• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

3 sütunlu sıralama

Excel Vers. ve Dili
ofis 2010
iyi günler; B sütununa göre sıralama yapıyorum ama tarihi algılamasında sorun oluyor, doğru olarak sıralamıyor. ayrıca sıralamayı B , D ve F sütunlarına göre yapmak istiyorum. yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler. Kullandığım makro
Kod:
Sub TarihSirala()

Sheets("Sayfa2").Select
Range("a2:f1000").Select
Selection.Sort Key1:=Range("B2"), Order1:=xlAscending, Header:=xlGuess, _
OrderCustom:=1, MatchCase:=False, Orientation:=xlTopToBottom, _
DataOption1:=xlSortNormal
End Sub

Ekli dosyalar

• sıralama.xlsm
    sıralama.xlsm
    17.8 KB · Görüntüleme: 4
  • sıralama.jpg
    sıralama.jpg
    196.5 KB · Görüntüleme: 4
Merhaba,

Dosyanızdaki tarihler tarih değil. Bunu düzeltmek için boş bir hücreye 1 yazın ve bu hücreyi kopyalayın, B sütununu seçin Özel Yapıştır'dan Çarp'ı seçin ve Tamam.

Bundan sonra aşağıdaki kodları ilgili sayfanın kod bölümüne kopyalayın. hangi sütuna göre sıralamak isterseniz o sütundaki bir hücreye ÇİFT TIKLAYIN, sıralama yapacaktır.

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)

If Target.Column > 6 Then Exit Sub
    Dim i As Long

i = Cells.Find("*", , , , xlByRows, xlPrevious).Row

Range("A2:F" & i).Sort Key1:=Cells(2, Target.Column)

End Sub

sorun çözüldü

Merhaba,

Dosyanızdaki tarihler tarih değil. Bunu düzeltmek için boş bir hücreye 1 yazın ve bu hücreyi kopyalayın, B sütununu seçin Özel Yapıştır'dan Çarp'ı seçin ve Tamam.

Bundan sonra aşağıdaki kodları ilgili sayfanın kod bölümüne kopyalayın. hangi sütuna göre sıralamak isterseniz o sütundaki bir hücreye ÇİFT TIKLAYIN, sıralama yapacaktır.

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)

If Target.Column > 6 Then Exit Sub
    Dim i As Long

i = Cells.Find("*", , , , xlByRows, xlPrevious).Row

Range("A2:F" & i).Sort Key1:=Cells(2, Target.Column)

End Sub
Teşekkürler, sorun çözüldü, tam anlayamadım ama sıralamanın çalışması için dosyayı açıp kapatmam gerekiyor. sıralamayı rapor makrosuyla sıralama sayfasına alıyorum. kapatıp açmadan sıralama makrosu çalışmıyor.

Merhaba,

Hesaplamalar el ile ye ayarlanmıştır, otomatik yapmanız gerek. Excel seçeneklerinden, Formüller, Hesaplamalarda bunu düzeltebilirsiniz. Ya da öyle kalsın F9 a basarakta hesaplamayı yapırabilirsiniz.

teşekkürler

Merhaba,

Hesaplamalar el ile ye ayarlanmıştır, otomatik yapmanız gerek. Excel seçeneklerinden, Formüller, Hesaplamalarda bunu düzeltebilirsiniz. Ya da öyle kalsın F9 a basarakta hesaplamayı yapırabilirsiniz.

Teşekkürler, iki durumda da sorun çözülüyor. iyi çalışmalar

Geri