• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2007 İLE 2010 excel arasında boyut farkı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cem116
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Evdeki pc mde 2007 Excel ile oluşturduğum ve yaklaşık 150-200 KB lar seviyesindeki makrolu ve bol onay kutulu dosyamı, işyerindeki 2010 sürümlü excelde açmam adeta bir işkenceye dönüştü. Boyutlar işyerindeki pc de 10 MB ı geçiyor neredeyse. Bu konuda ne yapacağımı bilmiyorum. Aynı dosyayı yeniden 2010 da yazmam çok fazla zaman kaybı olacak. Kopyala yapıştır yapmak sorunumu çözecek mi bilmiyorum. Yarın deneyeceğim ama bana kesin bir çözüm önerebilecek biri var mı acaba ?

Dosyanızı görmeden tahmin yürüterek :

2007de hazırlanmış bir dosya 2010 da açıldığında olasılıkla bazı yerlerde sonraki versiyonlarda kaldırılmış ya da daha geliştirilmiş ama aynı olmayan araçlar yüklenmeye çalışacaktır. Bulamadığında da "missing" = "kayıp" hatası verir.Dolayısı ile dosya çalışır görünse de çok yerde neyi ne ile çalıştıracağını düşünmeye başlar. Bu durumda, çalışsa bile doğruluğu çok şüpheli olur.

Belki microsoft sitesinde office 2007 için 2010 uyum paketi varsa indirip kurarak bunu aşabilirsiniz ancak yine de verimi şüpheli.

Bu Şahin parçası ile Alfa Romeo çalıştırmaya benzeyebilir , çalışır olasılıkla ama nerede bırakacağı bilinmez. Dahası ek hasarlar da getirebilir .

Sanırım sorunu garantili olarak aşmak ; dosyayı bir 2010 da tekrar bir şekilde oluşturmaktan geçecek. Zahmetli görünse de , flaster çözümlerden daha doğru gibi .

Hatırladığım hala doğru ise Microsoft okullara sitesi üzerinden , bir okulda eğitmen yada öğrenci olduğunuzu kanıtladığınızda ücretsiz ya da çok düşük ücretli yasal kopya veriyor.2010 indirip evdeki bilgisayarın D sine kurarsanız , ikisi de var olup ikisi de çalışır.

Bir araştırın...

çok teşekkür ederim. Şimdi dosyayı yeniden oluşturmaya çalışıyorum dediğiniz gibi. Ancak okulda da baktığımda Excel 2016 yazıyordu. 2016 yazıyordu. Yani ben 2010 zannediyordum ama 2016 imiş. şimdi okuldaki pc lerden birini eve getirdim ve onda yeniden oluşturmaya başladım dosyamı. Ancak şu onay kutusunu kullanmadan aynı işi yapabilecek bir alternatif arıyorum. Yani belirli kriterler var ama hepsinin puanları farklı, ben öğrencilerin isimlerinin altına bu onay kutularını ekledim, böylece hangi kutuya tıklarsam onun puanı kaçsa öğrencinin sütununun en altında otomatik toplanıyor. Ama onay kutuları o kadar yer kaplıyor ki dosya çok büyüyor.

Örnek dosyanızı eklerseniz alternatif çözümler önerilebilir.

Geri