• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

30 gün üzeri toplama sorunu

Excel Vers. ve Dili
ingilizce
türkçe
Merhabalar,
Ekta bulunan excel dosyasinda analysis sayfasinda zamanlari toplamak istiyorum custom olarak ğün saat ve dadikaya ayarladım ancak, 20 gün 10 saat 10 dakika ile 20 gün toplandiginda 10 10 saat 10 dakika gün yaziyor , ben ise direkt 40 10 saat 10 dakika şeklinde yazmasini istiyorum bunu nasil yapabilirim acaba? Şimdiden tesekkur ederim. Dosyayi upload ettim linki:

http://s6.dosya.tc/server10/35gl5y/UNDER_rPROGRESS.xls.html

Şifre: KAMAN

Slmlr

Son düzenleme:
Alternatif olsun......

Zamanı saat dakika yada saniyeye çevirerek toplarsanız sorun çıkmaz.
1 saniye = 0,0000115740740740389
1 Dakika = 0,000694444444444997
1 Saat = 0,0416666666666666

Alternatif olsun dedim ama Korhan Ayhan cevap verememiş :)

Merhaba.

Aklıma ilk gelen çözüm aşağıdaki gibi oldu, umarım isteğinizi karşılar.

-- F8:F12 aralığının biçimini İSTEĞE UYARLANMIŞ kısmından gg"g" : ss"s" : dd"d" olarak ayarlayın,
-- F13 hücresindeki toplama işlem sonucuyla tekrar matematiksel işlem yapmayacaksanız;
F13 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın (sonuç SAYI DEĞİL METİN)
Kod:
=[COLOR="red"]METNEÇEVİR[/COLOR]([COLOR="red"]TAMSAYI[/COLOR]([COLOR="red"]TOPLA[/COLOR](F8:F12));"00")&"g : "& [COLOR="red"]METNEÇEVİR[/COLOR]([COLOR="red"]SAAT[/COLOR]([COLOR="red"]MOD[/COLOR]([COLOR="red"]TOPLA[/COLOR](F8:F12);1));"00")&"s : "& [COLOR="red"]METNEÇEVİR[/COLOR]([COLOR="red"]DAKİKA[/COLOR]([COLOR="red"]MOD[/COLOR]([COLOR="Red"]TOPLA[/COLOR](F8:F12);1));"00")&"d"

Merhaba.

Aklıma ilk gelen çözüm aşağıdaki gibi oldu, umarım isteğinizi karşılar.

-- F8:F12 aralığının biçimini İSTEĞE UYARLANMIŞ kısmından gg"g" : ss"s" : dd"d" olarak ayarlayın,
-- F13 hücresindeki toplama işlem sonucuyla tekrar matematiksel işlem yapmayacaksanız;
F13 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın (sonuç SAYI DEĞİL METİN)
Kod:
=[COLOR="red"]METNEÇEVİR[/COLOR]([COLOR="red"]TAMSAYI[/COLOR]([COLOR="red"]TOPLA[/COLOR](F8:F12));"00")&"g : "& [COLOR="red"]METNEÇEVİR[/COLOR]([COLOR="red"]SAAT[/COLOR]([COLOR="red"]MOD[/COLOR]([COLOR="red"]TOPLA[/COLOR](F8:F12);1));"00")&"s : "& [COLOR="red"]METNEÇEVİR[/COLOR]([COLOR="red"]DAKİKA[/COLOR]([COLOR="red"]MOD[/COLOR]([COLOR="Red"]TOPLA[/COLOR](F8:F12);1));"00")&"d"

Mrb, omer bey denedim ancak olmadi hesaplamiyor sanki birseyler eksik gibi rica etsem dosya uzerinde yapipip upload edermisiniz , suan yurtdisindayim ve net cok kotü
Tskler

Geri