• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2010 da çalışmayan makro

Merhaba;
Insert script Excel 2007 de çalışıyor ancak 2010 da çalışmıyor sizde bir deneyebilir misiniz? 2010 da nasıl bir ayar var ki? Dosya excel 2007 de yapılmış.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Insert script Excel 2007 de çalışıyor ancak 2010 da çalışmıyor sizde bir deneyebilir misiniz? 2010 da nasıl bir ayar var ki? Dosya excel 2007 de yapılmış.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Merhaba,

Script bende çalıştı cmanscr.sql dosyasına erişebildim.

2010 Excelde File->Options->Trust Center->Trust Center Settings...->

ActiveX Settings-> Enable all controls ( Safe Mode seçili olmayacak)
Macro Settings-> Enable All Macros ( Trust Access to the VBA project model seçili olacak)
Protecde View-> Enable Data Execution Prevention mode işaretli olmayacak

ve son olarak File Block Settings -> hiçbir işaret olamayacak.

ayarlarını bu şekilde bir dene bakalım neler gösterecek yapı.:keyif:

Son düzenleme:
Selam,

Ayarları aynen dediğiniz gibi yaptım fakat çalışmadı, A1 de kalıyor hiç hareket yok, 2010 kurulmuş 1-2 makinada daha denedim yine çalışmadı kafayı kırıcam, bu office veya excel in ayarlarını default a çekmenin bir yolu var mıdır? Bayaa karıştırdım da.

Selam,

Ayarları aynen dediğiniz gibi yaptım fakat çalışmadı, A1 de kalıyor hiç hareket yok, 2010 kurulmuş 1-2 makinada daha denedim yine çalışmadı kafayı kırıcam, bu office veya excel in ayarlarını default a çekmenin bir yolu var mıdır? Bayaa karıştırdım da.

Malesef benim bildiğim kadarı ile eski haline alma şansınız yok, sadece ofis kurulumunu yenidenyapılandırmanız(kurmanız) çözebilir , de benim anlamadığım A1 hücresinde kalıyor dediniz? Alt+F8 kombinasyonu ile makro ekranını açtınız ve makroya run/çalıştır dediğiniz halde (benim dediğim ayarlar ile) mi A1 de kalıyor, yoksa exceli açtığınız gibi çalışmasını mı bekliyorsunuz? makroyu çalıştırmanız için dosyaya bir buton ekleyerek tekrar gönderiyorum. Birde böyle deneyin.

Ekli dosyalar

benim makinada da sorunsuz çalıştı.
(txt dosyası oluştu.)

Geri