükünden kurtardınız. çok süper çalışıyor.

acaba bu formülleri excele kod olarak nasıl yazabilirim, düzenleyebilirim. Henüz excelde yeniyim merak ediyorum baya bi kurcaladım ama kod olarak yazamıyorum. alt+f11 yaptığım zaman sayfa açılıyor ama yazamıyorum. acaba bunu yazabilirmisiniz , mümkünmüdür. ben incelesem öğrenmeye çalışıyorum.

Geri