• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

3 Şarta Göre Hücrelere OK Yazdırmak

Excel Vers. ve Dili
office 2010
Arkadaşlar Merhaba;
Ekteki dosyada örnek ve istenilen olayı yazdım.

Yardımcı olabilir misiniz?

Ekli dosyalar

Biraz daha açık yazabilir misiniz? A4 derken kalanı mı yoksa değeri mi ele alacağız? vs.

dosyadaki örneğe göre yazıyorum.
A malzemesi her 4 adet te 1 takım
B malzemesi her 2 adet te 1 takım
C malzemesi her 1 adet te 1 takım;

Örneğe göre I2 ve J2 hücrelerine ok yazması gerekiyor.
Hangi sütunu baz alarak ok yazdırırız onu çözemedim zaten.
B ve C sütunu hesaplanmış sütun zaten.

Merhaba

Çok anlaşılmıyor ama böyle bir şey mi istediğiniz.

Ekli dosyalar

Lark çok teşekkür ederim.
sizin yaptığınız sonuç daha iyi olmuş.
malzemeleri kalem kalem takip edebiliyorum.

Siz nasıl istemiştiniz ? :dusun:

B Malzemesinin Takım sayı değeri 3 ama siz ondan bahsetmemişsiniz, sadece I ve J sütunlarında bahsetmişsiniz.
B Malzemesinin Takım sayı değeri 3 olup, neden 3 TAKIM sütununa yazılmaz ?

Bunun cevabını bilemediğim için ve sonra da sorunun uzayacağı için cevap vermek istemedim.
Olması gereken Sn. Lark'ın düşündüğü gibi zaten, bu aslına siz karmaşık anlatsanız da gayet açık. Ama hiçbir işte yoruma dayalı çözüm üretilmez.
Hani bir reklâm sloganı var ya: "Sağlam basıcan bu hayatta !" diye.. işte yürürken, bir şeyler yaparken düşünceniz her zaman bu yönde olmalı..
İşte ben de önümü görmeden hiçbir işe yorum yapmamayı tercih ediyorum ki, herkes için de geçerli olması gerektiğini düşünüyorum. vs.. vs.. vs...

Saygılar...

Murat Bey, öncelikle hayata dair aynı fikirdeyim.

Probleme Gelince, aşağıda daha detaylı yazıyorum.

3 ana malzemem var, A - B - C
1 takımın oluşması için A malzemesinden 4 adet,
B malzemesinden 2 adet,
C malzemesinden 1 adet üretilmesi gerekiyor.

Yukarıdaki şartlar sağlandığında 1 TAKIM ibaresinin altına OK yazması gerekiyor.

A malzemesi 10 adet olsun
B malzemesi 6 adet olsun
c malzemesi 3 adet olsun

yukarıdaki örneğe göre A malzemesinden dolayı 1 TAKIM VE 2 TAKIM ibaresinin altına OK yazması gerekiyor. Çünkü A malzemesi 3 takım olacak adete ulaşamadığı için.

Sonuç olarak ben ilk başta 3 malzemeyi aynı anda düşündüm.
Ama sayın Lark sorunu malzemeleri tekil olarak değerlendirip çözmüş.

Teşekkürlerimi sunuyorum.

Tekrar merhaba

İlk istediğiniz böyle bir şey sanırım.
Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Sn. Lark'ın eklediği dosyada 3 TAKIM sütunuda da OK yazıyor...
Madem 3 TAKIM olacak adede (12) ulaşmadı, neden 3 TAKIM sütununda OK yazıyor ?

Sizin açınızdan sorun çözüldü biliyorum ama, söylediklerinizle çözümü kafamda oturtmaya çalıştığımda eksik kalan taraflar var. Bu nedenle tekrar soruyorum...

Evet Lark Bey ilk istediğim buydu.
ama sizin düşündüğünüz daha mantıklı, malzemeleri tek tek düşünmek daha verimli
tekrar teşekkür ederim.
ihtiyaca göre ikisini de kullanabilirim.

Ben Murat beyi rahatlatmak için anladığımı yazayım. A’dan 4 adet, B’den 2 adet, C’den 1 adet olduğunda; hepsi birden 1 takım oluyor. Bunların da katları 2 takım, 3 takım ediyor. Herhangi bir üründen bu katları tamamlayacak ürün eksik ise bir eksik takım kabul ediliyor. Dolayısı ile hepsinin tamamlayabildiği takım sayısının en düşüğünü alarak mevcut takım sayısını buluyorum. Diğer ürünlerden 5 takımı tamamlayacak ürün olsa bile, tam takım için 3 takımlık ürün var ise 3, takım oluyor.
Son dosyada da A’dan 15 adet var. 12’yi geçmiş yani.

Sn. Lark, vakit ayırıp izah etme nezaketi gösterdiğiniz için teşekkür ederim.

Sizden bana şunu da anlatmanızı rica ediyorum: sizin eklediğiniz ilk dosyada A = 2 <--> B = 3 <--> C = 2 olduğu hâlde neden 3 TAKIM da OK yazılı..

Dolayısı ile hepsinin tamamlayabildiği takım sayısının en düşüğünü alarak mevcut takım sayısını buluyorum.

Nerede yanlış düşünüyorum acaba ? :dusun:

Rica ederim.

Ben açıklamamı ikinci dosyaya göre yapmıştım. İlk dosyada ise ürün ürün kaç takımlık malzeme olduğu yazılı. Yani A ürününden 2 takımlık, B ürününden 3 takımlık, C ürününden 2 takımlık malzeme var; fakat üç ürünü de içeren, tamamlanmış tam takım olarak sadece iki takım var aslında.

İkinci dosya ise tam takım olanı gösteriyor.Bunun için de, 3 takımlık B malzemesi olsa bile tam takım olanı bulabilmek için en az olanı kabul ediyoruz.

Sn. Lark, olayı anladım tekrar teşekkür ederim.

Benim kafamı karıştıran noktalar: ilk dosyada, takım sayı değeri 2 - 3 - 2 ve arkadaşımız da zaten I ve J sütunların dan bahsetmiş, yani; 2 TAKIM olması gerek, 3 TAKIM (K sütunu) ile ilgili bir şey yok.
Ama sizin eklediğiniz ilk dosyada 3 TAKIM sütununda da OK işaretini görünce ve arkadaş da, evet istediğim bu şekilde deyince doğal olarak kafam karıştı.

Sonuçta: 3'lü gruptan takım sayı değeri en küçük olan baz alınıp, o takım sayısı kadar, takım sütunlarına OK yazılıyor...

Kolaylıklar dilerim, iyi günler...

Geri