• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

3 koşullu düşey arama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan DreDD
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Herkese merhaba,

Bir tablo dizisi içerisinde, 3 koşula bağlı olan verileri almak istiyorum. Ekte görülen, yeşil boyalı alandaki değerler ilk veri girişi, onun altındaki gri tondaki değerler ikinci veri girişi ve sol sutundaki mavi boyalı değerlerde ücüncü veri girişi. Bu 3 verinin kesişiminden ortaya çıkan değere ihtiyacım var. Yani, bu 3 veriyi, kullanıcılar liste halinde seçimler yaparak seçecek ve ortaya çıkacak değerde benim aradığım değer olacak. Yardımlarınız ricasıyla...

Ekli dosyalar

• 3.xlsx
    3.xlsx
    10.7 KB · Görüntüleme: 35
Merhaba,

Yarına hazır.

İyi akşamlar!

Daha erken yardım alabilsem çok memnun olurdum. Akşamdan beri kafa patlatıyorum ama zerre yol alamadım.

Merhaba DreDD,

Kusura bakma akşam mesajını görmedim.Görseydim yardım etmeye çalışırdım.

İlgili dosya ektedir.

İyi çalışmalar!

Ekli dosyalar

sayin Semay in cozumune alternatif olsun.

Teşekkürler, mantık doğru ama doğru veriyi vermiyor. Sizin örneğinizde çıkması gereken veri 345 olmalıydı, 180 değil. Bende kontrol ediyorum doğrusu için, benden önce bulabilirseniz, paylaşmanızı rica ederim.

Merhaba DreDD,

Kusura bakma akşam mesajını görmedim.Görseydim yardım etmeye çalışırdım.

İlgili dosya ektedir.

İyi çalışmalar!

Teşekkürler!

evet haklisiniz. araligi yanlis secmisim
dogrusu
=INDEX(C4:T16,MATCH(E26,B4:B16,0),MATCH(E24&E25,C1:T1,0))
bu olmali.

Merhaba DreDD,

Sanırım bende doğrulama yaparken 1 'den 3'e kadar yanlış tanımlama yapmışım.Doğrusu ektedir.

İyi geceler!!

Ekli dosyalar

Herkese merhaba,

Bir tablo dizisi içerisinde, 3 koşula bağlı olan verileri almak istiyorum. Ekte görülen, yeşil boyalı alandaki değerler ilk veri girişi, onun altındaki gri tondaki değerler ikinci veri girişi ve sol sutundaki mavi boyalı değerlerde ücüncü veri girişi. Bu 3 verinin kesişiminden ortaya çıkan değere ihtiyacım var. Yani, bu 3 veriyi, kullanıcılar liste halinde seçimler yaparak seçecek ve ortaya çıkacak değerde benim aradığım değer olacak. Yardımlarınız ricasıyla...

.

Dosyanız ekte.

.

.

Ekli dosyalar

• 3.xlsx
    3.xlsx
    10.4 KB · Görüntüleme: 32
Geri