• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

30 Farklı Çalışma Kitabından Veri Toplama

Katılım
25 Ocak 2006
Mesajlar
5
Merhaba;
Sorumla ilgili epey bir araştırma yaptım fakat cevap bulamadım. Destek olacak bir üstad varsa sevinirim.

Mağazamız için günlük kasa işlemleri için çalışma kitaplarında tablolar hazırladım. Her kitapta farklı sayfalarda farklı tablolar var. Her kitap ayın 1 gününü temsil ediyor. sonuç itibari ile içlerindeki tablolar aynı. 32. çalışma kitabı bu tüm ayların özet raporunu gösteren bir çalışma kitabı.

1. kitabın ilk sayfasına koyduğum tabloda:
perakende/toptan/filo satış türü
visa/nakit ödeme yöntemleri var. bu verileri hergünün kitabında özet sayfasında listeletiyorum ve ay sonuözet kitabına atayabiliyorum. 9 farklı bankadan yapılan kredi kartı çekim tutarlarını süzerek doğrudan ilk sayfadan almasını sağlamam gerekiyor. Yada her çalışma kitabına yeni bir sayfa ekleyerek bankaları burada toplayarak daha sonra ay sonu özet tablosuna da diğerlerini çektiğim gibi tek tek çekmem gerekiyor. Bu işlemi 12 ay için yapacak olduğumda işin içinden çıkamıyorum. bu işlemi kolaylaştıracak bir metod var mıdır. Zira kredi kartı tutarlarını çektikten sonra komisyon oranlarını da hesaplayarak onları da netleştirmem lazım.
 
Son düzenleme:
Teşekkürler

Çok Yardımcı Oldunuz. Demekki bu işi yapabilecek donanımda birileri yokmuş. burada amaç belirli kişiler arasında parasal ilişkiler dialogu kurmakmış. Kendi işimizi kendimiz hallettik netekim, HALLETTİK.
 
Bence sorunuz net değilmiş ki kimse cevap vermek istememiş.
 
Çok Yardımcı Oldunuz. Demekki bu işi yapabilecek donanımda birileri yokmuş. burada amaç belirli kişiler arasında parasal ilişkiler dialogu kurmakmış. Kendi işimizi kendimiz hallettik netekim, HALLETTİK.

bu konuşma tarzı hiç hoş değil. bunu öncelikle belirteyim. birileri burada ücret istiyorsa bunun nedeni vardır. emek varsa emeğe saygı duymak lazım ve bedelini teklif etmek lazım.bu insaniyet namına gereklidir. burada sorulara cevap veren arkadaşlar gönüllülük esasına göre bizlere yardımcı oluyor.

sorunuza gelirsek. öncelikle işlemleriniz çok uzun zaman gerektiriyor. yapılamayacak şeyler değil ama zaman lazım.

tablonuz çok karışık olmuş. bunları tek çalışma kitabı altında yaparsanız hem daha kullanışlı hemde işlemleri daha kolay yapabiliriz.
 
Bu şekil bir sitem bence de hoş olmamış, sebebini site sâkinlerinde aramak doğru değil, soru çok karmaşık ve detaylı olabilir, dosya şifreli olabilir, yanılmıyorsam şifreli dosyalara alerjisi olan bayağı arkadaşlar var, yardımı talep eden, erişimi kolay hale getirilmesi lazım, iş-güç arasında bir de şifreyle uğraşmak bayağı sıkıcı oluyor, onun için yardım almıyorsak kendimizi sorgulamalıyız, neticede yardım alamadınız, çabaladınız, gayret ettiniz, ve sonra başardınız, en güzeli bu değil mi?, yardım almadan başarmak, hedefe ulaşmak...
 
Geri
Üst