• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2007 sürümde çalışmayan kodlar

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
merhaba arkadaşlar,

makrolu bir excel tablosunda bir ürünün kodununun girdikdikten sonra yan sayfaya makro ile internet sitesisnden kodunun karşına gelmesi gerekiyor yani resmi yapıştırması gerekiyor bu evrak başka bilgisayrda çalışıyor fakat şirket bilgisayarında bir türlü çalıştıramadık yardımcı olur musunuz lütfen..
bu arada office 2007 yüklü bilgisayarda

dosyayı upload ettim. rapor, başlat tıkladığımızda resimler gelmesi gerekiyor ama resimleri yüklemiyor başka pc lerde çalışıyor. yardımlarınızı bekiyorum :)

Teşekkrüler

dosyanı bende çalıştı.
macrolar şifre korumalı olduğu için göremedim.
ilk iş olarak dosyanın açıldığı pc'deki makro güvenlik ayarlarını kontrol edin derim.

ofis düğmesi
excel seçenekleri
güven merkezi
güven merkezi ayarları
makro ayarları
- tüm makroları etkinleştir -> işaretli mi?
- VBA projesi nesne modeli erişimine güven -> işaretli mi?

başlat'a tıkladığınızda bir uyarı geliyor mu? yoksa sadece herhangi bir işlem mi olmuyor?

dedikleriniz hepsi tamam..

tabloyu açtığımda herhangi bir uyarı almıyorum sorunsuz açıyor

"Siz örneğin Ofis 2007 yeniden kurulumu yapılabilir ya da bilgi işlem tarafında yandaki linki engelleyen (http://ktnb2b.koton.com.tr/StokImageS) bir kural olup olmadığını kontrol ettirmelisiniz."

merkezin yazdığı cevapta bu ama açmıyor bir türlü resimleri almıyor, dosyayı açıyorum uarı almadan açılıyor rapor başlat diyorum resimler çıkmıyor.

Son düzenleme:
hiç uğraşmayın. aynı işi yapan bir dosya hazırladım. xl2003. makro etkin çalışma kitabı olarak 2007 versiyonuna dönüştürebilirsiniz.

uf üzerinde resimlerin kaynağının yazılı olması şans oldu.

Ekli dosyalar

ellerinize sağlık çok teşekkür ederim ilginize fakat buda çalışmıyor. aldığım hata
Run-Time Error '1004'
Pictures sınıfının insert özelliği alınamıyor

windows update ettik makrolar etkin ama yinede bu bilgisayarda rapor alamıyoruz winxp sp3 zaten bilgisayarda herhangi bi sorun yok yeni formatlandı. başka pc'de çalışan burda çalışmıyor :(

rica ederim.
şimdi kodun çalışmaması farklı bir şey çalışma zamanı hatası vermesi ayrı bir şey.
şirketin hazırladığı dosyada, anladığım kadarı ile, rapor düğmesine tıkladığınızda bir şey olmuyordu.
benim eklediğim dosyada ise RTE alıyorsunuz.

uzman olmamakla birlikte, muhtemelen resmi bulamadığı için bu hatayı veriyor. o pc'nin internet bağlantısı ile ilgili olabilir.
benim eklediğim dosyayı kendi dosyanızın çalıştığı başka bir bilgisayarda deneyin. orada da hata veriyor mu?

ben uyumluluk modunda 2003 ve 2007 xlsm olarak denedim problem çıkmadı. ilk eklediğiniz dosyadaki resimler aynen yüklendi.

resimlerde açıyo tek sorun rapor başlat dedikten sonra sıralıyor ama resimler yok hata felanda vermiyor.
ayrıca rapor tıkladıktan sonra resim yolu olarak kendi local yolunu gösterdiğmmizde program çalışıyor. resimler yapışıyor linki verdiğimizde yol olarak hiçbir resmi yapıştırmıyor.

Son düzenleme:
sn tigerland

konu benim anlayabileceğim açıklıkta değil. sıra ile gideyim. kaçırdığım noktaları siz eklersiniz.

- 1. mesajda eklediğiniz orijinal dosyadaki kodlar 1 pc hariç tüm pc'lerde çalışıyor?

- benim 6. mesajda eklediğim dosya da o pc hariç diğer pc'lerde çalışıyor?

- benim eklediğim dosyada hata alıyorsunuz?
Run-Time Error '1004'

- şu son ifadeniz karmaşık
resimlerde açıyo tek sorun rapor başlat dedikten sonra sıralıyor ama resimler yok hata felanda vermiyor.
ayrıca rapor tıkladıktan sonra resim yolu olarak kendi local yolunu gösterdiğmmizde program çalışıyor. resimler yapışıyor linki verdiğimizde yol olarak hiçbir resmi yapıştırmıyor.
bu durum sizin dosya için mi geçerli, benim eklediğim dosya için mi, her ikisi için mi?
resimlerde açıyor -- başlat dedikten sonra sıralıyor -- resimler yok -- hata vermiyor -- kendi lokal yolu verdiğimizde program çalışıyor (lokal'den kasıt intranet mi, pc'deki bir klasör mü, server'daki klasör mü) resimler yapışıyor -- linki verdiğimizde hiç bir resim yapışmıyor.

şimdi pc'nin başında olamadığımız için buradan bir şey söylemek zor. uzman olmadığımı tekrar ederek tekrar fikrimi söyleyecek olursam, bir dosya bütün pc'lerde çalışıp tek bir pc'de çalışmıyor ise sorun o pc ile ilgilidir. yerinde bakılması gerekir. burada ancak benzer bir sorunu yaşamış bir arkadaşımız var ise çözüm önerilerinde bulunabilir.

sn tigerland

konu benim anlayabileceğim açıklıkta değil. sıra ile gideyim. kaçırdığım noktaları siz eklersiniz.

