• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

31 gün içerisinde ilk büyük değer diğerleri boş.

Excel Vers. ve Dili
MSOPP2019TR-64bit
yatay bir tablom var ve içerisinde 4 sütun 31 satır var. sütunlarda 1.2.3...31 ayın günleri satırlarda başlıklar var.

tablonun sağ bitimine mak(a1:a31) gibi mak değerleri hesaplattım.
alttaki birebir kopya tabloya da 1. satır sütun için eğer(a5=a32;a32;"") şeklinde mak değer varsa o değeri yoksa boş bıraksınyaptım.
bu alttaki tabloyu grafikte kullanacağım . ancak aynı değer birkaç günde birden varsa hepsini alıyor grafiktede birkaç mak değer görünüyor.
nasıl bir yol izlemem gerekir acaba.

Ekli dosyalar

• Desktop.rar
    Desktop.rar
    44.8 KB · Görüntüleme: 20
  • 2014-10-20_19-14-53.jpg
    2014-10-20_19-14-53.jpg
    38 KB · Görüntüleme: 11
B10'da şu formülü dener misiniz?

Kod:
=EĞER(SÜTUN()=KAÇINCI($AG3;$B3:$AF3;0)+1;B3;"")

yusuf44 çalıştı teşekkürler. birde ne yaptığını yazzabilirmisiniz. her formül ve aralık neyi ifade ediyor yazabilirmisiniz. teşekkürler.
neden soruyorum başka bir sorumdaki soruya çözüm olabilir. yani a1:a10 aralığı boş ise boş değilse mak a1:a10 yazdırmak istiyorum.da

KAÇINCI($AG3;$B3:$AF3;0)
Formülüyle, AG sütunundaki değerin B:AF aralığındaki tam olarak kaçıncı sırada olduğunu buluyoruz.
+1 ifadesiyle bu bulunan sıra numarasına 1 ekliyoruz, çünkü veriler B sütunundan başlıyor. Böylece AG sütunundaki verinin tam olarak kaçıncı sütunda olduğunu bulmuş oluyoruz.

SÜTUN() ifadesi o anda bulunulan sütunun kaçıncı sütun olduğunu gösterir. A sütunu ise 1, C sütunu ise 3 gibi.

Formülün tamamında ise EĞER formülüyle o an bulunulan sütun sayısı kaçıncı formülüyle bulduğumuz sıra numarasından 1 fazla ise o sütundaki değeri yaz, değilse boş bırak şeklinde işlem yapıyoruz.

KAÇINCI($AG3;$B3:$AF3;0)
Formülüyle, AG sütunundaki değerin B:AF aralığındaki tam olarak kaçıncı sırada olduğunu buluyoruz.
+1 ifadesiyle bu bulunan sıra numarasına 1 ekliyoruz, çünkü veriler B sütunundan başlıyor. Böylece AG sütunundaki verinin tam olarak kaçıncı sütunda olduğunu bulmuş oluyoruz.

SÜTUN() ifadesi o anda bulunulan sütunun kaçıncı sütun olduğunu gösterir. A sütunu ise 1, C sütunu ise 3 gibi.

Formülün tamamında ise EĞER formülüyle o an bulunulan sütun sayısı kaçıncı formülüyle bulduğumuz sıra numarasından 1 fazla ise o sütundaki değeri yaz, değilse boş bırak şeklinde işlem yapıyoruz.

kodlar ve açıklama için teşekkürler

Geri