• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

24 saatin üstündeki süreyi dakikaya çevirme

Merhaba; aşşağıda saat dakika formatındaki süreleri topladığımda 35 saat 45 dakika sonucuna varıyorum . Bu sonuç doğru ve sıkıntı yok.
sıkıntı şurada başlıyor bu 35 saat 45 dakikayı , dakikaya çevirmek istediğimde

=SAAT(P11)*60+DAKİKA(P11) formülü doğru sonuç vermiyor... bu formül 10:25 gibi 24 saat altındaki rakamları doğru çeviriyor mesela 10:25 = 600+25= 625 dakika bunu 625 diyor ancak 35:45 i doğru olarak dakikaya çevirmiyor. Bunu nasıl yapabiliriz teşekkürler..
(35*60)+45=2145 rakamını görmek için hangi formülü koymam lazım?
Bunu nasıl yapabiliriz teşekkürler..

20:00
9:45
6:00
0:00
Toplam
35:45

Toplam saat değeriniz A5 hücresinde olduğunu varsaydım. Buna göre aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.

Kod:
=MOD(A5;24)*24*60

Merhaba.

(Toplama işleminin yapıldığı hücrede sonuç alınmak istendiğini düşündüm)

Dakikaya çevirmek için formül kullanmanıza lüzum yok.
20:00 verisinin A1 hücresinde olduğu ve verilerin buradan aşağı doğru yer aldığını düşünürsek;

A6 hücresine =TOPLA(A1:A4) formülünü uyguladığınızda bu formülün sonucu;
-- hücre biçimini GENEL olarak ayarladığınızda 1,489583333
-- hücre biçimini SAAT olarak ayarladığınızda 11:45
-- hücre biçimini "İsteğe Uyarlanmış" kısmından [ss]:dd olarak ayarladığınızda 35:45
-- hücre biçimini "İsteğe Uyarlanmış" kısmından [dd] olarak ayarladığınızda 2145
olur.
Yani sonuç bir tanedir, hangi formatta sonuç istiyorsanız hücre biçimini ona göre ayarlamalısınız.
.

Merhaba.

(Toplama işleminin yapıldığı hücrede sonuç alınmak istendiğini düşündüm)

Dakikaya çevirmek için formül kullanmanıza lüzum yok.
20:00 verisinin A1 hücresinde olduğu ve verilerin buradan aşağı doğru yer aldığını düşünürsek;

A6 hücresine =TOPLA(A1:A4) formülünü uyguladığınızda bu formülün sonucu;
-- hücre biçimini GENEL olarak ayarladığınızda 1,489583333
-- hücre biçimini SAAT olarak ayarladığınızda 11:45
-- hücre biçimini "İsteğe Uyarlanmış" kısmından [ss]:dd olarak ayarladığınızda 35:45
-- hücre biçimini "İsteğe Uyarlanmış" kısmından [dd] olarak ayarladığınızda 2145
olur.
Yani sonuç bir tanedir, hangi formatta sonuç istiyorsanız hücre biçimini ona göre ayarlamalısınız.
.

Hocam size de çok teşekkürler ancak 24 saatin üstünde ki rakamlarda bu yöntem hata veriyor. teşekkür ederim iyi çalışmalar..

Geri