• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

3 adet UserForm u tek düğme ile yanyana

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aydgur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aydgur

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Sub Düğme23_Tıkla()
UserForm4.Show
UserForm7.Show
UserForm5.Show
End Sub
İyi akşamlar . Adet userformum var ve tek tek gayet güzel kullanıyorum. Üçü formuda tek makro ile yanyana gösterebilmek mümkün olurmu.
Yukarıdakini denedim ama alt alta veriyor. Birininden verileri alıp kapattıktan sonra diğeri açılıyor.

Merhaba, aşağıdaki şekilde deneyiniz.
Kod:
Sub Düğme23_Tıkla()
UserForm4.Show 0
UserForm7.Show 0
UserForm5.Show 0
End Sub
Bu şekilde userformları istediğiniz yere konumlayabilirsiniz. Otomatik olarak belli bir konumda açılmasını istiyorsanız. Userform seçeneklerinden StartupPosition değerini manual olarak ayarladıktan sonra yine userform seçeneklerinden top ve left değerlerini değiştirerek istediğinizi gerçekleştirebilirsiniz.
İyi çalışmalar...

Merhaba Ömer Hocam,
Aynı userformda 2 veya 3 listview gösterdiğim oluyordu. Benim de ihtiyaç duyduğum bir durumdu. hiç aklıma gelmemişti.
Userform seçeneklerinden Showmodal bölümünü True olduğunda da hata veriyor.False yapıldığında hata vermiyor.
İyi akşamlar.

Userform seçeneklerinden Showmodal bölümünü True olduğunda da hata veriyor.False yapıldığında hata vermiyor.
Merhaba,
Aslında yukarıdaki kod bahsettiğiniz işlemle aynı görevi görüyor. Userform1.Show 0 derken buradaki 0 değeri userformun showmodal ayarı. Yani; bu şekilde kod ile userformun showmodal ayarı false olarak değiştirilmiş oluyor. (False değerinin sayı karşılığı 0'dır. Aynı kod Userform1.Show False şeklinde de yazılabilir.)

Teşekkür ederim.
Bir özellik daha öğrenmiş oldum

Geri