• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

3 Değişkene göre listeleme

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
bu konuda daha önce dosya göndermiştim. fakat meramımı tam anlatamadığım için çözüm bulamadım. şimdi formül yoluyla hedefime ulaştım. bu hedefe kod yazarak nasıl ulaşabilirim selam ve saygılarımla
Ekteki dosya

Ekli dosyalar

bu konuda daha önce dosya göndermiştim. fakat meramımı tam anlatamadığım için çözüm bulamadım. şimdi formül yoluyla hedefime ulaştım. bu hedefe kod yazarak nasıl ulaşabilirim selam ve saygılarımla
Ekteki dosya

Bu kodu denermisiniz.

Kod:
Sub aktar()
sat = 2
aranan1 = Sheets("Bilgi Girişi").Cells(9, "b").Value
aranan2 = Sheets("Bilgi Girişi").Cells(10, "b").Value
aranan3 = Sheets("Bilgi Girişi").Cells(11, "b").Value
If aranan1 = "KALFALIK" Then
sayfa = "Kalfa"
ElseIf aranan1 = "USTALIK" Then
sayfa = "Usta"
Else
MsgBox "bu sayfa ismi tanımlı değil"
Exit Sub
End If
Sheets("Bilgi Girişi").Range("C2:C61").ClearContents
For i = 2 To Worksheets(sayfa).Cells(1, Columns.Count).End(xlToLeft).Column
bulunan2 = Sheets(sayfa).Cells(1, i).Value
For j = 2 To Worksheets(sayfa).Cells(2, Columns.Count).End(xlToLeft).Column
bulunan3 = Sheets(sayfa).Cells(2, j).Value
If aranan2 & aranan3 = bulunan2 & bulunan3 Then
For r = 3 To Worksheets(sayfa).Cells(Rows.Count, i).End(3).Row
Sheets("Bilgi Girişi").Cells(sat, "c").Value = Sheets(sayfa).Cells(r, i).Value
sat = sat + 1
Next r
Exit For
i = Worksheets(sayfa).Cells(1, Columns.Count).End(xlToLeft).Column
End If
Next j
Next i
MsgBox "işlem tamam"
End Sub

sayın halit3 üstadım. bu kadar kısa zaman da ve bu geç saatte emek vererek "işlem tamam" demişsiniz. harika oldu ellerine sağlık emeğine saygı ve şükranlarımı sunarım.

Ek soru: Aynı çalışma kitabın B10 ve B11 hücrelerinde açılan listede örnek K harfine bastığımda K ile başlayan meslek ve derslere hemen ulaşabilirmiyim.

sayın halit3 üstadım. yazmış olduğunuz kodu uyguladım. fakat bir sorun daha yaşadım. aynı meslekğin farklı dersleri de oluyor. ekteki dosyada aynı mesleğin faklı derslerinde farklı öğrenciler olabiliyor. bu kod la B9 hücresinde ki mesleği dikkate alıyor. B11 deki ders farklılığını dikkate almayıp hepsini aynı listeye topluyor. 3. değişkeni de dikkate alıp ayrı listeleme yapması mümkün mü.
selam ve saygılarımla

aynı konuda soracak bir bölüm blmadaığım için burayı kullanıyorum bundan dolayı özür. 11.08.2011 de gönderdiğin 3 değişkene göre listeleme konusunda görüntüleme sayısı çok cevap yok yardımlarınızı rica ediyorum.
excel web yönetici ve üyelerine selam ve saygılarımı sunarım

sayın halit3 üstadım. bu kadar kısa zaman da ve bu geç saatte emek vererek "işlem tamam" demişsiniz. harika oldu ellerine sağlık emeğine saygı ve şükranlarımı sunarım.

Ek soru: Aynı çalışma kitabın B10 ve B11 hücrelerinde açılan listede örnek K harfine bastığımda K ile başlayan meslek ve derslere hemen ulaşabilirmiyim.

Bir adet userform ekledim kontrol edin.

Ekli dosyalar

Geri