- 1. mesajda eklediğiniz orijinal dosyadaki kodlar 1 pc hariç tüm pc'lerde çalışıyor?

- benim 6. mesajda eklediğim dosya da o pc hariç diğer pc'lerde çalışıyor?

- benim eklediğim dosyada hata alıyorsunuz?

- şu son ifadeniz karmaşık

bu durum sizin dosya için mi geçerli, benim eklediğim dosya için mi, her ikisi için mi?
resimlerde açıyor -- başlat dedikten sonra sıralıyor -- resimler yok -- hata vermiyor -- kendi lokal yolu verdiğimizde program çalışıyor (lokal'den kasıt intranet mi, pc'deki bir klasör mü, server'daki klasör mü) resimler yapışıyor -- linki verdiğimizde hiç bir resim yapışmıyor.

şimdi pc'nin başında olamadığımız için buradan bir şey söylemek zor. uzman olmadığımı tekrar ederek tekrar fikrimi söyleyecek olursam, bir dosya bütün pc'lerde çalışıp tek bir pc'de çalışmıyor ise sorun o pc ile ilgilidir. yerinde bakılması gerekir. burada ancak benzer bir sorunu yaşamış bir arkadaşımız var ise çözüm önerilerinde bulunabilir.

şimdi baştan alayım;

*local pic dosyasını açıyorum herhangi bir hata vermiyor, başlata tıklıyorum, "resim klasörünün yolu" http://ktnb2b.koton.com.tr/StokImages verdiğimizde yol olarak resimler çıkmıyor yapışmıyor, E:\2011 KIŞ RESİMLER\RESİMLER yolunu verdiğimizde resimler çıkıyor evet resimleri yapıştırıyor. yani bilgisayarın kendi local diskini yol gösterdiğimizde resimler yapışıyor fakat internet adresini yazdığımızda hiçbir resim yapışmıyor, kodu olan resimleri explorer ile açıp görebiliyorum.

*sizin yolladığınız dosyada da açıyorum hata yok başlat dediğimde
Run-Time Error '1004'

hatasını veriyor.

*bilgisayar yeni kuruldu üstelik, office programı yeni kuruldu önceki bilgisayarda sorunsuz çalışıyorduk,

*sizce 2007 sürümünün uyumsuz olmasından kaynaklımıdır. 2003 sürümüne düşürerek programı kullanma yolunca gideceğiz tek çözüm bu kalıyor

ilginize çok teşekkür ederim mancubus

şimdi ben de iş yerinde denedim. evde çalışan dosya burada aynı hatayı verdi.
muhtemelen farklı bir husus. yeniden kurulum düzeltir mi bilmiyorum.

internette aradım ama sağlıklı bir şey bulamadım. devam ediyorum. ben de merak ettim.

şöyle bir çözüm ürettim.

önce dosyları bir klasöre indiriyorum.
oradan excel'e yüklüyorum.

kullanmayı düşünürseniz 2 yerde geçen aşağıdaki klasörü kendinize uyarlayın.

Kod:
[COLOR="Red"][B]Z:\test\res\[/B][/COLOR]

Kod:
'http://www.experts-exchange.com/Programming/Languages/Visual_Basic/Q_22086563.html
Private Declare Function URLDownloadToFile Lib "urlmon" Alias "URLDownloadToFileA" ( _
 ByVal pCaller As Long, ByVal szURL As String, ByVal szFilename As String, ByVal _
 dwReserved As Long, ByVal lpfnCB As Long) As Long

Sub resim_al()
'Private Sub Worksheet_FollowHyperlink(ByVal Target As Hyperlink)

Dim resim As Object
Dim wks1 As Worksheet, wks2 As Worksheet
Dim cll As Range
Dim vFile As String, vAddr As String, vExt As String, Yol As String

Set wks1 = Worksheets("Veri")
Set wks2 = Worksheets("Foto")

For Each resim In wks2.Shapes
    If resim.Type = 13 Then resim.Delete
Next
wks2.Range("C:C").ClearContents

For Each cll In wks1.Range("A4:A20")
    vAddr = "http://ktnb2b.koton.com.tr/StokImageS/" & cll.Value & ".jpg"
    vExt = Mid(vAddr, InStrRev(vAddr, ".") + 1)
    Select Case LCase(vExt)
        Case "gif", "jpg", "jpeg", "png", "bmp"
            If LCase(Left(vAddr, 4)) = "http" Then
                vFile = "Z:\test\res\" & cll.Value & "." & vExt
                URLDownloadToFile 0, vAddr, vFile, 0, 0
            Else
                vFile = vAddr
            End If
'            wks2.Pictures.Insert vFile
'            If LCase(Left(vAddr, 4)) = "http" Then Kill vFile
    End Select
Next

i = 2
For Each cll In wks1.Range("A4:A20")
    Yol = "Z:\test\res\" & cll.Value & ".jpg"
    Set resim = wks2.Pictures.Insert(Yol)
    With resim
        .Top = wks2.Range("A" & i).Top
        .Left = wks2.Range("A" & i).Left
        .ShapeRange.LockAspectRatio = msoFalse
        .ShapeRange.Height = 104.9
        .ShapeRange.Width = 73.7
    End With
    wks2.Range("C" & i) = cll.Value
    i = i + 8
Next

End Sub

Süper, çok teşekkürler. Bu kodu diğer sitelere de uygulayabiliriz değil mi ?

bu kod isimleri bilinen ve excel sayfasında yazılı bulunan resimler için.
durum benzer ise excel'deki resim isimlerini ve resimlerin yer aldığı siteyi düzelterek kullanabilirsiniz.

Geri