• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

3 lü eşleştirme

EmrExcel16

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
1566809202658.png

Merhaba , tablodaki D sütunundaki durum kısmına (boyalı kısım) ihtiyacım var ama yapamadım. yapmak istediğim şey 1.tablodaki yazdıklarımın 2.tablodaki eşleşmelerle tutması ve ok vermesi tutmuyor ise nok vermesi (eşleştirmeler yatay olarak kontrol ediliyor) mümkün ise kod ile çözümü değil ise formül ,yapamamamın sebebi 1.tablodaki sıralamanın karışık olması .yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim kolay gelsin.

Ekli dosyalar

D2 Kopyalayınız.Aşağı doğru çoğaltınız.
Kod:
=EĞER(YADA(EĞERSAY($F$2:$H$2;A2)+EĞERSAY($F$2:$H$2;B2)+EĞERSAY($F$2:$H$2;C2)=3;EĞERSAY($F$3:$H$3;A2)+EĞERSAY($F$3:$H$3;B2)+EĞERSAY($F$3:$H$3;C2)=3);"ok";"nok")

Son düzenleme:
Sayın @çıtır öncelikle cevabınız için teşekkür ederim ,vermiş olduğum tablodaki verileri örnek olması acısından az tuttum veriler çoğaldığında vermiş olduğunuz formül çok uzayacak gibi ki zaten formul tam olarak doğruyu vermiyor , istemiş olduğum şey tablo 1 deki yatay verilerin (sıralaması farketmeksizin) tablo 2 deki verilerle birebir eşleşmesi. şöyle ki 1 tabloda Elma ,Armut , kiraz (sıralama değişebilir) varsa 2. tabloda bu verilerle eşleşen bir satır varsa ok verecek. Tekrardan cevabınız için teşekkür ederim

Sayın @EmrExcel16;
Formül uzun ve vba ile çözüm daha iyi olur haklısınız.Formülün mevcut halini kontrol ettim doğru sonuc veriyor.Dönüş yaptığınız için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    14.3 KB · Görüntüleme: 3
Anlayışınız için ben teşekkür ederim, Yanlış sonuç olarak şöyle anlatayım mesela 6.satır 2. sutun (B6) Muz yazıyor doğru sonucu veriyor ki doğru fakat aynı hücreye Armut yazarsam da doru sonucu veriyor hatalı vermesi lazım çünkü 2. tabloda Vişne , Armut ,Armut ile eşleşen satır yok.

Merhaba arkadaşlar kendi sorumu cevaplamak istiyorum aşağıdaki kodlar ile bu eşleştirme yapılabilir , belki bu tür bir eşleştirmeye birilerinin ihtiyacı olur .
Kod:
Sub Uclu_Esletir()
Dim i As Integer, x As Integer, y As Integer, z As Integer
i = 2
basadon:
Do While Cells(i, 1) <> ""
    For x = 2 To Cells(Rows.Count, 6).End(xlUp).Row
        For y = 6 To 8
            If Cells(i, 1) = Cells(x, y) Then
                For z = 6 To 8
                    If Application.CountIf(Range("A" & i & ":C" & i), Cells(x, z)) <> 1 Then
                        Cells(i, 4).Value = "nok"
                        Exit For
                    Else
                        Cells(i, 4).Value = "ok"
                    End If
                Next
                If Cells(i, 4).Value = "ok" Then
                    i = i + 1
                    GoTo basadon
                End If
            End If
        Next